Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κοσμάς Ρουζίντσης: Το μάθημα ζωής του παιδιού που ανέθρεψε η ΒΕΡΟΙΑ... (φωτο)

Κοσμάς Ρουζίντσης: Το μάθημα ζωής του παιδιού που ανέθρεψε η ΒΕΡΟΙΑ... (φωτο)

Ο Κοσμάς Ρουζίντσης δεν είχε κανέναν στη ζωή σε ηλικία 8 ετών. Από τότε μέχρι σήμερα, επί 17 χρόνια, δουλεύει στην ποδοσφαιρική ομάδα της Βέροιας, έφτασε να τελειώσει το Λύκειο και σήμερα παρακολουθεί τεχνική σχολή υδραυλικών. Το Gazzetta παρουσιάσει την ιστορία της ζωής του, που είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Το πρωί της Τετάρτης (25/5) η ΠΑΕ Βέροια έσπευσε να ευχηθεί χρόνια πολλά στον φροντιστή της ομάδας, τον 25χρονο Κοσμά Ρουζίντση, αναφέροντας τα εξής: «Η ιστορία του φροντιστή της ομάδας μας, Κοσμά, είναι για... βιβλίο. Χρόνια πολλά στο καλύτερο παιδί, τον συνεπή επαγγελματία και την ψυχή των αποδυτηρίων μας». Ποια είναι όμως αυτή η ιστορία που κάνει ξεχωριστό τον Κοσμά; Κατ' αρχήν μιλάμε για ένα παιδί ορφανό, ο οποίος ζούσε με τον παππού του και τη γιαγιά του. Στην ηλικία των οκτώ ετών, όμως, τους έχασε και τους δύο. Ο Σάκης Βούλγαρης, επί σειρά ετών φροντιστής στη Βασίλισσα του Βορρά, είχε δει κάτι στον μικρό Κοσμά. Σε σχέση με τα άλλα παιδιά που μάζευαν τις μπάλες στο γήπεδο των «κυανέρυθρων», ο Κοσμάς ήταν ο πιο φιλότιμος. Ξέροντας ότι ο μικρός δεν έχει κανέναν πια στη ζωή, αποφάσισε να τον έχει από κοντά.

Στην αρχή, επί Αρβανιτίδη ακόμα, ο πιτσιρίκος έπαιρνε χαρτζιλίκι και καθάριζε τα παπούτσια των ποδοσφαιριστών. Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο περισσότερο δενόταν με την ομάδα. Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε και ο Κοσμάς Ρουζίντσης εξακολουθεί να αποτελεί μέλος της Βέροιας, ως φροντιστής πια. Η προσωπικότητά του και η θέλησή του να μάθει, να καλλιεργηθεί και να πατήσει μόνος στα πόδια του τον οδήγησαν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Ένα παιδί που ζούσε μέσα στη φτώχεια, κατάφερε να πάει στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, εν τέλει να ολοκληρώσει και το Λύκειο και σήμερα να παρακολουθεί τεχνική σχολή υδραυλικών.

Μένει στο προπονητικό κέντρο της Βέροιας, η οποία σαφέστατα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φτάσει ο Κοσμάς σ' αυτό το σημείο. Στα 25 του σήμερα, αγαπάει την ομάδα, τη θεωρεί κομμάτι της ζωής του και σύμφωνα μ' αυτούς που τον γνωρίζουν καλά, είναι παιδί - διαμάντι. Ένα παιδί που από το μηδέν, χάρη στο χαρακτήρα του και στη θέλησή του, είναι σήμερα ένας επαγγελματίας για τον οποίο όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Ο Σάκης Βούλγαρης είναι βέβαιο πως αισθάνεται υπερήφανος. Το ίδιο και ο Στέλιος Μαραγκός, ο Νίκος Καλτσάς και Αλέξανδρος Βεργώνης, οι οποίοι ήταν πάντα δίπλα του.

Gazzetta.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS