ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1608 φορές

Ώρα για… ξεκαθάρισμα στη "Βασίλισσα"!

Η ώρα για το «ξεκαθάρισμα» του έμψυχου δυναμικού πλησιάζει στη «Βασίλισσα του βορρά»! Το «κυανέρυθρο» ρόστερ είναι υπεράριθμο και χρειάζεται επειγόντως «ελάφρυνση», καθώς με 30 και πλέον ποδοσφαιριστές σε κάθε προπόνηση, ουδείς τεχνικός μπορεί να δουλέψει όπως επιθυμεί.

Έτσι, η «μαύρη λίστα», ενόψει Ιανουαρίου, είναι αναπόφευκτη για τους Κίκε Ερνάντεθ και Χοσέ Γκρανέρο, οι οποίοι ετοιμάζουν ήδη την έκθεσή τους προς τη διοίκηση της ΠΑΕ, ώστε στην συνέχεια θα προβεί αυτή στις απαραίτητες ενέργειες.

Στόχος του τεχνικού επιτελείου είναι να δουλέψει από δω και στο εξής με, μάξιμουμ, 25-26 ποδοσφαιριστές, υπολογίζοντας και τις 4-5 προσθήκες που θα γίνουν, ώστε το ρόστερ να γίνει πιο ευέλικτο και γιατί όχι, ακόμα πιο ποιοτικό.

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, περισσότεροι από 10 παίκτες από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα, με κάποιους πιτσιρικάδες να δίνονται «δανεικοί» (ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση ομάδων) και τους υπόλοιπους να λύνουν τα συμβόλαιά τους με τη «Βασίλισσα».

Στην συγκεκριμένη λίστα θα βρίσκονται σίγουρα όσοι παίκτες δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, κάποιοι που έχουν πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής, όπως και ορισμένοι που τους δόθηκαν ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησαν.

Ρίχνοντας μια ματιά στο ρόστερ, βλέπουμε ότι δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου (ή σχεδόν καθόλου) οι τερματοφύλακες Χομσίογλου και Βασιλειάδης, ο αμυντικός Τσιάμης, οι μέσοι Παναγιωτούδης, Άρτσε, Όστοϊτς, Σέντρικ, Εσπάρθα και οι επιθετικοί Ντόγος, Μεληκιώτης, Μάνος, Χάσελμπαϊνκ, Μαρκέλης, Βούκιτς.

Ερωτηματικό για δύο

Ο Βούκιτς αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα συνεχίσει ή όχι να βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό της «Βασίλισσας», καθώς στους 2,5 μήνες που ανήκει στην ομάδα όχι μόνο δεν κατάφερε να αγωνιστεί καθόλου αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί ούτε καν σε αποστολή, λόγω των συχνών προβλημάτων που αντιμετωπίζει!

Ένα ακόμη ερωτηματικό αποτελεί και η περίπτωση του Μοχάμεντ Μπεν, στον οποίο έγινε εδώ και αρκετό καιρό μια εξαιρετική οικονομική πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία.

Με τον Γάλλο επιθετικό θα γίνει μια τελευταία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή για να παραμείνει στην ομάδα, καθώς ο πρόεδρος Θόδωρος Καρυπίδης ετοιμάζεται να του καταθέσει μία πρόταση αρκετά μεγάλη για τα δεδομένα της ΒΕΡΟΙΑΣ, μήπως και καταφέρει να τον πείσει. Αν πάντως δεν αλλάξει κάτι δραματικά, από την πρώτη του Γενάρη ο παίκτης θα μπορεί να διαπραγματευτεί με άλλη ομάδα την μεταγραφή του, ενώ φυσικά αν προκύψουν προτάσεις για την περίπτωση του (μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο), είναι βέβαιο ότι θα συζητηθούν από τη διοίκηση της Βεροιώτικης ΠΑΕ.

Πρόταση και σε Καλτσά - Παυλίδη

Εκτός του Μπεν, οι «κυανέρυθροι» θα μιλήσουν σύντομα με δύο ακόμη ποδοσφαιριστές που το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαιά τους, ώστε να διαπιστώσουν τις προθέσεις τους όσον αφορά την παραμονή τους στην ομάδα.

Ο λόγος για τους ταλαντούχους Νίκο Καλτσά και Μπάμπη Παυλίδη, με τον πρώτο να πραγματοποιεί μέχρι τώρα ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, παρότι το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν στα πλάνα της τότε διοίκησης, ενώ τον δεύτερο να περιμένει μια ακόμη ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του.

Το καλοκαίρι λήγει επίσης και το συμβόλαιο του Κενάν Μπαργκάν, όμως αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο αν θα γίνει προσπάθεια για να ανανεωθεί η συνεργασία μαζί του, καθώς στην ομάδα περιμένουν πολλά περισσότερα από τον 26χρονο επιθετικό.

Σίγουρα τέσσερις προσθήκες

Όσον αφορά τις προσθήκες που θα γίνουν στο έμψυχο δυναμικό, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 4-5 και θα πρόκειται για παίκτες ικανούς να κάνουν την διαφορά στην ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «κυανέρυθροι» θα κινηθούν για την απόκτηση ενός δεξιού και ενός αριστερού οπισθοφύλακα, ενός αμυντικού χαφ που θα μπορεί να παίζει και τον ρόλο του οργανωτή και ενός «δεκαριού», ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποκτηθεί και ένας κεντρικός αμυντικός.

Ο τεχνικός διευθυντής Κίκε Ερνάντεθ σε συνεργασία με τον προπονητή Χοσέ Γκρανέρο έχουν ξεκινήσει ήδη τις αναζητήσεις, κυρίως στην αγορά του εξωτερικού, ώστε η ομάδα να είναι σε θέση να αποκτήσει κάποιους από αυτούς τους ποδοσφαιριστές με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

«Ματιές» σε Λάζαρ και Καράσκο η ΒΕΡΟΙΑ

Μάλιστα, κάποια ονόματα έχουν ήδη απασχολήσει τους «κυανέρυθρους», όπως για παράδειγμα ο ελεύθερος Κοστίν Λάζαρ που η περίπτωσή του «έπαιξε» για τη «Βασίλισσα» και στο μεταγραφικό παζάρι του περασμένου καλοκαιριού.

Ο 34χρονος διεθνής Ρουμάνος χαφ, που τα τελευταία τρία χρόνια έπαιξε ως βασικός στον Π.Α.Ο.Κ. έχοντας συνολικά 69 συμμετοχές και 7 γκολ, είναι χωρίς ομάδα μετά τη λύση της συνεργασίας του με τους Θεσσαλονικείς και στη ΒΕΡΟΙΑ ελπίζουν πως θα καταφέρουν -αυτή τη φορά- να τον ντύσουν στα «κυανέρυθρα». 

Από εκεί και πέρα, δημοσιεύματα θέλουν τους «κυανέρυθρους» να εξετάζουν με εξίσου ζωηρό ενδιαφέρον την προοπτική απόκτησης του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, Μαουρίτσιο Καράσκο. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν ως δανεικός από την Εστουντιάντες στον Αστέρα Τρίπολης, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις (34 συμ. / 11 γκολ), ενώ το καλοκαίρι επέστρεψε και πάλι στην ομάδα της Αργεντινής. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και έτσι δεν αποκλείεται τον Ιανουάριο να έρθει και πάλι με τη μορφή δανεισμού στη χώρα μας, αυτή τη φορά για λογαριασμό της «Βασίλισσας του βορρά».