Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αφήνει... υποσχέσεις η "Βασίλισσα" - Με δύο προσθήκες πάει για σπουδαία πράγματα!
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1071 φορές

Αφήνει... υποσχέσεις η "Βασίλισσα" - Με δύο προσθήκες πάει για σπουδαία πράγματα!

Το έχουμε ξαναγράψει σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας για την «Βασίλισσα του βορρά», ότι η νέα ομάδα που δημιουργεί, με πολλά νεαρά παιδιά, δεν θα είναι αμελητέα, αλλά θα είναι ένα σύνολο που θα έχει τα φόντα να «χτυπήσει» κάθε αντίπαλο, στον Βόρειο όμιλο της SL2.

Ο Κώστας Ανυφαντάκης, δείχνει ότι καταφέρνει να ενσωματώσει στην 11άδα, τους έμπειρους με τους νεαρούς παίκτες του, δημιουργώντας μία ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και η οποία αν μπορούσε να ενισχυθεί σε δύο συγκεκριμένες θέσεις, αυτή του σέντερ φορ και του κεντρικού αμυντικού, με παίκτες που με... το καλημέρα θα έπαιρναν φανέλα βασικού, τότε θα μπορούσαμε, χωρίς να είμαστε υπερβολικοί, να μιλάμε ακόμη και για πρωταθλητισμό!

Στον αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο τα Χανιά, στον οποίο η ΒΕΡΟΙΑ πήρε τη νίκη με 2-1 στην παράταση και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση, η ομάδα είχε "ταυτότητα" και διαστήματα στο παιχνίδι της, που θύμιζαν την περσινή πρωταθλήτρια του Βορείου ομίλου της SL2.

Το στοιχείο που δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη των "κυανέρυθρων" είναι το γεγονός, ότι αγωνίστηκε χωρίς τρεις από τους θεωρούμενους "βασικούς", τους Μαραγκό, Στίκα και Μπούζα, αλλά παρόλα αυτά ξεπέρασε με επιτυχία αυτά τα προβλήματα, δείχνοντας ότι έχει «βάθος» στον πάγκο της.

Ένα άλλο αξιοπρόσεκτο στοιχείο είναι, η παρουσία ενός παίκτη, με παραστάσεις από την SL1, του Βασίλη Φασίδη, ο οποίος στις δύσκολες στιγμές, δείχνει ότι μπορεί να παίρνει στις πλάτες του την ομάδα, μαζί με την βοήθεια φυσικά των συμπαικτών του, όπως άλλωστε έκανε στο παιχνίδι κόντρα στα Χανιά. Στα 120 λεπτά, αγωνίστηκε σε τέσσερεις διαφορετικές θέσεις στην επίθεση.  Από αυτόν ξεκίνησε η φάση του πρώτου τέρματος, με μία εξαιρετική προσποίησή του, θα έπαιρνε ένα πέναλτι που κακώς δεν έδωσε ο διαιτητής και είναι αυτός που πήρε την μπάλα και εκτέλεσε το φάουλ, πετυχαίνοντας το δεύτερο και νικητήριο τέρμα της «Βασίλισσας».

Στον χθεσινό αγώνα κυπέλλου, άλλοι δύο παίκτες έβαλαν την δική τους «σφραγίδα» με την απόδοσή τους. Πρόκειται για τους Γιώργο Μπλέτσα και Τάσο Παπαχρήστο. Ο πρώτος από την θέση του αμυντικού χαφ, έτρεξε, μάρκαρε, έκοψε, είχε και τις κάθετες μπαλιές του, ενώ ο δεύτερος από την θέση του αριστερού μπακ, δεν αρκέστηκε μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά είχε και πολλές πλαγιοκοπήσεις και σέντρες, ενώ πέτυχε και το πρώτο τέρμα της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα, ο Παπαδόπουλος κάτω από τα δοκάρια του, είχε πολύ καλή παρουσία, με αρκετές σωτήριες επεμβάσεις και κορυφαία αυτή στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού.

Ο Ντουμάνης ως πλάγιος μπακ, έκανε ένα πολύ καλό δίδυμο με τον έμπειρο Μπουκουβάλα, από την δεξιά πλευρά, για 63 λεπτά, πλαγιοκοπώντας συχνά πυκνά με επιτυχία την άμυνα των αντιπάλων, χωρίς να αποφύγει ωστόσο κάποια αμυντικά λάθη.

Αναγκαστικά έπαιξε στόπερ ο Μασούρας, λόγω της απουσίας του Μαραγκού, που είχε παρτενέρ τον Περδίκη. Και οι δύο είχαν καλές και κακές στιγμές. Ο Ισαακίδης με την παρουσία του στην αρχική 11άδα την τελευταία στιγμή, δίπλα στον Μπλέτσα, έκοψε και μοίρασε μπαλιές, δεν απέφυγε όμως κάποια εύκολα λάθη, κυρίως στις μεταβιβάσεις.

Έκανε χιλιόμετρα και ο Ορφανίδης, σαν ελεύθερος, που από τα πόδια του ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες, το ίδιο και όταν γύρισε πιο πίσω, παίζοντας 6άρι.

Η παρουσία του Μπουόλι, δεν είχε καμία σχέση με τις εμφανίσεις του στα φιλικά. Ήταν μέσα σε πολλές φάσεις, πάλεψε στην κορυφή της επίθεσης, όμως δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις αρκετές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, είτε λόγω αστοχία, είτε λόγω του εξαιρετικού γκολκπίερ των Χανίων, Κατσιμήτρου.

Στο 63΄ Ιωάννου και Μπελεβώνης, μπήκαν στις θέσεις των Ντουμάνη, Ισαακίδη, στην προσπάθεια του Κ. Ανυφαντάκη να φρεσκάρει την επίθεσή του. Έτσι ο Μπουκουβάλας πέρασε δεξί μπακ και ο Ορφανίδης αμυντικό χαφ, με τους δύο νεοεισελθόντες σε θέσεις δεύτερου φορ και δεξιού εξτρεμ, αντίστοιχα. Στο 85΄ο Μουχάλης αντικατέστησε τον Μασούρα, πηγαίνοντας στο δεξί άκρο της άμυνας, από το οποίο ο Μπουκουβάλας μεταφέρθηκε στο κέντρο της, δίπλα στον Περδίκη.

Τέλος Κατσούκης και Δεμηρτζόγλου στην παράταση και συγκεκριμένα στο 97΄, πέρασαν στις θέσεις των Ορφανίδη, Μπουόλι. Και σε αυτές τις αλλαγές, υπήρξαν αναγκαστικά «καραμπόλες», με τον Ιωάννου να περνάει φορ, τον Φασίδη 10άρι και τον Μπελεβώνη αριστερά στην επίθεση.

Σε γενικές γραμμές, οι αλλαγές έδωσαν μια φρεσκάδα στην μεσοεπιθετική γραμμή της "Βασίλισσας", η οποία στο τέλος του αγώνα και ιδιαίτερα στην παράταση πίεσε ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ, λίγα λεπτά πριν το φινάλε της παράτασης.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS