Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Την Τρίτη κρίνεται η ημερομηνία έναρξης της Football League!
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 361 φορές

Την Τρίτη κρίνεται η ημερομηνία έναρξης της Football League!

Μπορεί το αίτημα προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων από το Υπουργείο Αθλητισμού, για την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League στις 28/3 να έγινε δεκτό, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο ότι πρόκειται να γίνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως αναφέρει στο Δευτεριάτικο φύλλο της η εφημερίδα "ΚΕΡΚΙΔΑ".

Και αυτό διότι, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη 23/3, προκειμένου να εξετάσει τους φακέλους των ομάδων (όλες έχουν καταθέσει φάκελο), που δεν τους έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Έτσι ο χρόνος, από την συνεδρίαση της ΕΕΑ και τις αποφάσεις που θα πάρει, μέχρι την Κυριακή 28/3, φαντάζει μικρός, ώστε να προλάβουν οι ομάδες που δεν θα πάρουν το πιστοποιητικό συμμετοχής, να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που ενδεχομένως θα παρουσιάσει ο φάκελός τους.

Σε αυτή την περίπτωση, ή θα πάει μία εβδομάδα πίσω η έναρξη του πρωταθλήματος, δηλαδή για τις 3-4 Απριλίου, ή θα ξεκινήσει κανονικά με τις ομάδες στις οποίες θα χορηγηθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής, ενώ οι υπόλοιπες θα δώσουν τα παιχνίδια τους σε ημερομηνίες που θα ορίσει η διοργανώτρια, κάτι που θα έχει φυσικό επακόλουθο, να αυξηθούν οι εμβόλιμες αγωνιστικές.

ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι, η διάρκεια του πρωταθλήματος, το οποίο θα έχει 18 αγωνιστικές, θα είναι τρίμηνη και θα έχει ημερομηνία λήξης στις 27/6, με τις αγωνιστικές να πραγματοποιούνται δύο κάθε εβδομάδα, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τετάρτη, Πέμπτη, προκειμένου να μεταδίδονται απευθείας τηλεοπτικά κάθε αγωνιστική, όσο περισσότερα παιχνίδια, από την ΕΡΤ3.

ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Το πρωτάθλημα θα αρχίσει με την ισχύουσα προκήρυξη, η οποία αναφέρει πως δύο ομάδες από κάθε όμιλο θα ανέβουν κατηγορία και αντίστοιχα δύο ομάδες θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική. Από εκεί και πέρα θα φανεί στην πορεία τί θα ισχύσει, όσον αφορά την συγχώνευση της Φούτμπολ Λιγκ με την Σούπερ Λιγκ 2.

Βέβαια, το να αρχίσει το πρωτάθλημα και οι ομάδες να βαδίζουν στα τυφλά, χωρίς να γνωρίζουν τί θα ισχύσει από τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λιγκ 2, δεν είναι ό,τι καλύτερο, καθώς θα υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας. Εκτός κι αν το τοπίο ξεκαθαρίσει άμεσα, μετά και την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο θα φέρει, πιθανότατα, αυτή την εβδομάδα στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ3

Τα προσεχή 24ωρα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η συμφωνία με την ΕΡΤ, όσον αφορά το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ έχει έρθει σε αρχική συμφωνία με την κρατική τηλεόραση και απομένουν οι υπογραφές.

Σκοπός της διοργανώτριας, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας με την κρατική τηλεόραση, είναι να μπουν νωρίτερα κάποια χρήματα που θα… ζεστάνουν τα ταμεία των ομάδων.

ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!

Ηταν κάτι που συζητιόταν εδώ και αρκετές μέρες. Ηταν κάτι που το περίμενε ο αθλητισμός. Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός. Μία οικονομική ανάσα η οποία θα προερχόταν από το στοίχημα. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της πως θα χρηματοδοτηθούν αθλητικές ομάδες από το νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών στα δελτία του στοιχήματος!

Μιλάμε για ένα ποσό που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 50 εκατομμύρια ευρώ (!) ενώ για φέτος θα δοθούν προκαταβολές ύψους 29,2 εκατομμύριων ευρώ! Λεφτά που θα πάνε σε όλα τα σπορ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ) αλλά σε αντρικές και σε γυναικείες ομάδες!

Προφανώς τα περισσότερα χρήματα θα τα πάρουν οι ομάδες της Super League 1 (συνολικά 22 εκατομμύρια ευρώ) αλλά και τα λεφτά που θα πάρουν ομάδες της Basket League και της Volley League καλύπτουν ολόκληρους προϋπολογισμούς συλλόγων!

Οι σχεδόν 140.000 ευρώ για τις ομάδες της Volley League είναι τεράστια ανάσα, όπως φυσικά και οι 250.000 ευρώ για τις ομάδες της Basket League. 

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ: 

«Με Απόφαση (ΦΕΚ Β’, 1075) που συνυπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθορίζονται πλαίσιο, όροι, προϋποθέσεις, διαδικασία, κριτήρια κατανομής, αλλά και χρόνος και τρόπος καταβολής της χρηματοδότησης στις δικαιούχες αθλητικές ομάδες, από τον νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών στα δελτία των τυχερών παίγνιων.
Για πρώτη φορά ικανοποιείται ένα πολύχρονο πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας. Η χρηματοδότηση δεν αφορά μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίες έχει τεράστιες ανάγκες. Πρόκειται για ένα ακόμα σπουδαίο οικονομικό μέτρο στήριξης, ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα περιέρχεται το 60% από τα επιπλέον έσοδα της Πολιτείας, που δημιουργούνται εκ του νέου τρόπου φορολόγησης, προκειμένου να διατεθούν στις αθλητικές ομάδες. Κι απ’ αυτά, το 50% θα διανέμεται στον επαγγελματικό αθλητισμό και το υπόλοιπο 50% στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Τα ποσά που θα λαμβάνουν οι ομάδες θα τα διαθέτουν για την ανάπτυξη των φυτωρίων τους, αλλά και για τη συντήρηση, ενίσχυση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούν.

Θα πρέπει, μάλιστα, να παρουσιάζουν έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, συνδρομές μελών και εισιτήρια τουλάχιστον ισόποσα της χρηματοδότησης προκειμένου να την λαμβάνουν.

Το 50% του ποσού που θα αντιστοιχεί στον επαγγελματικό αθλητισμό θα κατανέμεται ως εξής:
* Super League1 50%
* Super League2 15%,
* Basket League 15%,
* Volley League 8%
* Ευρωπαϊκά Κύπελλα 12%

Το 50% του ποσού που θα αντιστοιχεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα κατανέμεται ως εξής:
* Α’ Εθνική ποδόσφαιρο γυναικών 3%
* Α1 μπάσκετ γυναικών 3%
* Α1 βόλεϊ γυναικών 3%
* Α1 πόλο ανδρών 3,5%
* Α1 πόλο γυναικών 3%
* Α1 χάντμπολ ανδρών 3,5%
* Α1 χάντμπολ γυναικών 3%
* Λοιπά ερασιτεχνικά σωματεία 39%
* Ευρωπαϊκά Κύπελλα 9%
* Εθνικές ομάδες 30%

Επιπλέον, το 7% του ποσού που θα λαμβάνει εκάστη αθλητική ομάδα, θα καταβάλλεται στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματός της.
Η πρώτη καταβολή θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2022, έπειτα από την εκκαθάριση των εσόδων που θα προκύψουν από τον νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών στα δελτία των τυχερών παίγνιων.
Ειδικά για φέτος, ωστόσο, ως ενίσχυση από τις επιπτώσεις της πανδημίας, προβλέπεται να δοθούν άμεσα προκαταβολές στον επαγγελματικό αθλητισμό, ύψους 29,2 εκατ. €, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, ως εξής:
* Στις ομάδες της Super League 1 συνολικά 22 εκατ. €
* Στις ομάδες της Super League 2 συνολικά 3 εκατ. €
* Στις ομάδες της Basket League συνολικά 3 εκατ. €
* Στις ομάδες της Volley League συνολικά 1,2 εκατ. €

«Η χρηματοδότηση του αθλητισμού, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού από τα έσοδα της φορολογίας των κερδών από τα τυχερά παίγνια, αποτελεί μια ακόμα σημαντικότατη τομή και εξέλιξη στη μεταρρυθμιστική πολιτική της Κυβέρνησης» τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και υπογράμμισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη στενή συνεργασία και την καθοριστική συμβολή, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική μας, που αποτελούσε πάγιο και δίκαιο αίτημα της αθλητικής οικογένειας, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιο Πετραλιά, τους φίλους και συναδέλφους στο Υπουργείο Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη και Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά πρωτίστως τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, που πιστός στη δέσμευσή του για την ανάπτυξη του αθλητισμού, μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε ένα τόσο σημαντικό ποσοστό από τα δημόσια έσοδα».  

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ακόμα ότι: «Πέραν της προκαταβολής για τον επαγγελματικό αθλητισμό, δουλεύουμε για την εξασφάλιση προκαταβολής και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Για τα νόμιμα και ενεργά, εγγεγραμμένα στο Μητρώο, ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουμε για 2ο συνεχόμενο χρόνο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η στήριξη του οποίου αποτελεί μέγιστη προτεραιότητά μας».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb