Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Όταν η "Βασίλισσα" στέφθηκε... κυπελλούχος! (δηλώσεις - παραλειπόμενα)
  • ΡΕΤΡΟ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2554 φορές

Όταν η "Βασίλισσα" στέφθηκε... κυπελλούχος! (δηλώσεις - παραλειπόμενα)

Μπροστά σε 500 περίπου φιλάθλους της, η ΒΕΡΟΙΑ στις 31/5/2003 κέρδισε στο γήπεδο των Σοφάδων Καρδίτσας την ομάδα της Πρέβεζας με σκορ 2-1 και κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Η ομάδα του Γιώτη Τσαλουχίδη, που λίγο αργότερα είδε τους κόπους να δικαιώνονται κερδίζοντας και την άνοδο στη Γ' Εθνική, άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό με τον Μπάμπη Χατζόπουλο, ενώ πέτυχε το νικητήριο τέρμα της (είχαν ισοφαρίσει οι αντίπαλοι στο 47' με τον Λουκά) στο 68' με τον Δημήτρη Καφέ.

Η "Βασίλισσα" αγωνίστηκε με τους εξής: Γκούτρας, Παπανώτας, Αναστασόπουλος, Μυρωνίδης, Τερζής, Ματζιαρίδης, Χατζόπουλος (6' λ.τ. Ευτηριάδης / 53' Συμπεθέρης), Μήτκος (53' Καρυπίδης), Λαναρής, Καφές, Λαζαρίδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

ΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ: “Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, καθώς δεν είναι εύκολο να αγωνίζεσαι κάθε εβδομάδα Τετάρτη και Κυριακή. Επόμενος στόχος είναι η άνοδος που πρέπει να επιτευχθεί καθώς η ΒΕΡΟΙΑ αξίζει να αλλάξει κατηγορία για την ιστορία της και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της. Συγχαρητήρια και στην Πρέβεζα για το καθαρό παιχνίδι της”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΡΤΖΩΝΙΚΑΣ: “Ο τελικός κρίθηκε στα σημεία, σ’ ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να κερδίζει οποιαδήποτε ομάδα. Θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μας και τους φιλάθλους μας που στάθηκαν στο πλευρό μας. Συγχαρητήρια και στη ΒΕΡΟΙΑ για την καταπληκτική της φετινή πορεία, η οποία εύχομαι να ολοκληρωθεί με την άνοδό της στη Γ' κατηγορία”. 

* Με τη βοήθεια της τροχαίας η αποστολή της ΒΕΡΟΙΑΣ σταμάτησε στον τόπο ατυχήματος στα Τέμπη και όλοι οι παίκτες μαζί με τους προπονητές και τον αρχηγό αποστολής, άναψαν από ένα κερί στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων παιδιών.

* Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των φιλάθλων της ΒΕΡΟΙΑΣ στο γήπεδο των Σοφάδων Καρδίτσας, αφού ξεπερνούσαν τους 400, ενώ τους διέκρινε και μια μαχητικότητα που είχαμε καιρό να την δούμε. Δυο τύμπανα και μια κορνέτα έδιναν το σύνθημα για ρυθμικές ιαχές υπερ των παικτών που έδιναν τη δική τους μάχη στον αγωνιστικό χώρο.

* Παρόντες στον τελικό ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας Γιώργος Καραμελίδης και ο σύμβουλος Σπύρος Τσιβαλίδης.

* Από τους παλιούς παράγοντες διακρίναμε τους τ. προέδρους Στέλιο Κυριακίδη και Γιώργο Τερζή, ενώ από τους παλιούς παίκτες τους Κώστα Αραμπατζή και Τάκη Παπαδόπουλο, που θα συνεχίσουν μαζί στο προπονητικό τιμ της Αλεξάνδρειας, καθώς και ο Θόδωρος Πακάλτσης που αγωνίζεται στη Νίκη Βόλου, ο οποίος όπως μας είπε τελειώνει σε λίγες μέρες την συνεργασία του με την Βολιώτικη ομάδα. Ωστόσο όμως ο Γεν. αρχηγός της Νίκης που ήταν μαζί του μας είπε πως δεν πρόκειται να τον αφήνουν να φύγει.

* Από τον τελικό, όπως ήταν φυσικό, δεν μπορούσε να λείψει και ο διεθνής άσος του ΠΑΟΚ Παντελής Καφές, που ήρθε στο γήπεδο με τον πατέρα του, τον αδελφό του Γιώργο που παίζει στην ΑΕΠ και τον μάνατζερ του και παλιό δημοσιογράφο Δημήτρη Καρύδα. Ολοι τους δε ιδίως ο πατέρας της ποδοσφαιρικής οικογένειας Παύλος παλιός και αυτός ποδοσφαιριστής του Μ. Αλεξανδρου Βέροιας, πανηγύρισαν έξαλα το γκολ του μικρού που χάρισε το κύπελλο στη “βασίλισσα του βορρά”.

* Παρόντες στο γήπεδο των Σοφάδων δεκάδες επώνυμοι απο το χώρο του ποδοσφαίρου. Στις κερκίδες βρέθηκαν ο βετεράνος άσος του ΠΑΟ Τότης Φυλακούρης, ο πατέρας του Γιούρκα Σεϊταρίδη, Δημήτρης ο οποίος είναι προπονητής του ΠΑΣ Αφέρωφ, ο τεχνικός της Δόξας Δράμας Τάκης Παπαδόπουλος, ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν πρόεδρος της επιτροπής καταπολέμησης της βίας Περικλής Βασιλάκης ο οποίος κατάγεται από την Πρέβεζα (!) και πλήθος άλλων. 

* Ο Καρδιτσιώτης παρατηρητής διαιτησίας Ηλίας Ταμπακλής δεν έκρυψε τη δυσφορία του για κάποια σε βάρος της Βέροιας σφυρίγματα του Κατερινιώτη διαιτητή, στο τελευταίο μισάωρο τα οποία και σημείωσε στο μπλοκάκι του.

* Μετά τη λήξη του παιχνιδιού και για αρκετή ώρα ακουγόταν από τα μεγάφωνα του σταδίου ο ύμνος της Βέροιας, παράλληλα δε την ίδια στιγμή ο Ηρακλής Τζελίνης (Γιαζές) άνοιγε μέσα στον αγωνιστικό χώρο σαμπάνιες και πανηγύριζε με τους παίκτες την κατάκτηση του κυπέλλου.

* Τα μετάλλια στις δυο ομάδες απένειμε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κυπέλλων της ΕΠΟ Δημήτρης Μποροβήλος, ενώ την απονομή των κυπέλλων έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Μπρούτζος.

* Η “βασίλισσα του βορρά” με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος ερασιτεχνών το Σάββατο πέτυχε τρεμπλ, αφού προηγήθηκαν το κύπελλο της ΕΠΣ Ημαθίας και η κατάκτηση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά βαθμού από την δεύτερη Κοζάνη του τίτλου του πρωταθλητή του 3ου ομίλου του περιφερειακού πρωταθλήματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΥΣ - ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ Η ΠΟΛΗ

Στις 11.30 η ώρα το βράδυ του Σαββάτου έφθασε στη φωταγωγημένη πόλη (με εντολή Δημάρχου) η αποστολή της ΒΕΡΟΙΑΣ. Στην πλατεία της Εληάς είχαν στήσει τρελό πανηγύρι 100 περίπου φίλαθλοι που ηδη είχαν επιστρέψει από την Καρδίτσα. Προπονητής, παίκτες και διοίκηση κατέβηκαν από το πούλμαν και σε λίγα λεπτά έκανε την εμφάνισή του ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Σκουμπόπουλος, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιαννουλάκης, Τσαμήτρου, Γκαμπέσης, οι οποίοι έδωσαν τα συγχαρητήριά τους σε προπονητή, παίκτες και διοικούντες. Στο Δήμαρχο Βέροιας οι παίκτες έδωσαν μια μπλούζα του αγώνα με τις υπογραφές τους, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Σκουμπόπουλος ζήτησε από τον κ. Γκαβαϊσέ να σηκώσουν μαζί και το έκαναν το κύπελλο.

ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ “ΚΑΡΑΜΕΛΑ”

Στις 1 η ώρα τα ξημερώματα ήταν το ραντεβού στο γνωστό κέντρο της πόλης “Καραμέλα” για τους παίκτες, τον προπονητή και τη διοίκηση της ΒΕΡΟΙΑΣ, προκειμένου εκεί να συνεχίσουν το γλέντι που είχε ήδη στηθεί από το γήπεδο των Σοφάδων. Ο ιδιοκτήτης του κέντρου κ. Βασίλης Νικολόπουλος που ήταν ο οικοδεσπότης, φρόντισε τα 50 περίπου άτομα να έχουν πρώτο τραπέζι και με το κύπελλο να έχει την τιμητική του και να αλλάζει κάθε λίγο τραπέζι, αφού όλοι ήθελαν να το έχουν δίπλα τους.
Το παρών τους στην “Καραμέλα” έδωσαν γύρω στις 1.30 η ώρα ο Δήμαρχος κ. Σκουμπόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιαννουλάκης, Τσαμήτρου κάθησαν με τους διοικούντες της ΒΕΡΟΙΑΣ για δυο περίπου ώρες, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά. Παρόντες ήταν επίσης και αρκετοί φίλαθλοι! Το γλέντι κράτησε μέχρι τις 7 η ώρα το πρωί, την ώρα δηλ. που έκλεισε το κέντρο! 

Ο ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Το Δ.Σ. του Γ.Α.Σ. ΒΕΡΟΙΑ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας στον τελικό του κυπέλλου, τον ιδιοκτήτη του κέντρου "ΚΑΡΑΜΕΛΑ" κ. Νικολόπουλο για την προσφορά της όμορφης βραδιάς μετά το παιχνίδι και τον τουριστικό πράκτορα κ. Φιλιππίδη για τη δωρεάν μεταφορά των φιλάθλων στους Σοφάδες της Καρδίτσας.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...

Μιχάλης Χαλκίδης (βουλευτής Ν.Ημαθίας): "Συγχαίρω θερμά την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ για την πανάξια κατάκτηση του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος. Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση η οποία επιβεβαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές για να ξαναγίνει η ΒΕΡΟΙΑ η "βασίλισσα του βορρά" στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και σίγουρα η προσπάθεια αυτή αξίζει τη συμπαράσταση όλων μας".

Α.Σ. Φίλιππος Βέροιας: "Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας συγχαίρει τον προπονητή, τους παίκτες και το Δ.Σ. του ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ για την κατάκτηση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος και εύχεται στη "βασίλισσα του βορρά" την οριστική άνοδο στη Γ' εθνική".

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS