ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 754 φορές

Βέρτζος: "Φρούριο η έδρα μας"

Η παρουσία και συνάμα η μοναξιά της ΒΕΡΟΙΑΣ στην 2η θέση της βαθμολογίας της Super League δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για όλους εντός και εκτός αποδυτηρίων της ομάδας αλλά ο Άγγελος Βέρτζος δεν ξεγελιέται.

Ο έμπειρος αμυντικός της "Βασίλισσας του βορρά" γνωρίζει πολύ καλά ότι το πρωτάθλημα μόλις έχει ουσιαστικά ξεκινήσει και έχει ακόμη πολύ δρόμο. Κι ακόμη περισσότερο το ποιος είναι ο πρωταρχικός στόχος της ΒΕΡΟΙΑΣ. Η παραμονή και στην συνέχεια ότι καλύτερο βγει.

"Στόχος μας είναι η παραμονή στην Super League και όσο πιο γρήγορα θα έρθει θα έχουμε την δυνατότητα για να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω για το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πούμε όχι", ήταν τα πρώτα λόγια του Βέρτζου στο Sport24.gr για το που το πάει η φετινή ΒΕΡΟΙΑ που μετά την 5η αγωνιστική της Super League έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων πάνω της.

Κι όσο για το αν θα προτιμούσε το πρωτάθλημα να τελείωνε τώρα καθώς η ΒΕΡΟΙΑ είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας χωρίς δεύτερη σκέψη είπε: "Σίγουρα θα ήταν το ιδανικό καθώς θα ισοδυναμούσε με έξοδο της ΒΕΡΟΙΑΣ στην Ευρώπη. Σίγουρα θα ήταν ιδανικό να παραμείνουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος στην 2η θέση αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά πως μόνο εύκολο δεν είναι. Εξάλλου γνωρίζουμε εξίσου πολύ καλά το ποιος είναι ο βασικός μας στόχος. Η παραμονή μας στην Super League και ακολούθως ότι καλύτερο έρθει δεν θα πούμε όχι".

Ο Βέρτζος στην ερώτηση για την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας τόνισε: "Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το καλό μας ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έχει προκαλέσει αίσθηση αλλά μόνο τυχαίο δεν είναι. Έχουμε καλή και ποιοτική ομάδα και αυτό έχει φανεί ήδη αν και είμαστε μία νέα ομάδα με πολλούς από τους ποδοσφαιριστές να ήρθανε λίγο πριν ξεκινήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα της δουλειάς της προετοιμασίας μας δεν άργησαν να φανούν. Μετράμε τέσσερις νίκες στα πέντε πρώτα παιχνίδια και μία ήττα στην έδρα του Ολυμπιακού όπου παρά το 3-0 σταθήκαμε πολύ καλά και το τελικό σκορ μας αδικεί".

Για το ότι οι τρεις από τις τέσσερις νίκες της ΒΕΡΟΙΑΣ έχουνε έρθει στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης επισήμανε: "Μόνο τυχαίο δεν είναι. Η έδρα μας θέλουμε να αποτελέσει το φρούριό μας στην φετινή μας πορεία και μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει στο απόλυτο και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε να ισχύει. Ειδικότερα με ομάδες που έχουμε τον ίδιο στόχο με εμάς. Της παραμονής στην Super League".

Για την διακοπή του πρωταθλήματος που θα βρει την ΒΕΡΟΙΑ και πάλι γηπεδούχο την φορά αυτή με τον Λεβαδειακό μετά την αλλαγή του προγράμματος ο Βέρτζος σχολίασε: "Στην κατάσταση που ήμασταν δεν θα θέλαμε την διακοπή αυτού του μεγέθους αλλά μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε την αυτοκριτική μας εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Αν δεν υπήρχε θα πηγαίναμε να παίξουμε στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο που προερχόταν από την νίκη του επί του Ολυμπιακού και δεν θα ήταν ότι καλύτερο για μας. Πλέον όμως θα επιστρέψουμε στο πρωτάθλημα μετά από τρεις εβδομάδες με ένα εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και μας δίνεται η δυνατότητα αξιοποιώντας την έδρα μας για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Για αυτό και θα φροντίσουμε να δουλέψουμε όπως πρέπει για να προσθέσουμε ένα ακόμη τρίποντο και να ζεστάνουμε ακόμη περισσότερο τον κόσμο μας και να παραμείνουμε κι άλλο στην 2η θέση της βαθμολογίας. Ένα τρίποντο που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε με ακόμη λιγότερο άγχος την συνέχεια του πρωταθλήματος αφού θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά στον στόχο της παραμονής μας. Σε ένα διάστημα όπου δίνεται η δυνατότητα και στους όποιους τραυματίες υπήρχανε στην ομάδα να αποθεραπευτούνε και να είναι με την σειρά τους και πάλι έτοιμοι".

Για το αν αξίζει για την φετινή ΒΕΡΟΙΑ να μιλάει ως πρώτο στόχο για την παραμονή της στην Super League ο Βέρτζος παραδέχθηκε: "Όχι σύμφωνα με το υλικό που διαθέτουμε. Είμαστε μία γεμάτη ομάδα σε όλες τις θέσεις και ίσως αδικούμε τους εαυτούς αλλά ας πετύχουμε καταρχήν αυτόν μας τον στόχο και στη συνέχεια βλέπουμε. Στα αποδυτήρια της ομάδας γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητές μας όπως και ότι έχουμε καταφέρει με την μέχρι στιγμής πορεία μας να κερδίσουμε ακόμη περισσότερο τον σεβασμό των αντιπάλων μας".

Ποιο όμως είναι το μυστικό της μέχρι στιγμής πορείας της ΒΕΡΟΙΑΣ; Ο Βέρτζος χωρίς πολύ σκέψη τόνισε: "Πολύ απλά έχουμε καλή ομάδα", ενώ για τον Ισπανό τεχνικό Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο δήλωσε: "Έχει καταφέρει από την πρώτη κιόλας μέρα να μας περάσει την επιθετική του λογική χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παίζουμε άμυνα. Εξάλλου για να μπορούμε να λειτουργούμε τόσο καλά επιθετικά από κάπου ξεκινάει αυτό. Κι όπως λένε η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα. Μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με σκοπό να το κερδίσουμε και όχι να μην χάσουμε ανεξαρτήτου αντιπάλου θέλοντας να παίξουμε ποδόσφαιρο".

Τέλος για τον δικό του στόχο και όνειρο με την ΒΕΡΟΙΑ όπου επέστρεψε για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον περασμένο Ιανουάριο υποστήριξε: "Πρώτα από όλα θέλω να έχω την υγειά μου και να βοηθήσω την ΒΕΡΟΙΑ να πετύχει τους στόχους της απολαμβάνοντας το ποδόσφαιρο. Ειδικά στις μέρες όπου τα πράγματα έχουνε δυσκολέψει πάρα πολύ. Για αυτό και είμαι χαρούμενος που είμαι σε μία ομάδα της Super League όπου εκτός των άλλων πληρώνει στην ώρα της και δεν παίζω ποδόσφαιρο απλώς για την επιβίωσή μου όπως συμβαίνει με άλλους συναδέλφους μου σε άλλες κατηγορίες.

Για αυτό λέω Δόξα τω Θεώ και είμαι χαρούμενος που τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψα στην ΒΕΡΟΙΑ και πλέον αφού πετύχαμε την παραμονή μας στο προηγούμενο πρωτάθλημα στο φετινό έχουμε πετύχει στο ξεκίνημά του να έχουμε ρόλο πρωταγωνιστή. Από εκεί και πέρα μου αρέσει να έχω στόχους και να κάνω όνειρα για αυτό και θέλω να φθάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται με την ΒΕΡΟΙΑ. Και στο πρωτάθλημα αλλά και στο Κύπελλο γιατί πραγματικά το αξίζουμε και το μπορούμε".