ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 801 φορές

Βεργώνης: «Παραμονή στην κατηγορία και ψηλά στο Κύπελλο»

Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της στη Σούπερ Λίγκα έχει πραγματοποιήσει η ΒΕΡΟΙΑ. Η «βασίλισσα του Βορρά» μετράει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες και βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 17 βαθμούς. Όμως, στον σύλλογο της Ημαθίας κρατάνε χαμηλά τον πήχη, αφού βασικός στόχος είναι η παραμονή, όπως είπε στο gazzetta.gr ο Αλέξανδρος Βεργώνης.

Ο 28χρονος επιθετικός μέσος τόνισε πως κανείς δε σκέφτεται το κάτι παραπάνω, ενώ δήλωσε εγκλωβισμένος που δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του λόγω τραυματισμού. Επίσης, αναφέρθηκε στο στόχο του Κυπέλλου, όπου η ΒΕΡΟΙΑ, ήδη, έχει προκριθεί στην επόμενη φάση.

Καλό ξεκίνημα για τη ΒΕΡΟΙΑ, παραμένει ψηλά στη βαθμολογία. Τελικά υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού το κάτι παραπάνω;

«Όχι. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει. Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Εμείς θέλουμε να δείχνουμε καλό πρόσωπο σε κάθε αγώνα, να κερδίζουμε και βασικός στόχος είναι η παραμονή».

Όπως αρκετές επαρχιακές ομάδες, έτσι και η ΒΕΡΟΙΑ είναι αήττητη εντός έδρας. Ήρθε ο καιρός να εκμεταλλευτεί αυτόν τον παράγοντα;

«Έτσι φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η φετινή χρονιά. Είναι ένας παράγοντας, ο οποίος πέρυσι μας στοίχισε και παλεύαμε για την παραμονή μέχρι την τελευταία στιγμή. Φέτος η ομάδα έχει μεγάλη δυναμική εκεί και βλέπουμε ότι έρχεται και ο κόσμος στο γήπεδο. Είναι ένα κυρίαρχο στοιχείο και πρέπει η ομάδα να εκμεταλλευτεί».

Υπάρχει φόβος ότι κάποια στιγμή η ΒΕΡΟΙΑ μπορεί να κάνει κοιλιά;

«Δε νομίζω. Δεν υπάρχει τέτοιος φόβος. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να προπονούμαστε σωστά, να προπονούμαστε όπως πρέπει και ακόμα και να γίνει αυτό να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε να το περάσουμε με τις λιγότερες απώλειες».

Τώρα υπάρχει η διακοπή. Θα κάνει καλό ή κακό ενόψει της συνέχειας;

«Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, θα κάνει καλό. Υπάρχουν 4-5 τραυματίες, να επανέλθουν υγιείς και επειδή τα δύο τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν νικηφόρα, μπορούμε να δουλέψουμε σε κάποιες αδυναμίες που έχουμε, να τις βελτιώσουμε και να επανέλθουμε στις νίκες».

Μέσα στους τραυματίες είσαι κι εσύ. Πώς αισθάνεσαι που δεν μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα;

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση που συμβαίνει στους ποδοσφαιριστές. Νιώθεις λίγο εγκλωβισμένος, θες να βοηθήσεις την ομάδα και δεν μπορείς. Είναι ό,τι χειρότερο για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Από εκεί και πέρα, κάνω αυτό που πρέπει, δουλεύω καθημερινά για να επανέλθω δυνατός και το συντομότερο δυνατόν».

Επόμενο παιχνίδι (όποτε αυτό γίνει) είναι με την Καλλονή, που επίσης έχει ξεκινήσει καλά. Πού μπορεί να χτυπήσει η ΒΕΡΟΙΑ για να πάρει τη νίκη;

«Πρέπει να διατηρήσουμε τα στοιχεία που δεν είχαμε στους δύο τελευταίους αγώνες και είχαμε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου και τα οποία μας χαρακτηρίζουν. Να πιέσουμε ψηλά και να κυκλοφορήσουμε γρήγορα την μπάλα, αλλά κυριότερος παράγοντας θα είναι η αποφασιστικότητα και η συγκέντρωση που θα έχουμε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Τέλος, υπάρχει και το Κύπελλο. Είστε ήδη στην επόμενη φάση. Είναι μέσα στους στόχους;

«Βεβαίως και είναι μέσα στους στόχους. Η ομάδα δείχνει ότι έχει πολλές λύσεις, έχει ένα πλήρες ρόστερ. Μπορούμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα, κάτι που δεν μπορούσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε σε δύο θεσμούς, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».