ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 526 φορές

Μπάρμπας: "Με χαροποιεί που η ΒΕΡΟΙΑ διεκδικεί την άνοδο, πρέπει να βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια"

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης Ευκαρπίας, Κώστας Μπάρμπας, που αναφέρθηκε στην άνοδο της ομάδας των δυτικών συνοικιών στην Α1 ΕΠΣΜ μετά από 12 χρόνια με μεγάλη άνεση, λόγω της παρουσίας των Γιάννη Σιαμάτρα-Βασίλη Κυριαζή στο τιμόνι, διοικητικά και οικονομικά, την εμπειρία του τεχνικού Λάμπρου Ανδριόπουλου και του ποιοτικού ρόστερ, με παίκτες όπως οι Πάρης Ανδριόπουλος (πρώτος σκόρερ), Γιώτας (τερματοφύλακας), Καραμανλής, Σάββας, Μποχώνης, Ανδρεάκος, Φουρτζίου κ.α. 

Ο 39χρονος παλαίμαχος στόπερ των Βέροιας (Α΄ Εθνική, διατέλεσε αρχηγός), Αγροτικού Αστέρα, Καβάλας (πανηγύρισε ανόδους και με τις τρεις), Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου, ΑΠΕ Λαγκαδά και Ηρακλή Αμπελοκήπων, αναδείχτηκε στη Νίκη Ευκαρπίας (ίδια φουρνιά με τον Παναγιώτη Μπεκιάρη, που επίσης έκανε καριέρα) στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και ξετύλιξε το κουβάρι της φετινής επιτυχίας, το διπλό στόχο της ομάδας για τη συνέχεια, με καλές πορείες και ανάδειξη ταλέντων από τις οργανωμένες ακαδημίες, ενώ αναφέρθηκε και στην πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την επιτυχία της Νίκης Ευκαρπίας: “Να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ανόδου, ξεκινώντας από τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας από την αρχή, τους δυο προέδρους, Γιάννη Σιαμάτρα και Βασίλη Κυριαζή. Ακόμα, σε όλο το προπονητικό τιμ, όσους συνετέλεσαν, από φυσιοθεραπευτή και φροντιστή και τους πρωταγωνιστές, τα παιδιά, που πέτυχαν το στόχο τους, αυτόν για τον οποίο ήρθαν στην ομάδα. Ο,τι υλικό έχεις, με αυτό που πορεύεσαι, με αυτό θέτεις και τους στόχους. Θεωρώ οτι το υλικό που είχαμε φέτος ήταν για υψηλότερα πράγματα και όχι για αυτή την κατηγορία. Δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, αυτό φαίνεται, είναι τρομερή η πορεία της ομάδας, σε 20 παιχνίδια κάναμε 19 νίκες. Έχουμε άλλα δυο παιχνίδια, αλλά ήδη πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Από εδώ και πέρα θα δούμε πως θα αξιοποιήσουμε όλα τα παιδιά της ομάδας. Από την αρχή αυτός ήταν ο στόχος, η άνοδος και το πρωτάθλημα. Όταν το πετυχαίνεις με τέτοια πορεία είσαι ευχαριστημένος και θεωρείς οτι έχεις πετύχει. Όσο για τους παίκτες που είχαμε, με τέτοια εμπειρία, κάποιες φορές είναι δύσκολο να τους βάλεις να πετύχουν σε τέτοια κατηγορία, όταν έχουν παίξει ψηλότερα. Να τους έχεις προσηλωμένους στο στόχο, μόνο συγχαρητήρια αξίζουν, τραβήξανε το κουπί όλη τη χρονιά. Έχουμε 23 άτομα ρόστερ, όλοι συντελέσανε στην άνοδο της ομάδας. Επιλέξαμε παίκτες που μπορούνε να υλοποιήσουν στόχους. Βοηθά περισσότερο οτι είχαν εμπειρία στον πρωταθλητισμό, κάποιους τους είχα και συμπαίκτες. Όλα τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα, είχαν και βιογραφικό, αλλά είχαν και θέληση να είναι πρωταθλητές, αυτό είναι σημαντικό. Όσο χρονών και να είσαι, όταν μπαίνεις να παίξεις στο γήπεδο, είσαι ακόμα παιδί”.

Για επόμενη μέρα της ομάδας, αν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για νέες διακρίσεις και μακράς πνοής, παράπλευρες και επιμέρους στοχεύσεις, αλλά και ποιο είναι το ταβάνι: “Εμείς αυτή τη στιγμή θέλουμε να κάνουμε μια σωστή δουλειά, για να πάει βήμα-βήμα. Έχουμε μια ακαδημία, που έχει γύρω στα 150 παιδιά. Έχουμε μια άλλη ομάδα, τη Μακεδονία Ευκαρπίας, που βρίσκεται στο Γ΄ τοπικό, με παιδιά που παίζουν εκεί και παρακολουθούνται από εμάς, ώστε να έρθουν κάποια στιγμή στη Νίκη Ευκαρπίας. Στόχος είναι να βελτιωθούνε τα παιδιά στις ακαδημίες, να βελτιωθούν τα άλλα παιδιά, που παίζουν στην άλλη την ομάδα, ώστε κάποια στιγμή να στελεχώσουν τη Νίκη Ευκαρπίας. Σίγουρα ο στόχος πάντα θέλουμε να είναι πρωταγωνιστικός, αλλιώς δε μπορείς να πας και μπροστά. Ο στόχος είναι να εξελιχθούν τα παιδιά στις μικρότερες ηλικίες και κάποια στιγμή να εδραιωθούν, να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα και αν μπορούν να προχωρήσουν, να πάνε και κάπου ψηλότερα. Αν αυτό γίνει, θα είναι για εμάς ηθική δικαίωση”.

Για το μέλλον του ίδιου: “Τη νέα χρονιά θα είμαι ξανά στη Νίκη Ευκαρπίας, την ομάδα που ξεκίνησα το ποδόσφαιρο, οπότε θα προσπαθήσω να τη βοηθήσω όσο μπορώ, είτε με την εμπειρία, είτε με τις γνώσεις μου. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι που θα μείνει και για το μέλλον. Και για αυτό δίνουμε περισσότερο έμφαση και στις ακαδημίες μας. Και εγώ προέρχομαι από ακαδημίες ερασιτεχνικής ομάδας, μακάρι να υπάρχουν και άλλα παιδιά που θα μπορέσουν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο, μακάρι και σε υψηλότερο από εμένα. Όπως πρόσφατα, πέρυσι, έφυγε ο Γιώργος Χαραλαμπόγλου και πήγε στη Φιορεντίνα”.

Για την καριέρα του και το τι κρατά από τα ποδοσφαιρικά χρόνια, αλλά και το αν παρακολουθεί ομάδες που τίμησε για χρόνια και διεκδικούν φέτος ανόδους, όπως η Βέροια και ο Αγροτικός Αστέρας: “Κρατάω μόνο καλές στιγμές, από όλες τις ομάδες, σίγουρα σε κάποιες ομάδες έκατσα περισσότερα χρόνια και δέθηκα παραπάνω, όπως στον Αγροτικό Αστέρα και τη Βέροια, έκατσα 4,5, 6 χρόνια. Μόνο καλές στιγμές μπορώ να κρατήσω μέσα από το ποδόσφαιρο και κάποιους φίλους που έχω κάνει μέσα από αυτό. Με χαροποιεί που η Βέροια διεκδικεί την άνοδο, εκπροσωπεί μια πόλη ολόκληρη και πρέπει να βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια. Θεωρώ οτι δύσκολα ή εύκολα θα το καταφέρει. Είτε τώρα, στο δεύτερο ματς με το Λεβαδειακό, είτε στο επόμενο, που είναι ακόμα πιο δύσκολο, αλλά έχει τα στοιχεία και πολλά πράγματα για να πετύχει. Ο Αγροτικός Αστέρας ήταν η ομάδα που έκατσα περισσότερα χρόνια, θεωρώ και θέλω να πετύχει το στόχο της και αυτή. Εκείνη η φουρνιά που ήμουν, ήταν ένα μείγμα νεαρών και έμπειρων, που δύσκολα θα κάνει ξανά τέτοια πορεία. Ο Αγροτικός Αστέρας πρέπει και εύχομαι να πατήσει στη Β΄ Εθνική, να οργανωθεί σωστά, να έχει ανθρώπους που θέλουν να προχωρήσει η ομάδα και από εκεί και πέρα μακάρι να μείνει και αν μπορεί να πάει ψηλότερα”.

Πηγή: https://soccerpractor.blogspot.com/