ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 895 φορές

Μπαλάφας: «Να κοντράρουμε τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης»

Μετά από πολλά χρόνια ο Σωτήρης Μπαλάφας επέστρεψε - ως ποδοσφαιριστής - στην Τούμπα, το γήπεδο όπου ανδρώθηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ προτού ξενιτευτεί στην Ουκρανία όπου και πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της απουσίας του.

Χτες, γύρισε ως αντίπαλος, καθώς πλέον φοράει τη φανέλα της ΒΕΡΟΙΑΣ αλλά το θερμό χειροκρότημα του κόσμου απέδειξε πως κανείς δεν τον έχει ξεχάσει. Σήμερα, φιλοξενήθηκε στον Liberofm107,4 και δήλωσε τα εξής:

Για το χθεσινό παιχνίδι: "Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Φάνηκε και χθες. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε ψηλά όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, όπως κάναμε και κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι το στυλ μας. Ο ΠΑΟΚ δεν μας άφησε βέβαια πολλά περιθώρια να τον κοντράρουμε".

Για το ποιες διαφορές διαπιστώνει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: "Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Πιέζει ψηλά, είναι συμπαγής, οι παίκτες του είναι ενωμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία στο ποδόσφαιρο, να είσαι πραγματική ομάδα. Δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο τα ονόματα. Σημασία έχει το πως θα διαχειριστείς το ρόστερ που έχεις στη διάθεσή σου και να το μετατρέψεις σε ομάδα. Μπαίνουν πολύ παθιασμένοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο. Είναι σύνολο και μάλλον ο προπονητής τους ντοπάρει πολύ καλα ψυχολογικά".

Για την αποτελεσματική μεσοαμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι: "Οι παίκτες που αγωνίζονται, ο Κάτσε, ο Τζιόλης και ο Τζανδάρης, αγωνίζονται καιρό πλέον μαζί και υπάρχει ομοιογένεια. Μου θυμίζει τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ την εποχή που αγωνιζόμουν εγώ, με Γκαρσία, Σορλέν, Βιτόλο και Φωτάκη".

Για την κατάσταση στη ΒΕΡΟΙΑ: "Η ΒΕΡΟΙΑ βγάζει πλέον υγεία. Προσωπικά δε πρόλαβα την αλλαγή στη διοίκηση και την έλευση του κ. Καρυπίδη, αλλά όντως στην ομάδα έχουν αλλάξει πολλά. Έχουν έρθει πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, ενώ ο σύλλογος σιγά- σιγά οργανώνεται. Υπάρχει καλό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, τόσο από οικονομικής άποψης όσο και οργανωτικής"

Για το αν η ΒΕΡΟΙΑ μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη πεντάδα: "Ο πρώτος μας στόχος είναι η γρήγορη παραμονή και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει. Αν θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, θα πρέπει να κοντράρουμε τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Έχουμε καλό και ποιοτικό ρόστερ, υπάρχουν 7-8 ποδοσφαιριστές που περιμένουν να παίξουν στην ενδεκάδα".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα: "Έχει όλα τα στοιχεία για να παραμείνει στην πρώτη θέση. Αυτή τη στιγμή, δε του λείπει τίποτα σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω τι θα γίνει αργότερα αν ο ΠΑΟΚ έχει κάμψη στην απόδοσή του. Αυτή τη στιγμή τα πάει πάρα πολύ καλά".

Για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο και το πως βίωσε την επιστροφή του στην Τούμπα: "Ένιωσα πραγματικά σαν το σπίτι μου. Όλα ήταν όπως παλιά, όπως τα ήξερα. Όλα τα παιδιά με υποδέχθηκαν πολύ καλά, ακόμα και ο κόσμος. Θα είναι κάτι που θα το λέω για χρόνια, εννοείται..."