Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Όταν η "Βασίλισσα"... άλωσε τη Νέα Φιλαδέλφεια! (φωτο - βίντεο)

Όταν η "Βασίλισσα"... άλωσε τη Νέα Φιλαδέλφεια! (φωτο - βίντεο)

Ιστορική μέρα για την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ χαρακτηρίστηκε η Κυριακή 5 Απριλίου του 1998.

Η "Βασίλισσα του βορρά" πανηγύρισε μια τεράστια νίκη στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας επί της ισχυρής ΑΕΚ με σκορ 1-2, για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας 1997-98, σε ένα παιχνίδι που έμεινε ανεξίτηλο στις μνήμες των φιλάθλων!

Οι "κυανέρυθροι" με τον "Στρατηγό" Στέφανο Γαϊτάνο στον πάγκο τους και παίζοντας με πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών τους, "άλωσαν" το γήπεδο "Νίκος Γκούμας" και με γκολ των Πουρσαϊτίδη και Στόικα, έφτασαν σε μια ιστορική νίκη!

Ας δούμε παρακάτω τι αναφέρει για τον συγκεκριμένο αγώνα το βιβλίο του αείμνηστου Γιώργου Γαλανομάτη "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ", βίντεο του αγώνα και διάφορα δημοσιεύματα της εποχής εκείνης:

29η αγωνιστική (5-4-98) ΑΕΚ - ΒΕΡΟΙΑ: 1-2

ΣΚΟΡΕΡΣ: 5’ Πουρσαϊτίδης (0-1), 45’ Νικολαΐδης (1-1), 84’ Στόϊκα (1-2)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινίδης (Πειραιά)

ΕΠΟΠΤΕΣ: Βούλγαρης - Δρασκάτης

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μαχαιρίδης, ΚΑΣΑΠΗΣ, ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ, Μαλαδένης (65’ Τόμιτς), ΣΑΒΕΦΣΚΙ, Νικολαΐδης, Κοπιτσής (41’ Καραγιάννης), Μαρτσέλο (56’ Σέμπουε), Καλιτζάκης, Δώνης.

ΒΕΡΟΙΑ: ΔΕΛΛΙΟΣ, ΣΤΟΪΚΑ, ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ, ΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΛΛΟΥΣ, ΦΑΣΙΔΗΣ, ΠΕΤΚΟΒΙΤΣ, ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ (87’ Κουτσώνας), ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗΣ, ΘΩΜΑΪΔΗΣ (74’ Νατσούρας), ΣΤΕΒΑΝΟΒΙΤΣ (69’ ΤΣΟΥΛΟΥΚΙΔΗΣ).

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Δεν ήταν απλά μια νίκη. Ήταν η στέψη μιας βασίλισσας με όλο της το μεγαλείο. Κι αν στη Ν. Φιλαδέλφεια υπήρχαν ελάχιστοι φίλοι να ενώσουν τα πανηγύρια τους στο τέλος του αγώνα, οι κόρνες των αυτοκινήτων στους δρόμους της Βέροιας ήταν μια μπάντα που η μουσική της παραφωνία χανόταν μέσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Η ΒΕΡΟΙΑ ανταπέδωσε με το ίδιο νόμισμα το «ατόπημα» του Δικέφαλου που στον πρώτο γύρο έσπασε μια άκρως δυσμενή παράδοση γι’ αυτήν. Κι αν για τα μεγέθη των δυο ομάδων, το να νικήσει κάποτε η ΑΕΚ μέσα στη Βέροια ήταν ίσως και θέμα χρόνου, η άλωση των Κωνσταντινοπολιτών κάτω από τις χθεσινές συνθήκες δεν ήταν απλά θρίαμβος. Είναι κάτι παραπάνω. Αναχώρησε για την Αθήνα η ΒΕΡΟΙΑ χωρίς τους Τσαλουχίδη, Προτάσοφ (προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες απουσίες των Παγγούρα, Πακάλτση) με τις ευχές των φιλάθλων για μία αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι σε μία ΑΕΚ.

Στη φλεγόμενη Ν. Φιλαδέλφεια η ΒΕΡΟΙΑ αντιπαρέταξε έναν πανέξυπνο τρόπο παιχνιδιού παραχωρώντας στους γηπεδούχους μια φαινομενική υπεροχή και μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Όλα όμως τελείωναν κάπου έξω από τα καρέ του Δέλλιου που νικήθηκε μια φορά και αφού πρώτα σταμάτησε τις φιλοδοξίες των ΑΕΚτσήδων ακόμη κι από τα έντεκα βήματα.

 

Φωτογραφίες: Actionimages / κείμενα: "Κερκίδα", "Sportime", Σπορ του Βορρά", "Εθνοσπόρ"

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS