Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βελιτζέλος: Ιδιαίτερο το παιχνίδι στη Βέροια - Δεν κρατάω κακία σε κανέναν
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 501 φορές

Βελιτζέλος: Ιδιαίτερο το παιχνίδι στη Βέροια - Δεν κρατάω κακία σε κανέναν

Στην εκπομπή PrimoSecondo του “CityofPrimo106.1” μίλησε ο νέος προπονητής του Διαγόρα Ρόδου, Κώστας Βελιτζέλος, που αναφέρθηκε στη νέα σελίδα στην καριέρα του στους πάγκους, το σημερινό ιδιαίτερο ντεμπούτο του στην Ημαθία κόντρα στη Βέροια (είχε πρόσφατα ένα σύντομο πέρασμα), αλλά κυρίως του ζητήθηκε η άποψη για το προφίλ του νέου διοικητικού ηγέτη της Σούπερ Λιγκ 2, του Πέτρου Μαρτσούκου.

Με τον οποίο συνυπήρξε πέρυσι για ένα εξάμηνο στην κατηγορία, στο Νότο με τον Αστέρα Βλαχιώτη, όπου ο Μαρτσούκος ήταν πρόεδρος. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Βορειοελλαδίτη τεχνικού:

Αρχικά, ήθελε να κάνει μια αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών:

“Θα ήθελα να συλλυπηθώ τους ανθρώπους και τις οικογένειες από το δυστύχημα που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα και μας έχει συγκλονίσει όλους, με όλα όσα εξελίχθηκαν. Καταλάβαμε για άλλη μια φορά οτι η πραγματικότητα και αυτά που θα πρέπει να ασχολούμαστε είναι λίγο διαφορετικά από αυτά που μας τρώνε κάθε μέρα. Και έχουμε να κάνουμε σε δεύτερο βαθμό και τα αναγάγουμε σε πρώτο βαθμό δυστυχώς. Να είναι το τελευταίο κακό, για να αλλάξει κάτι”.

Για το νέο ξεκίνημα με τον Διαγόρα Ρόδου, τις πρώτες εντυπώσεις του και στο στόχο της ομάδας, αλλά και το αν βοήθησε η διακοπή στην καλύτερη γνωριμία με το ρόστερ και την προσαρμογή των παικτών στα προπονητικά του “θέλω”:

“Ο Διαγόρας είναι μια πολύ νεανική ομάδα, με κάποιες προσθήκες έμπειρων, που έγιναν από το Γενάρη και μετά. Ο στόχος δε μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Θεωρώ οτι για εμένα προσωπικά, στο να γνωρίσω την ομάδα, αυτό το διάστημα των δυο εβδομάδων που βρίσκομαι στον Διαγόρα με βοήθησε πολύ, για να μάθω εγώ τους παίκτες και οι παίκτες εμένα. Αλλά αυτή η διακοπή των 40 ημερών περίπου στο πρωτάθλημα, θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο σε πολλές ομάδες. Είναι ένα ερωτηματικό πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες σε αγωνιστικό ρυθμό. Πάντα ξέρουμε οτι η προπόνηση είναι ένα άλλο πράγμα και οι αγώνες είναι ένα άλλο πράγμα. Το ρυθμό τον αποκτάς μόνο μέσω των αγώνων”.

Για το ντεμπούτο του κόντρα στη Βέροια και αν είναι ιδιαίτερο παιχνίδι για τον ίδιο, δεδομένου οτι είχε σύντομο πέρασμα πρόσφατα από τους Ημαθιώτες (σημείο τριβής το δίπλωμα) και πως το βλέπει προσωπικά:

“Δεν είμαι εκδικητικός άνθρωπος, για να λειτουργήσω κατά αυτό τον τρόπο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον Διαγόρα και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για την ομάδα μου, να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ως εκεί. Απαντήσεις για το δίπλωμα ή οτιδήποτε, όντας τόσα χρόνια στο χώρο, νομίζω οτι δε χρειάζεται. Μάλλον μεγάλωσε το θέμα παραπάνω από ότι έπρεπε, από τη δική μου πλευρά σίγουρα όχι. Ναι μεν είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί ήμουν 10 μέρες στη Βέροια, αλλά ως εκεί. Με την ομάδα ως ομάδα δεν έχω απολύτως κανένα θέμα, πάντα κάποια πρόσωπα απαρτίζουν την ομάδα, που μπορούν να δημιουργηθούν θέματα. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Αυτή τη στιγμή όμως είμαι στον Διαγόρα και θα κοιτάξω για το καλύτερο δυνατό, όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι, αλλά και όλα τα υπόλοιπα.

Είναι σημαντικό παιχνίδι, γιατί είμαστε οι δυο ομάδες ακριβώς πάνω από τη ζώνη σωτηρίας. Κανένας δε θέλει να χάσει, θέλει να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα από τη ζώνη, για να μη μπει σε περιπέτειες στο μέλλον. Οπότε αυτό από μόνο του δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα σε αυτό το παιχνίδι. Μπαίνουμε σε δυο παιχνίδια στο κλείσιμο του πρώτου γύρου και μετά αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε οτι ο δεύτερος γύρος πάντα είναι πολύ ιδιαίτερος, οπότε πρέπει να είμαστε ανάλογα προετοιμασμένοι. Να αντιμετωπίσουμε την κάθε δυσκολία που θα μας παρουσιαστεί, να ανταπεξέλθουμε σε αυτή και όσο το δυνατόν γρηγορότερα να απομακρυνθούμε. Να έχουμε δηλαδή ένα μαξιλαράκι σημαντικό από τη ζώνη, για να μην έχουμε προβλήματα”.

Για το προφίλ του παράγοντα Πέτρου Μαρτσούκου, του νέου διοικητικού ηγέτη της Super League 2, τον οποίο είχε πέρυσι για 6 μήνες στον Αστέρα Βλαχιώτη και το πόσο θεωρεί οτι μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της πολύπαθης κατηγορίας:

“Θεωρώ οτι είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται σχετικά λίγα χρόνια με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας Βλαχιώτη μπορεί σαν μέγεθος, όνομα ομάδας, να ήταν το μικρότερο πέρυσι και στους δυο ομίλους της Σούπερ Λιγκ 2. Αυτό το οποίο έζησα ήταν οτι πείστηκε να υπηρετήσει ένα πλάνο αρχικά, που οργανωτικά για την ομάδα ήταν πολύ παραπάνω από αυτό που θα μπορούσε να έχει αυτή η ομάδα. Μιλάω για το πώς οργανώθηκε και στήθηκε αυτή η ομάδα. Είχε ένα όραμα ο άνθρωπος, που θεωρώ οτι στην πορεία, βάσει συνθηκών που εξελίχθηκαν, δε κατάφερε να το ακολουθήσει μέχρι τέλους όπως έπρεπε. Με αποτέλεσμα στο τέλος η ομάδα να πέσει κατηγορία και ο ίδιος να απομακρυνθεί. Τον θεωρώ καταρχάς υγιή οικονομικά, που είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι.

Θεωρώ οτι έχει διάθεση, με αυτό που είδα πέρυσι στην ομάδα, να το κάνει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο στην Ένωση της Σούπερ Λιγκ 2. Και να μπορέσουμε να δούμε σε αυτό το πολύπαθο πρωτάθλημα μια καλύτερη μέρα, από πολλά πράγματα, οργανωτικά και λειτουργικά. Να πάρει τη θέση που του αξίζει αυτό το πρωτάθλημα. Γιατί δυστυχώς είναι η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία στην Ελλάδα, αλλά βλέπουμε οτι ελάχιστοι της δίνουν σημασία. Ουσιαστικά απαξιώνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει. Ας ελπίσουμε οτι με αυτό τον άνθρωπο θα μπορέσει να δημιουργήσει το κλίμα, με ανάλογες κινήσεις, για να μπορούν να γίνουν όλα αυτά που ανέφερα πριν. Ήταν θετικό πρόσημο στη συνεργασία μας και να πω οτι την οικογενειακή επιχείρησή του δε τη βρήκε... γίγαντα και τη συνέχισε να είναι γίγαντας. Βρήκε μια επιχείρηση και τη γιγάντωσε, που σημαίνει οτι σίγουρα ξέρει να ελίσσεται. Ξέρει να συναναστρέφεται με ανθρώπους και να πετυχαίνει.

\Σε κανένα νομίζω δε χαρίζουν λεφτά για να γίνει πλούσιος, ειδικά μέσα από ένα τέτοιο επάγγελμα. Οπότε αν αυτή την ικανότητα που είχε στο να μεγαλώσει την επιχείρησή του, και να την κάνει υγιή και εύρωστη οικονομικά, καταφέρει ακόμα και κατά το ήμισυ να το κάνει στο ποδόσφαιρο, θα είμαστε τρισευτυχισμένοι όλοι. Είναι ένας απλοϊκός άνθρωπος, καθημερινός. Δεν είναι του να έχει τουπέ, είναι απλός, διπλανός μας. Ξέρω οτι είναι πολύ πεισματάρης όταν θέλει να πετύχει κάτι, πάρα πολύ. Αυτό μπορεί κάπου να βοηθά και κάπου να μη βοηθά. Αλλά νομίζω οτι αυτό το πείσμα να πετύχει δε θα τον αφήσει να εφησυχάσει, στο να μην πετύχει πράγματα. Η διαχείριση κρίσεων έχει να κάνει με αυτό που λέμε εμπειρία χρόνων στο ποδόσφαιρο. Νομίζω οτι οι δυο τελευταίες χρονιές του σίγουρα θα τον βοηθήσουν πάρα πολύ. Είδε, γνώρισε καταστάσεις και πολλά πράγματα. Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην είναι σε ομάδα, αλλά σύντομα μπορεί να είναι σε ομάδα. Ξέρει το πώς είναι το ποδόσφαιρο από μέσα σίγουρα, το έχει πληρώσει πολύ ακριβά το ποδόσφαιρο. Δεν είναι ένας παράγοντας που δεν έχει να δώσει, απλά να λέει χωρίς να έχει πληρώσει. Ξέρει πώς είναι οι παράγοντες που περίμεναν όλοι τα διπλάσια χρήματα και τώρα αν τους πουν τα μισά θα συμφωνήσουν, απλά και μόνο γιατί πρέπει να πάρουν κάποια χρήματα. Το οποίο είναι πολύ άδικο φυσικά, γιατί οι άνθρωποι είχαν κάνει έναν προϋπολογισμό και τώρα βρίσκονται ξεκρέμαστοι. Άρα ζώντας το από μέσα, ξέρει να το χειριστεί κιόλας πλέον.

Όταν ο Αστέρας Βλαχιώτη πήγε πέρυσι την πρώτη αγωνιστική να παίξει μέσα στον Λεβαδειακό, πολλοί έψαχναν να βρούνε από που είναι αυτή η ομάδα. Νομίζω οτι το νέος και φιλόδοξος στο παραγοντικά, μπορεί να μη συνάδει με την εμπειρία την απόλυτη, αλλά πάντα μπορεί να πετύχει αρκετά πράγματα. Ακριβώς γιατί μπαίνοντας σε ένα χώρο θέλει να πετύχει και όχι να είναι σαν όλους τους προηγούμενους ή οτιδήποτε άλλο. Δε νομίζω οτι μπήκε για την καρέκλα. Είναι άνθρωπος που κινούνταν σε ένα χώρο, που είχε επαφές με παράγοντες διαφόρων παρατάξεων σε εισαγωγικά, δεν υποστηρίχτηκε απλά και μόνο από μια πλευρά και βγήκε, έτσι το θεωρώ. Αν βρει και την κοινή συνισταμένη να μπορέσει αυτό το πράγμα να το ενώσει, ίσως βρούμε και τη λύση που χρειάζεται η Β΄ Εθνική. Είναι αρκετά πιο απλό από ότι φαντάζει το όλο σκηνικό, ζώντας τα τελευταία 15-16 χρόνια στο χώρο και με τα τελευταία χρόνια τη φθίνουσα πορεία της κατηγορίας. Τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί ως προς το πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Ζητούν οι ομάδες κάποια λεφτά, χωρίς όμως το προϊόν που έχουμε προς πώληση -για διαφόρους λόγους και σε αυτό φέρουμε όλοι μερίδιο ευθύνης μηδενός εξαιρουμένου-οι αγώνες δηλαδή που παρουσιάζουμε, να έχουν την ανάλογη ζήτηση. Αν δεν αναβαθμίσουμε λοιπόν αυτό το προϊόν, να κάνουμε ο κόσμος να θέλει να το δει πραγματικά και να πάει στο γήπεδο, δε μπορεί να είναι λύση τα 20, 50, 100, 150 χιλιάδες ευρώ που παίρνει επιχορήγηση μια ομάδα, από το κράτος και το υπουργείο.

Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να φτιαχτεί αυτό το πράγμα, να γίνει καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό το προϊόν. Είμαι της άποψης οτι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο, δουλεύοντάς το σωστά, γεννάει χρήματα. Θα πρέπει να μπουν κάποιες δικλείδες. Ναι μεν οι ομάδες να παίρνουν επιχορήγηση, σε καμία περίπτωση αυτό το πενιχρό βοήθημα των 50-60 χιλιάδων, είναι αστείο το ποσό, να είναι ένα πραγματικά σοβαρό ποσό, αλλά να έχουν και τις ανάλογες υποχρεώσεις. Να είναι υποχρεωτικές οι υποδομές τους, κεντρικό γήπεδο, βοηθητικό γήπεδο, Κ19 ομάδα, όχι φασαρίες στα γήπεδα, 4-5 στοιχεία που να προάγουν το άθλημα προς τη θετική πλευρά. Και μετά έλα να μου πάρεις τα χρήματα που πρέπει, εφόσον φυσικά δε χρωστάς κιόλας, δεν, δεν... Είναι εύκολο και απλό. Μπορεί να γίνει και αυτό μετά θεωρώ οτι θα γεννήσει περισσότερα χρήματα. Αν το κανάλι που μας προβάλλει αυτή τη στιγμή λέει οτι το προϊόν είναι ζημιογόνο, όταν ο πελάτης θα ζητήσει να το δει παραπάνω, δε θα είναι ζημιογόνο, άρα θα βγουν και περισσότερα χρήματα. Έτσι το έχω εγώ στο μυαλό μου και έτσι λέει η λογική, που δημιουργείται από όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και έχουμε φτάσει να λέμε οτι δείχνει το παιχνίδι η τηλεόραση και δε θα έρθει κόσμος στο γήπεδο.

Πως γίνεται στα ευρωπαϊκά γήπεδα, Β΄ και Γ΄ κατηγορία ομάδες, να είναι τηλεοπτικά τα παιχνίδια και να γεμίζουν τα γήπεδα με 20.000 κόσμο; Εκείνοι είναι τρελοί και πηγαίνουν στο γήπεδο; Τους αρέσει αυτό που βλέπουν και θέλουν να το ζήσουν, είναι αλλιώς να βλέπεις έναν αγώνα από το γήπεδο και αλλιώς από την τηλεόραση. Αυτός που αρέσκεται στο άθλημα θα πάει να το δει στο γήπεδο, όταν το προϊόν είναι σωστό. Είναι λογικό να υπάρξει και η απαξίωση, με όσα ακούγονται, γίνονται, με όλα όσα βλέπουμε ως τελικό θέαμα. Με πολύ κακούς αγωνιστικούς χώρους, με ομάδες που ξεκινούν και σταματούν στη μέση του πρωταθλήματος. Όλα αυτά οδηγούν στο να φύγει ο κόσμος και όχι στο να έρθει. Αν αυτό το αλλάξουμε όλοι μαζί, τότε ο κόσμος θα γυρίσει στο γήπεδο. Ας το δείχνανε πέντε κανάλια το παιχνίδι. Αυτός που είναι να έρθει στο γήπεδο, θα έρθει στο γήπεδο”.

Πηγή: soccerpractor.blogspot.com

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS