ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 561 φορές

ΒΕΡΟΙΑ: Δεν υστέρησε κανείς στο ντέρμπι της Ξάνθης

Με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο έφυγε από την Ξάνθη η ΒΕΡΟΙΑ το περασμένο Σάββατο, στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της SL2, καθώς χάρη στο εμφατικό 0-3 (με τέρματα των Γιακουμάκη, Μούργου, Πόζογλου), διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου ομίλου.

Πραγματική "Βασίλισσα" η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, ο οποίος συνεχίζει το εξαιρετικό κοουτσάρισμα, αφού το επιβλητικό 0-3, συνοδεύτηκε απο μία πολύ καλή εμφάνιση και έτσι με αυτή τη νίκη, βάζει τις βάσεις για την πρωτιά στον όμιλό της.

Μία αλλαγή για τον Καβαλιώτη τεχνικό στον αγώνα του Σαββάτου, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας στο 4-1 επί του Πιερικού. Ο Βασίλης Γαβριηλίδης επέστρεψε στην βασική 11άδα, “σβήνοντας” την αγωνιστική της ποινής από τις 4 κίτρινες κάρτες, αντικαθιστώντας τον Μπλέτσα στο κέντρο άμυνας της μεσαίας γραμμής, με τους άλλους 10 να είναι ο Βελλίδης κάτω από τα δοκάρια, οι Μπουκουβάλας, Πευταράκης στα άκρα της άμυνας, στόπερ οι Μαραγκός, Σκόνδρας, ο Οικονόμου δίπλα στον Γαβριηλίδη που προαναφέραμε, οι Μούργος, Φοφανά ακραίοι μεσοεπιθετικοί και οι Πασάς – Γιακουμάκης στην κορυφή της  επίθεσης.

Επίσης ο Π. Δερμιτζάκης, στην διάρκεια του 90λέπτου έκανε τέσσερεις αλλαγές. Τις δύο πρώτες στο 70,΄όταν πέρασε στην θέση του Οικονόμου τον Μπλέτσα, προφανώς για να τον ξεκουράσει, αλλά και να τον προφυλάξει από μία 2η κίτρινη κάρτα, και σε αυτή του Φοφανά τον Πόζογλου. Στο 78΄ ο Μούργος αντικαταστάθηκε από τον Ορφανίδη και στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα (90΄), ο Καπνίδης έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τα κυανέρυθρα, παίρνοντας την θέση του Πασά.

Ένα λάθος του Βελλίδη στο β΄ ημίχρονο, όσο το σκορ ήταν στο 0-2, παρά λίγο να στοιχίσει γκολ, που θα «έβαζε στο παιχνίδι» την γηπεδούχο ομάδα, αλλά τις άλλες, λίγες φορές που χρειάστηκε να επέμβει ο Νο 1 των φιλοξενουμένων ήταν σταθερός. «Όργωσε» όλη την πλευρά του ο Μπουκουβάλας, έχοντας περισσότερο ρόλο εξτρέμ, χωρίς να παραβλέπει και τα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Λιγότερο επιθετικός ήταν ο Πεταυράκης, όποτε όμως χρειάστηκε βγήκε μπροστά και βοήθησε. Σταθεροί για μία ακόμη φορά οι Μαραγκός, Σκόνδρας, ενώ οι Οικονόμου, Γαβριηλίδης δένουν πολύ καλά μαζί, με τον πρώτο να έχει στο ενεργητικό του, την ασίστ μπαλιά στον σκόρερ του πρώτου τέρματος της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Σε πολύ καλή μέρα ο Μούργος, έκανε πολύ δουλειά και πέτυχε ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα, το δεύτερο της ομάδας του, ενώ ο Φοφανά, τον οποίο δείχνει να εμπιστεύεται ο προπονητής του, δίνοντάς τον θέσε δτην αρχική 11άδα, παιχνίδι με παιχνίδι, παρουσιάζει  καλύτερο πρόσωπο. Φοβερό δίδυμο οι Πασάς, Γιακουμάκης, παίζουν με κλειστά μάτια ο ένας με τον άλλον, χωρίς όμως σε αυτό το παιχνίδι να σκοράρει ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος έδειξε ότι το έχει το σκοράρισμα, με ένα ψύχραιμο πλασάρισμα το πρώτο γκολ.

Ο Μπλέτσας μπήκε στο παιχνίδι, όταν οι γηπεδούχοι άρχισαν να παιρνουν πρωτοβουλίες αφού είχε γίνει το 0-2 και έδωσε νέα πνοή στο κέντρο, και ο Πόζογλου το ίδιο στην επιθετική γραμμή, σκοράροντας μάλιστα με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, δείχνοντας ότι έχει θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. Ο Ορφανίδης παίζοντας πλάγια, έδειξε ότι δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που μπορεί, όπως όταν παίζει στα χαφ, ενώ ο Καπνίδης στην πρώτη εμφάνισή του με τα κυανέρυθρα, έπαιξε μόνο τα 5΄ λεπτά των καθυστερήσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΚΙΔΑ»