ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 872 φορές

«Είμαστε στις θέσεις για Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όχι έτοιμοι για Τσάμπιονς Λιγκ»

Δυναμικό μπάσιμο στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι έχει κάνει ο Κάρλος Γκρανέρο. Ερχόμενος στην πατρίδα μας για λογαριασμό της ΒΕΡΟΙΑΣ, ο Ισπανός τεχνικός έχει οδηγήσει τη «Βασίλισσα» στην καλύτερη... εκκίνηση της ιστορίας της.

Μετά από μία μακρά και επιτυχημένη πορεία στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία της χώρας του (θεωρείται μετρ των ανόδων) ήρθε στα λημέρια μας θεωρητικά άγνωστος.

Ο Κίκε Ερνάντεθ τον ήξερε -έχουν ίδιο μάνατζερ, τον Μιγκέλ Ριέρα- και έτσι έγινε το «κονέ» και  την ανέλαβε.  Ωστόσο μας συστήθηκε άμεσα, με την  αγωνιστική εικόνα που δείχνει η ΒΕΡΟΙΑ. Εκείνος όμως είναι ταπεινός και δεν... πετά στα σύννεφα, βλέποντας την ομάδα να φιγουράρει στη 2η θέση της κατάταξης. Δηλαδή σε εκείνη που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.

«Ηρεμα, ψύχραιμα, μην προτρέχετε», ήταν τα ξεκάθαρα λόγια του στην «SD»  όταν του μεταφέραμε πως με βάση την κατάταξη, η ΒΕΡΟΙΑ... βλέπει σεντόνι. 

«Είμαστε στις θέσεις για Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όχι έτοιμοι για Τσάμπιονς Λιγκ. Να ξέρουμε πού πατάμε και πού βρισκόμαστε. Αυτό που λέω στους παίκτες μου είναι πως στόχος είναι η σωτηρία. Με αυτό ξεκινήσαμε και με αυτό συνεχίζουμε», μας τόνισε χαρακτηριστικά.

Οσοι ξέρουν τον 51χρονο κόουτς κάνουν λόγο για ένα ήρεμο και μετρημένο άνθρωπο. Δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια.

«Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πρέπει να δουλεύουμε και να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να αλλάξουν τα πάντα σε μία στιγμή. Σημασία δεν έχει πώς αρχίζει κάτι, αλλά πώς τελειώνει. Κυρίως στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένοι. Στην μπάλα οι διαφορές μεταξύ της επιτυχίας με την αποτυχίας είναι ελάχιστες. Δεν έχουμε καταφέρει κάτι».

Για τον έμπειρο κόουτς τα όσα βλέπει γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μία ευχάριστη έκπληξη. Και δεν το κρύβει.

«Αλλα είχα ακούσει και άλλα βλέπω. Είναι μία πολύ ανταγωνιστική λίγκα», υπογράμμισε.

Και το εξήγησε. «Οι θεωρητικά μεγάλοι δυσκολεύονται πολύ για να κερδίσουν. Αυτό είναι καλό. Το παραμικρό λάθος που θα κάνεις, μπορεί να το πληρώσεις. Γι’ αυτό θέλω να είμαστε προσγειωμένοι και ταπεινοί. Επειδή υποβιβάζονται τέσσερις, από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί εκεί που είσαι ψηλά, να βρεθείς χαμηλά».

Μεγαλωμένος στη Βαλένθια που είναι αρκετά διαφορετική από τη Βέροια και χωρίς θάλασσα που τόσο πολύ αγαπά, ο Γκρανέρο όχι μόνο δεν έχει επηρεαστεί από αυτό, αλλά έχει απόλυτα μείνει ικανοποιημένος τόσο από την πόλη, όσο και τους ανθρώπους της.

«Είμαι πολύ καλά εδώ. Μου αρέσει πολύ η πόλη. Μου αρέσει η Ελλάδα. Δεν την ήξερα. Είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή και τον κόσμο της. Απολαμβάνω την εμπειρία. Ο κόσμος μάς συμπαραστέκεται και δεν είχα πρόβλημα προσαρμογής. Είναι πολύ "ζεστός"», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πάντως λόγω φόρτου εργασίας, δεν έχει προλάβει να δει πολλά από την Ελλάδα. «Εχω πάει και στη Θεσσαλονίκη, που μου αρέσει επίσης πολύ», σημείωσε. 

«ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ»

Στις άμεσες προτεραιότητες του 51χρονου κόουτς είναι και η αξιοποίηση παικτών από τις ακαδημίες της «βασίλισσας». Αλλωστε οι μικροί βαδίζουν στα χνάρια των μεγάλων και βρίσκονται στην 5η θέση του αντίστοιχου πρωταθλήματος.

«Εχω παίξει ποδόσφαιρο και έχω ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Βαλένθια. Πιστεύω στις ακαδημίες. Βλέπω το πρωτάθλημα της Κ-20», μας μετέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε. «Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη. Φυσικά και ασχολούμαστε με τις ακαδημίες. Υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που μέσα στη χρονιά θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα», ήταν τα λόγια του.

Πίεση ψηλά

Ο Ισπανός τεχνικός έχει τη δική του φιλοσοφία. Τον προσωπικό του τρόπο σκέψης γύρω από το ποδόσφαιρο.

«Ξέρω πως σημασία έχει πάντα το αποτέλεσμα, αλλά θέλω να δείχνουμε στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Αυτό γίνεται μέχρι στιγμής», μας τόνισε.

Πηγή: sday.gr