Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ήταν πραγματική βασίλισσα στον... κάμπο!
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 781 φορές

Ήταν πραγματική βασίλισσα στον... κάμπο!

Ομάδα υψηλών προδιαγραφών έδειξε πως είναι η ΒΕΡΟΙΑ και στο χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Η "Βασίλισσα", απέναντι σε έναν αντίπαλο που προερχόταν από επιτυχία στο Κύπελλο Ελλάδος και ο οποίος ήθελε μόνο το τρίποντο, για να μην χάσει την επαφή του με την κορυφή της βαθμολογίας, ήταν σαφώς ανώτερη και ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είχε σωστούς προσανατολισμούς, είδε τις διαθέσεις του αντιπάλου της στο πρώτο 20λεπτο, τον «ζύγισε» και από εκεί και πέρα άρχισε την δική της αντεπίθεση, επικρατώντας σε όλα τα σημεία.

«Πάτησε» στην κυριολεξία την Λάρισα, χάνοντας σωρεία ευκαιριών, όμως δεν μπόρεσε να φύγει με το πολύτιμο τρίποντο της νίκης, παρότι προηγήθηκε στην εκπνοή του αγώνα (90΄) με όμορφο γκολ του Φοφανά, αφού στη μοναδική σημαντική τους ευκαιρία στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων!

ΕΤΣΙ ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ

Ο Παύλος Δερμιτζάκης, μετά τον αγώνα στις καθιερωμένες δηλώσεις του, έδωσε την ακριβή εικόνα του αγώνα.

«Κάναμε μια γεμάτη εμφάνιση και θεωρώ ότι είναι γεμάτη, γιατί τακτικά σε πάρα πολλές φάσεις ήμασταν σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας αμυντικά. Ούτε στο πρώτο, ούτε στο δεύτερο ημίχρονο απειληθήκαμε, ή δεν αφήσαμε τον αντίπαλο στην πίεση που δεχόμασταν και ιδιαίτερα σε μεταβάσεις, να μας κάνει ευκαιρία. Η μοναδική ευκαιρία ήταν το γκολ στο 92΄. Και ξέρετε εκεί πέρα υπήρχε μια αδράνεια, αλλά το ποδόσφαιρο είναι στιγμές και ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε, αξιοποίησε την στιγμή του.

Μεταβάσεις είχαμε πάρα πολύ καλές, με ισορροπίες και αλληλοκαλύψεις και επιθετικά ήρθαμε και διεκδικήσαμε πράγματα. Καλή κατοχή μπάλας, με προσπάθειες και από τον άξονα και από τα άκρα να πατήσουμε στο επιθετικό τρίτο, να πατήσουμε την μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, κάτι το οποίο κάναμε και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε πολλές φάσεις και πολλές προϋποθέσεις».

Μάλιστα ο Καβαλιώτης τεχνικός στη συνέχεια, υποσχέθηκε ακόμη περισσότερα πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι και ανέφερε το τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει η ομάδα του. «Τα παιδιά, βρίσκουν τον ρυθμό τους, αρχίσαμε και ξέρουμε πλέον τι θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και θα έχει ακόμα μεγαλύτερες, γιατί θα γυρίσουν και παιδιά από πλευράς ετοιμότητας».

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης που έπαιξε με το γνωστό 4-4-2, σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική, είχε μία αλλαγή στην αρχική 11άδα, τον Πεταυράκη στην θέση του Παπαχρήστου στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ροδίτη να είναι σε πολύ καλή μέρα, με τις γνωστές του επελάσεις, ενώ και ανασταλτικά, όποτε χρειάστηκε τα πήγε πολύ καλά.

Από εκεί και πέρα ο Βελλίδης ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια του και έξω από την εστία του, ενώ ο Μπουκουβάλας δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και από τη μεριά του είχε κάποια ρήγματα η αμυντική γραμμή της ομάδας του. Απροσπέλαστο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Σκόνδρα-Μαραγκού, που δείχνει να έχει δέσει ιδανικά.

Οικονόμου και Γαβριηλίδης επίσης έχουν κάνει ένα καλό δίδυμο αμυντικών χαφ, με τον δεύτερο να παίρνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Οι πλάγιοι μεσοεπιθετικοί Μούργος και Πόζογλου βοήθησαν σημαντικά, με τον δεύτερο να ξεκινά μουδιασμένα και να εξελίσσεται στον κορυφαίο της ομάδας του, με τους διεμβολισμούς του και τις μπαλιές του.

Οι δύο στην κορυφή της επίθεσης Γιακουμάκης και Πασάς, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή, ενώ βοήθησαν και με τις επιστροφές τους.

Η διπλή αλλαγή στο 68΄είχε να κάνει με το φρεσκάρισμα και την ενίσχυση του κέντρου και της επίθεσης. Ο Φοφανά που πήρε την θέση του Πόζογλου, είχε κάποιες ενέργειες που αναστάτωσαν την αντίπαλη άμυνα, μία από τις οποίες έφερε και το γκολ που ο ίδιος πέτυχε στο 90΄.

Ο Λούκας Ράμος που αντικατέστησε τον Οικονόμου, έδειξε ότι μπορεί να τον εμπιστεύεται ο προπονητής του για περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Στο 82΄ο Καβαλιώτης τεχνικός έριξε στον αγώνα τον Ορφανίδη, προκειμένου να ηρεμήσει το κέντρο της ομάδας του και να κρατήσει περισσότερο μπάλα, κάτι που έγινε, ενώ στο 86΄ πέρασε στο παιχνίδι σαν τρίτος στόπερ ο Δημόπουλος και βγήκε ο Γιακουμάκης.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS