ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΡΕΤΡΟ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 8575 φορές

ΡΕΤΡΟ: ΒΕΡΟΙΑ - ΑΡΙΔΑΙΑ 2-0 (1975-76)

Ο τερματοφύλακας της Αριδαίας Αυγουστάκης με τις αποκρούσεις του μετέτρεψε ένα περιφανή θρίαμβο της Βέροιας σε μία απλή νίκη με 2-0.

Η τοπική ομάδα κατά το πρώτο 45λεπτο του αγώνος ήταν στη κυριολεξία εκρηκτική. Όλες οι γραμμές της κινήθηκαν με εκπληκτική άνεση και δεξιοτεχνία συνθέτοντας ένα σύνολο φανταστικό. Στο διάστημα αυτό η Βέροια εκτός του ότι πέτυχε και τα σύο τέρματα της, δημιούργησε και άλλες πολλές ευκαιρίες τις οποίες απέτρεψε ο τερματοφύλακας Αυγουστάκης.

Στην επανάληψη η Βέροια ανέκοψε τον ρυθμό του α ημιχρόνου με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν τη πρωτοβουλία των κινήσεων και να αναπτύξουν δραστηριότητα χωρίς όμως να απειλήσουν άμεσα την εστία του Μασάδη και τούτο διότι η άμυνα της Βέροιας με τη σταθερότητα της και με την τέλεια εφαρμογή του τεχνικού οφ σάιντ δεν επέτρεψε στους αντιπάλους επιθετικούς να φτάσουν σε θέση βολής.

Στο υπόλοιπο ημίωρο του αγώνος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και γενικά παίχθηκε παιχνίδι κέντρου. Παρ’όλα αυτά η Βέροια βρήκε τον τρόπο να απειλήσει την εστία της Αριδαίας αλλά και πάλι ο Αυγουστάκης σε τρεις περιπτώσεις “κατέβασε τα ρολλα” σε σουτ των Παπατζίκου, Σιούτη και Σιναχείρη.

Διεκρίθησαν από τη Βέροια οι Σιούτης, Σίμος, Κουσουλάκης και Γαϊτάνος ενώ από την Αριδαία ξεχώρισαν εκτός από τον Αυγουστάκη και οι Τριανταφυλλίδης, Γαϊτανίδης καθώς επίσης και ο Τάντσης.

Συνθέσεις:

Βέροια: Μασάδης, Κελεσίδης, Τραπενζαλίδης, Σίμος, Κουσουλάκης, Χατζάρας, Γαϊτάνος, Ελευθεριάδης (65΄ Σιναχείρης), Υφαντίδης, Παπατζίκος (65′ Μελετίδης) και Σιούτης.

Αριδαία: Αυγουστάκης, Γρηγοριάδης, Ν.Βλαδινός, Τάντσης, Γαϊτανίδης, Καλπακίδης, Αναστασιάδης, Γρηγοριάδης Κ., Ανδρεάδης, Τριανταυλλίδης και Μητρούσης.

Διαιτητής: Αναστασιάδης (άριστος)

Εισιτήρια: 3.662

1975-1976: Άρθρο από την εφημερίδα ΣΠΟΡ 6

Αναδημοσίευση από almoposfc.gr