ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1024 φορές

Κάμπορα: «Ετοιμάζουμε κάτι πολύ καλό για τη ΒΕΡΟΙΑ»

Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιανουαρίου 2010. Ο Άρης έκανε τη δεύτερη κίνησή του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αποκτώντας έναν Αργεντινό επιθετικό με όνομα όχι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό. Ο Χαβιέρ Κάμπορα φρόντισε να συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο, σκοράροντας πέντε τέρματα σε εννέα αναμετρήσεις, και κέρδισε την ανανέωση της συνεργασίας του με τους Θεσσαλονικείς.

Τριάμισι χρόνια αργότερα ο 34χρονος επιθετικός επέστρεψε στη Βόρεια Ελλάδα, αυτή τη φορά για λογαριασμό της ΒΕΡΟΙΑΣ, και δείχνει πλήρως ανανεωμένος. Είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της εκπληκτικής πορείας της Βασίλισσας στις πρώτες πέντε αγωνιστικές και μιλώντας στην εφημερίδα «Live», προσπάθησε να μας εξηγήσει πού οφείλεται αυτό. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφερθεί στον Άρη, αλλά και στις προσωπικές φιλοδοξίες του. Ποιος είπε ότι στα 34 ενδιαφέρεται κανείς μόνο για το... εφάπαξ;

- Μετά από δύο «άσφαιρες» αγωνιστικές έχεις πάρει μπρος και στα τελευταία τέσσερα ματς (μαζί με εκείνο με την Ερμιονίδα για το Κύπελλο) μετράς τρία τέρματα...

«Είναι πολύ σημαντικό για έναν επιθετικό να σκοράρει. Ζούμε από το γκολ και εμένα αυτή η εκκίνηση μου δίνει εμπιστοσύνη, ηρεμία, σιγουριά και δύναμη για τη συνέχεια».

- Πήρες εύκολα την απόφαση να γυρίσεις στην Ελλάδα;

«Η δυσκολία είχε να κάνει με την οικογένειά μου, αφού τα παιδιά μου πηγαίνουν σχολείο και θα έρθουν τον Δεκέμβριο. Είναι σκληρό να είμαι μακριά τους. Αγαπάμε όλοι την Ελλάδα παρά πολύ, η πρώτη εμπειρία μού άφησε πολύ όμορφες αναμνήσεις, και θέλαμε να γυρίσουμε κάποια στιγμή».

- Μήπως έπαιξε κάποιο ρόλο και το γεγονός ότι στη ΒΕΡΟΙΑ θα έβρισκες αρκετά γνώριμα πρόσωπα από τη θητεία σου στον Άρη;

«Ήταν πολύ σημαντικό που ο σχεδιασμός της ομάδας μού παρουσιάστηκε από τον Κίκε Ερνάντεθ και τον Αντώνη Σαριόγλου, με τους οποίους συνεργάστηκα στον Άρη και τους εμπιστεύομαι. Χάρη σε αυτούς μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά σε αυτήν την απίστευτα όμορφη χώρα».

- Μια και αναφερθήκαμε σε αυτό... Όταν αγωνίστηκες στον Άρη ήσουν ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Πώς θυμάσαι το πέρασμά σου από το Χαριλάου;

«Ήταν δύο υπέροχα χρόνια. Δέθηκα παρά πολύ και τώρα που είμαι ξανά στην Ελλάδα είναι όλα τόσο έντονα. Είχα την ευκαιρία να ξαναπάω στο γήπεδο και να δω τον Άρη να αγωνίζεται στο "Κλ. Βικελίδης". Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα να ξαναβρεθώ στο γήπεδο και να ξανανιώσω την αγάπη του κόσμου».

- Ας επιστρέψουμε στο παρόν και τη ΒΕΡΟΙΑ. Περίμενες να βρίσκεστε στη 2η θέση μετά από πέντε αγωνιστικές;

«Η αλήθεια είναι πως όχι. Είμαστε μια καινούργια ομάδα με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές και νέο προπονητή. Πολλοί από εμάς ήρθαμε αργά, επομένως πίστευα πως θα χρειαστεί χρόνος για να δέσουμε. Όμως, δόξα τω Θεώ, όλα κυλάνε καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε».

- Οι στόχοι άλλαξαν σε σχέση με τους αρχικούς;

«Ο στόχος παραμένει ξεκάθαρος: να βελτιωνόμαστε κάθε φορά, να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να παίρνουμε τους περισσότερους βαθμούς που μπορούμε από κάθε παιχνίδι».

- Σε προσωπικό επίπεδο;

«Να αγωνιστώ πολλά λεπτά, να σημειώσω όσο περισσότερα γκολ μπορώ και να προσφέρω την εμπειρία μου προς όφελος της ομάδας. Εύχομαι στο τέλος να πανηγυρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό με τη ΒΕΡΟΙΑ».

- Ποιο πιστεύεις ότι είναι το δυνατό σημείο της ομάδας;

«Είμαστε ένα συμπαγές σύνολο, μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Έχουμε παρά πολύ καλούς ποδοσφαιριστές σε ατομικό επίπεδο και πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουν αποδώσει αυτά που μπορούν. Έχουμε ακόμα πολλά να δώσουμε. Αρκεί να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, να μένουμε ταπεινοί, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να πατάμε γερά στα πόδια μας».

- Πιστεύεις ότι η ΒΕΡΟΙΑ μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να μπει στην πεντάδα;

«Είναι ακόμα παρά πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Όπως είπα προηγουμένως, πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, να πατάμε στη γη, να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ως ομάδα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

- Οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον κόουτς Γκρανέρο;

«Έχει συγκεκριμένη μεθοδολογία δουλειάς που εμένα μου αρέσει παρά πολύ. Θέλει να δώσει συγκεκριμένη ταυτότητα στην ομάδα και πάνω σε αυτό δουλεύει πολύ σκληρά και δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε λεπτό».