Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Να καταστρωθούν τα σχέδια για μια πιο ισχυρή ΒΕΡΟΙΑ
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1665 φορές

Να καταστρωθούν τα σχέδια για μια πιο ισχυρή ΒΕΡΟΙΑ

Καλημέρα φιλαράκια και καλή βδομάδα. Τίτλοι τέλος έπεσαν για την φετινή αγωνιστική περίοδο σε ότι έχει σχέση με την ποδοσφαιρική ομάδα της Βέροιας στην οποία και επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον μας, αφού ήταν ο αθλητισμός οργανισμός που διεκδικούσε τον μεγαλύτερο «τίτλο» που είναι η άνοδος στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υ.Γ.: Κατ ευφημισμό «σαλόνια», γιατί αν γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις όπως αυτές της Λαμίας και της Λιβαδειάς, τότε το Δημοτικό στάδιο Βέροιας είναι «παλάτι».

Το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου με την ολοκλήρωση των μπαράζ ανόδου, αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση. Ναι μεν η Βέροια στους τέσσερις αγώνες απέδειξε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα, ακόμα και από την σουπερλιγκάτη Λαμία, ωστόσο μετράει το αποτέλεσμα. Τρεις ήττες και μία ισοπαλία που έδωσαν την δυνατότητα σε Λεβαδειακό και Λαμία να πετύχουν τον στόχο τους.

Η Βέροια έμεινε με τις εντυπώσεις, τα θετικότατα σχόλια από ολόκληρη την φίλαθλη κοινή γνώμη της χώρας, αλλά με τις ευκαιρίες …στο χέρι!!!

Κάποιος θα έλεγε ότι δεν είχε τύχη. Συμφωνώ ότι δεν είχε τύχη. Όχι όμως στεκούμενοι μόνο σ΄ αυτήν, να καλύπτουμε αδυναμίες κάτω από το …χαλί!!! Γιατί πέρα από την ατυχία, υπήρχαν και λάθη, είτε ατομικά, είτε συλλογικά.

Όμως πραγματικά δεν είναι η ώρα για αναφερθώ σε αυτά. Αυτήν την στιγμή υπάρχει μια στενάχωρη κατάσταση, και με το δίκιο όλων μας, που αν αρχίσω να αναλύω (και αναλύεται) τα λάθη, τότε μπορεί και να μην κάνω (κάνουμε) σωστές εκτιμήσεις.

Ας αφήσουμε το χρόνο για λειτουργήσει ως …γιατρός και με ηρεμία να δούμε στην συνέχεια τις πταίει, ώστε να διορθωθούν τα λάθη και η Βέροια να επανασχεδιαστεί, να επαναπροσδιοριστεί και να βάλει πλώρη για νέους στόχους.

Η αποτυχία της ανόδου δεν πρέπει να απογοητεύσει κανέναν. Δόθηκαν μάχες, κάτω από αντίξοες συνθήκες, ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο από μια μερίδα ποδοσφαιρανθρώπων, που στόχο είχαν να πλήξουν και το αγωνιστικό υπόβαθρο της «βασίλισσας» και της αξιοπιστίας της, τόσο ως οργανισμός, όσο και ως πρόσωπα.

Και επειδή στο ποδόσφαιρο αυτά υπήρχαν και θα υπάρχουν, ευχόμαστε σε μικρότερο βαθμό στην συνέχεια, δεν πρέπει να επηρεάζουν κανέναν και ιδιαίτερα των ανθρώπων που έδωσαν γη και ύδωρ ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα υπόδειγμα, αγωνιστικού και οργανωτικού επιπέδου.  Μια ομάδα που χειροκροτήθηκε απ΄ όλη την Ελλάδα, μια ομάδα που ακόμα και οι υγιείς σκεπτόμενοι αντίπαλοί της, την θεωρούν αδικημένη γιατί αξίζει να βρίσκεται στην Superleague1.

Βασικά αυτοί που δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά αντίθετα θα πρέπει να πεισμώσουν περισσότερο, είναι τα μέλη της οικογένειας Μπίκα. Εύχομαι η απογοήτευση να είναι προσωρινή και άμεσα να ξεκινήσουν τον επανασχεδιασμό της ομάδας για νέους στόχους.

Τους λέω, αν δεν το γνωρίζουν, ότι η Λαμία για να ανέβει στην Superleague1 πριν από πέντε χρόνια, προσπάθησε να πετύχει αυτόν τον στόχο, επί τρία χρόνια. Όμως ο ιδιοκτήτης της, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, δεν απογοητεύτηκε για να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Το ίδιο συνέβη και με τον Λεβαδειακό. Μετά τον υποβιβασμό του από την Superleague1 , εδώ και τρία χρόνια κάνει πρωταθλητισμό στην Superleague2 και μόλις πριν ένα μήνα πέτυχε τον στόχο της επανόδου στη μεγάλη κατηγορία.

Και όποιος ανατρέξει στην ιστορία, θα διαπιστώσει δεκάδες τέτοια παραδείγματα!!!

Γι αυτό λέω πως δεν πρέπει να κυριεύει η απογοήτευση. Έτσι γίνεται σε όλες τις δουλειές, πολύ δε στο ποδόσφαιρο που είναι ένα συλλογικό άθλημα, με μεγάλα συμφέροντα, με έντονο παρασκήνιο και υψηλό κόστος (προσθαφαιρώντας έσοδα-έξοδα).

Με ηρεμία να αναγνωριστούν τα όποια λάθη και εκτιμήσεις έγιναν στην απελθούσα αγωνιστική περίοδο και μέσα από αυτόν τον παραδειγματισμό να καταστρωθούν τα σχέδια για μια πιο ισχυρή Βέροια που θα υλοποιήσει τον στόχο της επανόδου στην μεγάλη κατηγορία.   

Μένω στα λόγια από μια πρόσφατη συνέντευξη του Αχιλλέα Μπίκα που είπε πως «η αγάπη μας για την πόλη μας και την ομάδα μας, για το ποδόσφαιρο, είναι ο οδηγός, για να συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια αγωνία, να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να δημιουργήσουμε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ».

Η «βασίλισσα» μπορεί φέτος με το άδικο σύστημα που υπάρχει, να μην πέτυχε την άνοδο στην Superleague1, ωστόσο κέρδισε δύο πολύ σοβαρά πράγματα. Πρώτα απ΄ όλα απέκτησε το αγωνιστικό υπόβαθρο που της είχε εκλείψει μετά την ολέθρια εποχή Καρυπίδη. Διαλύθηκε, χωρίς να της έχει μείνει τίποτα, πέρα από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Ταγαροχωρίου και αυτές ρημαγμένες. Έχασε ακόμα και το χρώμα της.

Με την παρουσία της οικογένειας Μπίκα όλα αυτά επανήλθαν και πιστεύω ότι από τη νέα χρονιά θα βρει και το χρώμα της!!! Η Βέροια έγινε το brandname της κατηγορίας. Και σας ερωτώ: Ποιες ομάδες θεωρείται ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Superlague2; Όποιον φίλαθλο της Ελλάδας και να ρωτήσεις, θα σου πει και τη Βέροια.

Η δεύτερη και πολύ ουσιαστική κατάκτηση που κέρδισε φέτος η Βέροια, είναι η επάνοδος στων φιλάθλων στο γήπεδό της και όχι μόνο. Είχαμε χρόνια να δούμε 4.000 και 4.500 φίλους της στο γήπεδο, αλλά και μαζική προσέλευση στους εκτός έδρας. Και στην Λιβαδειά και το Σάββατο στην Λαμία, οι λεγόμενοι «οργανωμένοι» φίλαθλοι της Βέροιας, ήταν περισσότεροι από τους «οργανωμένους» των αντιπάλων ομάδων, κάτι που σχολιάστηκε και από τον Παύλο Δερμιτζάκη.

Αυτούς τους φιλάθλους να μην τους ξαναχάσει η «βασίλισσα». Αυτοί οι φίλαθλοι αναγνώρισαν τις προσπάθειες της οικογένειας Μπίκα και προϊόντος του χρόνου θα γίνουν περισσότεροι. Μην απογοητευτούν!!!

Υ.Γ.: Μπορεί στις προσεχείς μέρες να υπάρξουν κάποιες αντιδράσεις και ανακοινώσεις, ωστόσο θα πρέπει να επικρατήσει η νηφαλιότητα. Να μην γκρεμιστεί αυτό που «κτίστηκε».

Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ σε κάποιον μεγάλο χαμένο της χρονιάς. Τον Αλέξη, που έβγαλε τόσο μεγάλο μίσος για τη Βέροια. Είναι χαμένος γιατί η Βέροια δεν βγήκε κατηγορία και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα την έχει και πάλι αντίπαλο. Φυσικά ΑΝ ακόμα συνεχίσει να βρίσκεται ο ίδιος στο ποδοσφαιρικό στερέωμα!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας 18/6
Γράφει ο Κώστας Τσιμόπουλος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS