Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Νίκησε τον Πιερικό στο γειτονικό ντέρμπι και παρέμεινε στην κορυφή η ΒΕΡΟΙΑ
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1074 φορές

Νίκησε τον Πιερικό στο γειτονικό ντέρμπι και παρέμεινε στην κορυφή η ΒΕΡΟΙΑ

Στις νίκες επέστρεψε η "Βασίλισσα του βορρά", μετά την λευκή ισοπαλία στην Καβάλα, κερδίζοντας στην Κατερίνη με 1-0 τον Πιερικό, για την εμβόλιμη 8η αγωνιστική της Football League.

Οι Βεροιώτες, με γκολ του Γιάννη Πασά στο 73ο λεπτό έκαμψαν την αντίσταση του αξιόμαχου Πιερικού, ο οποίος από το 35' αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Καραγκιολίδη!

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι, με τη ΒΕΡΟΙΑ να είναι καλύτερη, να φτάνει πολλές φορές με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και τελικά να κατακτάει δίκαια τους τρεις βαθμούς, που την διατήρησαν στην κορυφή της βαθμολογίας, παρέα με την Καβάλα και τον Πανσερραϊκό, που πέτυχαν επίσης εκτός έδρας νίκες επί του Ολυμπιακού Βόλου (3-1) και του Απόλλωνα Πόντου (3-0) αντίστοιχα.

Η "Βασίλισσα" κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, εγκλώβισε τον Πιερικό στο μισό γήπεδο και είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο 9’ ο Πόζογλου έκανε την σέντρα, ο Γκατζολάρι απόκρουσε προς τα πίσω με το κεφάλι και ο Καραγκιολίδης απόκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Στο 24’ μετά από κόρνερ του Πόζογλου, ο Σκόνδρας έπιασε μια γυριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 33’ μετά από κόρνερ του Μούργου και απόκρουση του Καραγκιολίδη, ο Μπουκουβάλας έκανε γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο.

Στο 35’ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες καθώς ο γκολκίπερ Καραγκιολίδης μπλόκαρε την μπάλα έξω από την περιοχή και σωστά αποβλήθηκε.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κυρίως από στημένες φάσεις να γίνουν επικίνδυνοι και στο 45’ έκαναν αισθητή την παρουσία τους όταν μετά από φάουλ του Ντόση από δεξιά και προσωρινό διώξιμο των αμυντικών της ΒΕΡΟΙΑΣ, η μπάλα κατέληξε εκτός περιοχής στον Γκατσολάρι που έπιασε το σουτ αλλά έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη η "Βασίλισσα" πίεσε περισσότερο, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 47' το κοντινό σουτ του Λουκίνα έφυγε άουτ, ενώ στο 52' νέο σουτ του ίδιου παίκτη κόντραρε την τελευταία στιγμή σε παίκτες του Πιερικού και κατέληξε κόρνερ.

Στο 68' μετά από φάουλ - γέμισμα του Καραγιάννη, ο Κανταρτζής στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα παραλίγο να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του!

Τελικά η υπεροχή της ΒΕΡΟΙΑΣ καρποφόρησε στο 73' όταν ο Λουκίνας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε στον Πασά, ο οποίος από λίγο πλάγια θέση έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Πιερικού γράφοντας το 0-1!

Μετά το γκολ, η "Βασίλισσα" έβγαλε γρήγορες επιθέσεις και έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, αλλά στο 75’ το σουτ του Πασά μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ, στο 76’ το σουτ του Πόζογλου από το ύψος της περιοχής είχε την ίδια τύχη, ενώ στο επόμενο λεπτό νέο σουτ του Πασά έξω από την περιοχή έδιωξε δύσκολα ο Τζήμας!

Στο 79' η κεφαλιά του Λουκίνα μετά από κόρνερ του Σιμόνι, έφυγε άουτ, ενώ στο τελευταίλ λεπτό των καθυστερήσεων ο Αποστολόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει από πολύ καλή θέση τον Τζήμα!

Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή στο 86' όταν ο Χατσιάς εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό "Γ" της εστίας του Βελλίδη.

Διαιτησία: Τσιοφλίκη (Νίκζας, Τοροστάδης)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Καραγκιολίδης, Τοπαλίδης, Γιαλαμίδης, Κανταρτζής, Τακίδης (35’ Τζήμας), Ντόσης (80’ Χαρτσιάς), Μακρής, Παπαδόπουλος (85’ Μηλιώτης), Κυβελίδης, Ίτσιος (85’ Ιντζόγλου), Γκατζολάρι (80’ Δερμιτζόγλου).

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Παπαχρήστος, Μουχάλης (73' Αποστολόπουλος), Οικονόμου (58’ Σιμόνι), Πασάς, Πόζογλου (82’ Βεργώνης), Μούργος (58’ Καραγιάννης), Λουκίνας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ KERKIDASPORT.GR

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS