ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 759 φορές

Μπαλάφας: «Δίκαια βρισκόμαστε ψηλά στην βαθμολογία»

Ο Αρτινός μέσος μετά από ένα πέρασμα που έκανε στο Ουκρανικό Πρωτάθλημα επέστρεψε στην Ελλάδα για να δοκιμάσει την τύχη στην ΒΕΡΟΙΑ. Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στη "Βασίλισσα" από τη ν διοίκηση μέχρι και το αγωνιστικό προφίλ έφεραν έναν αέρα αλλαγής σε όλη την Ημαθία.

Ο Σωτήρης Μπαλάφας μίλησε στο Gazzetta.gr για την σοβαρή δουλειά που γίνεται στην ΒΕΡΟΙΑ, για τους στόχους της ομάδας, ενώ τέλος ζήτησε από τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια που ξεκίνησε από το καλοκαίρι.

Η ΒΕΡΟΙΑ είναι φέτος η ευχάριστη έκπληξη στο Πρωτάθλημα με την πορεία που έχει διαγράψει μέχρι στιγμής. Όταν πήρες το καλοκαίρι την απόφαση να πεις το ‘ναι’ στην πρόταση συνεργασίας φανταζόσουν πως η ομάδα θα βρίσκεται στην δεύτερη θέση με μια μόλις ήττα από τον Ολυμπιακό;
«Όχι δεν περίμενα πως η ομάδα θα έχει αυτή την πορεία, όταν πήρα την απόφαση να συμφωνήσω με την διοίκηση της ΒΕΡΟΙΑΣ. Όταν μπήκα στα αποδυτήρια και είδα την πολύ καλή δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις πείστηκα πως μπορούμε να πάμε καλά στο πρωτάθλημα. Έχουμε πολύ καλό υλικό με παίκτες που έχουν πολλές παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα. Με τις εμφανίσεις που κάνουμε και σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα η ομάδα δικαίως βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία. Για μένα δεν είναι έκπληξη γιατί το ζω καθημερινά».

Ποιος είναι ο φετινός στόχος της ΒΕΡΟΙΑΣ;
«Πρώτος στόχος είναι η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία. Όσο πιο γρήγορα έρθει τόσο το καλύτερο για μας καθώς θα παίζουμε χωρίς άγχος μέχρι το τέλος. Εμείς βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πως θα κερδίσουμε. Αν η ομάδα είναι ψηλά στην βαθμολογία και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα μπορούμε να σκεφτούμε κι άλλα πράγματα».

Ένα από τα καλά στοιχεία που έχει η φετινή ΒΕΡΟΙΑ είναι η επιθετική της γραμμή. Παίζει πάρα πολύ καλά τις αντεπιθέσεις και πάνω σ’ αυτό το στυλ παιχνιδιού κερδίζει τα παιχνίδια.
«Πράγματι η ομάδα έχει πάρα πολύ καλή επιθετική γραμμή, αλλά και οι υπόλοιπες γραμμές  έχουν γρήγορους και καλούς ποδοσφαιριστές. Παίζουμε με το σύστημα των αντεπιθέσεων, όμως όταν είμαστε πίσω στο σκορ όπως με την Κέρκυρα τότε όλη η ομάδα επιτίθεται, αλλά αμύνεται μαζικά. Ανάλογα με την εξέλιξη που έχει κάθε αγώνας προσαρμόζεται και το σύστημα της ομάδας». 

Έχεις ξεχωρίσει ποιες ομάδες θα πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις , αλλά και ποιες ομάδες θα παλέψουν για την παραμονή τους;
«Θα ξεκινήσω από την κορυφή, εκτός από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη πεντάδα ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης. Ενώ από κοντά θα είμαστε εμείς, αλλά και η Καλλονή, οι δύο ομάδες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής. Για το ποιες ομάδες θα παλέψουν είναι ακόμα νωρίς να πεις το οτιδήποτε. Οι περισσότερες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος».

Την Κυριακή αντιμετωπίζετε τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ένα γήπεδο που το ξέρεις πολύ καλά. Ποιος θα είναι ο στόχος σας για την συγκεκριμένη αναμέτρηση;
«Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα σε μια πολύ δύσκολη έδρα που δύσκολη μπορεί να ‘σπάσει’ κάποια ομάδα από το πρωτάθλημα. Εμείς θα πάμε στην Θεσσαλονίκη για ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν τα καταφέρουμε τότε θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα».

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο της ΒΕΡΟΙΑΣ;
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμος της ΒΕΡΟΙΑΣ που είναι κοντά στην ομάδα. Θέλω όλη η Ημαθία ν’ αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια που έχει στηθεί από το καλοκαίρι από την διοίκηση το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές. Όταν θα παίζουμε στην έδρα μας θέλουμε να βλέπου το γήπεδο γεμάτο, γιατί παίρνουμε δύναμη μέσα από την αγάπη τους».