Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Talent scouting Greece: Κώστας Ισαακίδης
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 789 φορές

Talent scouting Greece: Κώστας Ισαακίδης

H Super League 2 αποτελεί ανέκαθεν ένα από τα κύρια πεδία ενασχόλησης και ενδελεχούς μελέτης μας, παρ’ ότι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Η προσοχή μας δεν είναι αποκλειστικά στραμμένη στις Β’ ομάδες –άλλωστε, πρόκειται για ένα νεοσύστατο εγχείρημα- , έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές και για τα υπόλοιπα νέα παιδιά που έχουν βασικούς ρόλους στις προσπάθειες των ομάδων τους, και ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με σύνολα που διέπονται από πλάνο και στόχους ανόδου.

Ο 19χρονός (18/4/2003) αμυντικός χαφ της Βέροιας, Κώστας Ισαακίδης, είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης. Μέσα από την αδιάκοπη δουλειά, αλλά κυρίως λόγω της ορθής εκτίμησης του ταλέντου του από το νυν τεχνικό επιτελείο και της αγόγγυστης υπομονής που επέδειξε τα τελευταία 3 χρόνια, καθιερώθηκε στην φετινή ‘’Βασίλισσα του Βορρά’’ και όπως όλα δείχνουν βρίσκει την ‘’Ιθάκη’’ του στην γενέτειρα του.

Ο Βεροιώτης άσος που φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της ομάδας της ιδιαίτερης του πατρίδας στις αρχές της περσινής σεζόν, είναι ποδοσφαιρικό ‘’προϊόν’’ των πάλαι ποτέ φημισμένων ακαδημιών της Ξάνθης, σε μια περίοδο όπου τα τμήματα υποδομής των "Ακριτών" γνώρισαν μεγάλη άνθιση με πολλές διακρίσεις: ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα παίδων Κ17, κατάκτηση του τίτλου και συμμετοχές στο final-4 κοσμούσαν το παλμαρέ τους.

Ο ίδιος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην άλλοτε κραταιά ομάδα της Θράκης από το 2017 μέχρι και το 2021, όμως η ποδοσφαιρική του ιστορία έχει ως αφετηρία τον Μακεδόνα Βέροιας, σε ηλικία 7 ετών. Ένα χρόνο αργότερα θα εγγραφόταν στην νεόδμητη σχολή ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Κουλούρας στην Ημαθία, όπου θα συνέχιζε την ποδοσφαιρική του διαπαιδαγώγηση για 6 συναπτά έτη (2011-17), έως ότου εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον της Ξάνθης.

Έχοντας διαπρέψει σε ένα πασχαλινό τουρνουά που διοργάνωσαν οι Ακρίτες, στο οποίο πήρε μέρος ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Κουλούρας, διευθετήθηκε αμέσως μετά η μεταγραφή του. Στην Ξάνθη στελέχωσε όλα τα αναπτυξιακά τμήματα (Κ15, Κ17, Κ19) και έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα, κάνοντας εντύπωση από την παρθενική του χρονιά (2017-18, Super League K15). Τότε έπιασε το απόλυτο των συμμετοχών (16/16) και με καταγραφή πολύ υψηλών στατιστικών για τα δεδομένα της θέσης (4 γκολ, 7 ασίστ), προήχθη απευθείας στην Κ17 το καλοκαίρι του 18’.

Την σεζόν 2018-19 ως μικρότερος στην Super League Κ17 και αγωνιζόμενος με και απέναντι σε παιδιά κατά ένα χρόνο μεγαλύτερα, αρίθμησε στον βόρειο όμιλο 16 εμφανίσεις, 1 γκολ και 2 ασίστ. Συνέχισε την ανοδική του πορεία και στην τελευταία σεζόν της Ξάνθης στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, όπου μοίρασε τον αγωνιστικό του χρόνο μεταξύ της Κ17 και της Κ19. Έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα νέων σε ηλικία 16 ετών και σκόραρε στο πρώτο του ματς, ενώ αργότερα θα κατέβαινε και στην Κ17, φέροντας το περιβραχιόνιο σε αρκετά παιχνίδια. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την επιβολή των μέτρων, καταγράφοντας 15 συμμετοχές, 4 γκολ, 3 ασίστ στην Super League K17, και 9 συμμετοχές, 1 γκολ, 1 ασίστ στην Super League K19. Α

ναμφίβολα όμως η μεγαλύτερη του στιγμή ήταν η εσπευσμένη υπογραφή του πρώτου του επαγγελματικού συμβολαίου και οι 2 παρουσίες του στο αρχικό σχήμα στα μπαράζ ανόδου της πρώτης ομάδας απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου οι ‘’μικροί’’ κλήθηκαν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά λόγω της επικείμενης διάλυσης του συλλόγου. Δυστυχώς η κατρακύλα της Ξάνθης δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον Ίσα και τα υπόλοιπα παιδιά των ακαδημιών, που έμειναν μετέωροι μετά το καλοκαίρι του 2020 και έχασαν μια ολόκληρη χρονιά (2020-21) εντελώς, καθ’ ότι δεν διεξήχθη πρωτάθλημα νέων στην Super League 2.

Μετά από αυτή την δοκιμασία της πλήρους αγωνιστικής απραξίας γράφτηκε ο επίλογος σε μια σχέση που κράτησε 4 χρόνια, και η προοπτική της Βέροιας φάνταζε ιδανική για το επόμενο βήμα. Στην τωρινή του ομάδα δεν πήρε παρά ελάχιστες ευκαιρίες κατά την περσινή σεζόν (2021-22), λόγω της ιδιαιτερότητας του στόχου και της νοοτροπίας που διακατείχε το τέως τεχνικό επιτελείο σχετικά με αυτό. Αρκέστηκε σε 2 εμφανίσεις στην Super League 2 και 6 εμφανίσεις, 2 ασίστ στην Super League 2 K20. Φέτος τα όσα μπορεί να προσφέρει στο πλάνο της ομάδας αξιολογήθηκαν σωστά και εν τέλει δικαιώνεται, έχοντας στο ενεργητικό μέχρι σήμερα 3 συμμετοχές στις 3 πρώτες αγωνιστικές της Super League 2 2022-23 και 2 συμμετοχές στο κύπελλο.

Η χρηστικότητα του στο χώρο του άξονα και την αμυντική λειτουργία της ομάδας συνοψίζεται με μια γκάμα χαρακτηριστικών, που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο στα χαφ όσο και στο κέντρο άμυνας. Αφενός στο ανασταλτικό κομμάτι ειδικεύεται στο ψηλό παιχνίδι λόγω της ιδανικής σωματοδομής του (1,86 m.), είναι aggressive με δυνατά μαρκαρίσματα και παρεμβάσεις και με τα ‘’γερά πνευμόνια’’ του τρέχει πολύ σε κάθε παιχνίδι και καλύπτει χώρους. Αφετέρου, στο δημιουργικό κομμάτι χαρακτηρίζεται από ικανοποιητική τεχνική κατάρτιση, καίριες τοποθετήσεις, θέληση να παίξει κάθετα και καλές εναλλαγές παιχνιδιού. Βλέπει γήπεδο, διαθέτει πολύ καλή τακτική αντίληψη, δυνατό δεξί πόδι και ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, τόσο μεγάλες όσο και κοντινές.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και, δεδομένου ότι η αρχή έγινε και έγινε πολύ καλά, ευελπιστούμε ο Ίσα να ‘’πιάσει’’ τους ομαδικούς και ατομικούς του στόχους που θα συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην τρέχουσα εξέλιξή του.

Πηγή: facebook.com/greektalentsscout

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS