ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2089 φορές

Έντιμη ή αφελής η στάση της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ;

Η "Βασίλισσα του βορρά" ηττήθηκε άδικα στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ της Λιβαδειάς, με 1-0 από τον κατώτερό της αγωνιστικά Λεβαδειακό, ο οποίος πανηγύρισε την άνοδό του στη μεγάλη κατηγορία.

Το γεγονός που σημάδεψε το ματς, ήταν η είσοδος δεκάδων οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο, μετά το γκολ που πέτυχε η ομάδα τους και η χειροδικία ενός από αυτούς προς τον ποδοσφαιριστή της ΒΕΡΟΙΑΣ Σταύρο Πεταυράκη, ο οποίος και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ώστε να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις!

Έτσι, το ερώτημα που κυριαρχεί από χθες στα στόματα των φίλων της "Βασίλισσας" είναι αν έκανε καλά που συνέχισε τον αγώνα ή αν θα έπρεπε να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Από την χθεσινή μέρα μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ήρθαμε σε επικοινωνία είτε τηλεφωνικά, είτε δια ζώσης, με πολλούς "κυανέρυθρους" φιλάθλους, οι οποίοι ήταν "διχασμένοι". Άλλοι έδιναν συγχαρητήρια στην ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ για την στάση της, λέγοντας ότι δεν θέλουν να κερδίζουν αγώνες στα χαρτιά, ενώ άλλοι τα είχαν με τους υπεύθυνους της "Βασίλισσας" που δεν πήραν την ομάδα να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Επίσης, κάποιοι δικαιολογούσαν την στάση της Βεροιώτικης ΠΑΕ, αφού αυτός που έπρεπε πρώτος να φύγει για τα αποδυτήρια ήταν ο Αζέρος διαιτητής της αναμέτρησης, κάτι που ανέφερε και ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας, στην χθεσινή "Αθλητική Κυριακή" (δείτε εδώ).

Και εδώ τίθεται το ερώτημα, τί θα έγραφε μετά στο Φ.Α. αν η "Βασίλισσα" αποχωρούσε, από τη στιγμή που ο ίδιος αλλά και ο παρατηρητής αγώνα, ζήτησαν να ολοκληρωθεί το παιχνίδι; Μια ενδεχόμενη αποχώρηση πιθανόν να επέφερε ποινές στους "κυανέρυθρους" που θα ίσχυαν από τη νέα χρονιά ή ακόμα και από το επόμενο μπαράζ με την Λαμία!

Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα ξαφνικό γεγονός που αιφνιδίασε τους πάντες και δεν πρόλαβαν να σκεφτούν πώς θα το αντιμετωπίσουν. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βεροιώτες πήραν την γνώμη έγκριτου και πολύ γνωστού νομικού, που ασχολείται με το αθλητικό δίκαιο, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν στην αναμέτρηση. Η συμβουλή του λοιπόν ήταν να μείνουν στο γήπεδο και να ολοκληρώσουν τον αγώνα, ώστε να μην έχουν ενδεχόμενες συνέπειες για την συνέχεια.

Υπήρξαν βέβαια και πολλές πιέσεις από τους γηπεδούχους και ιδιαίτερα από τον Γ. Κομπότη που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας δίπλα του άτομα της προσωπικής του ασφάλειας και είχε για αρκετά λεπτά διαβουλεύσεις με τον Αχιλλέα Μπίκα, ώστε να μην διακοπεί ο αγώνας.

Όπως εξελιχθήκαν τα γεγονότα, πραγματικά κάνεις δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο... ευαγγέλιο και να ρίξει το ανάθεμα στην διοίκηση της Βεροιώτικης ΠΑΕ. Το σίγουρο είναι ότι θα "τυραννάει" πολλούς και για πολύ καιρό το ερώτημα, αν αυτή η στάση της ΒΕΡΟΙΑΣ θα πρέπει να θεωρείται έντιμη ή αφελής! Ειδικά σε ένα Ελληνικό ποδόσφαιρο που εκπέμπει... δυσωδία!

Υ.Γ. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος της "Βασίλισσας" περιμένει μια ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, ώστε να τοποθετηθεί για όλα όσα συνέβησαν στο τέλος του αγώνα αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει (αν προχωρήσει) από εδώ και πέρα.