ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2424 φορές

Παρουσίασε το νέο ιατρικό της επιτελείο η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ

Το ιατρικό τιμ της νέας αγωνιστικής σεζόν παρουσίασε επίσημα η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ το απόγευμα της Τετάρτης (18/08).

Επικεφαλής του τμήματος θα είναι ο ουρολόγος Γιώργος Μηνάς, ενώ μαζί του θα είναι οι Γιώργος Αβραμόπουλος (παθολόγος), Πρόδρομος Ισαακίδης (χειρουργός), Νίκος Δήμου (ορθοπεδικός), Βασίλης Τσίλης (καρδιολόγος), Θανάσης Τόπης (διατροφολόγος) και η οδοντίατρος κα Δέσποινα Καρβουνά.

Στην ομιλία του ο κος Μηνάς ανέφερε τα εξής:

«Όπως έχετε διαπιστώσει όλοι σας, κάτι αλλάζει προς το καλύτερο στην ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Αυτό που μας ενδιαφέρει σαν ιατρικό επιτελείο είναι η υγεία και η σωστή  διατροφή των ποδοσφαιριστών, κάτι που θα σημαίνει καλή απόδοση στο γήπεδο και μείωση των τραυματισμών.

Το νέο ιατρικό τιμ της ΒΕΡΟΙΑΣ αποτελείται από πολλούς και εκλεκτούς συναδέλφους. Μας ενδιαφέρει να γίνει μια καλή αρχή, γι’ αυτό πριν η ομάδα ανέβει στα 3-5 Πηγάδια θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Η προσφορά μας στην ομάδα γίνεται αφιλοκερδώς, από την αγάπη που έχουμε γι’ αυτήν»!

Στην συνέχεια το λόγο πήραν τα υπόλοιπα μέλη του ιατρικού τιμ:

Γιώργος Αβραμόπουλος (παθολόγος – γιατρός ομάδας): «Εύχομαι στην ομάδα να έχει μια καλή χρονιά. Θα βρίσκομαι συνεχώς κοντά στην ομάδα (προπονήσεις, αγώνες κλπ) και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Εύχομαι να είμαι όσο το δυνατόν λιγότερο… χρήσιμος».

Μάκης Ισσακίδης (χειρουργός): «Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο φέτος. Με την οργανωμένη ιατρική ομάδα εκτός από την αντιμετώπιση θα υπάρχει και η δυνατότητα της πρόληψης διαφόρων προβλημάτων. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να παρέμβουμε, αλλά όταν αυτό χρειαστεί θα είμαστε εκεί για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα των ποδοσφαιριστών. Η συνεργασία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια οργανωμένη ΠΑΕ».

Νίκος Δήμου (ορθοπεδικός): «Ευχαριστώ τον πρόεδρο που με εμπιστεύτηκε για μία ακόμη χρονιά. Λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσα να ακολουθήσω την ομάδα στις προπονήσεις και στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά αυτό θα καλυφθεί φέτος από τον συνάδελφο κο Αβραμόπουλο. Η συνεργασία μου τόσο με την διοίκηση όσο και με την εκάστοτε τεχνική ηγεσία ήταν άψογη.

Υπήρξε όμως και προπονητής στην ομάδα που δεν άκουγε την γνώμη μου καθώς νόμιζε ότι ήξερε τα πάντα. Υπάρχει παίκτης που ακόμη και σήμερα έχει προβλήματα από τότε. Ο Κίκε Ερνάντεθ μου ζήτησε να κάνουμε τους παίκτες πελματογράφημα. Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει. Σημαντική είναι επίσης και η συνεργασία των φυσικοθεραπευτών με τους γιατρούς».

Δέσποινα Καρβουνά (οδοντίατρος): «Τομέας μου είναι η στοματική υγιεινή. Η κακή στοματική υγεία μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα, ακόμα και στην καρδιά. Εύχομαι η ομάδα να έχει μια καλή χρονιά».

Θανάσης Τόπης (διατροφολόγος): «Έχοντας μεγάλη εμπειρία πάνω σε θέματα διατροφής για αθλητές και δημιουργία προγραμμάτων υψηλής διατροφικής αξίας προς επίτευξη υψηλών στόχων και επιδόσεων, πιστεύω ότι σε συνεργασία με τους υπολοίπους εκλεκτούς συναδέλφους του τιμ που έχει συσταθεί ως προς την ιατρική παρακολούθηση, θα μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και για τους αθλητές μας και για την αναβάθμιση του επιπέδου της ομάδας.

Η απόδοση ενός αθλητή και το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει σίγουρα επηρεάζεται πρώτα από τα γονίδια και μετά από την προπόνηση που κάνει καθημερινώς. Εν τούτοις, μια σωστή διατροφή με ορθές διατροφικές επιλογές μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση του τόσο στην προπόνηση όσο και στον αγώνα.

Ένας αθλητής χρειάζεται ένα σχέδιο καυσίμων που να περιλαμβάνει ένα σωστό ισοζύγιο από υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λίπος, αρκετές βιταμίνες και μέταλλα και το σωστό ποσό υγρών.

Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά».

Να σημειωθεί ότι ο κος Τόπης ήδη επεξεργάζεται πρόγραμμα διατροφής για την προετοιμασία της ομάδας. Μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας θα κάνει ενημέρωση στους ποδοσφαιριστές για θέματα διατροφής.