Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Συνεχίζει να... αρέσει η "Βασίλισσα"
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1355 φορές

Συνεχίζει να... αρέσει η "Βασίλισσα"

Σε έναν ακόμη αγώνα προετοιμασίας για το νέο πρωτάθλημα της Football League, η ΒΕΡΟΙΑ έδειξε τα στάνταρ της σε ικανοποιητικό βαθμό.

Οποιονδήποτε αντίπαλο και να βρει μπροστά της, παρουσιάζεται αξιόμαχη και σε μεγάλο ποσοστό κατανομής χρόνου, ιδιαίτερα πιεστική και απειλητική.

Αυτό συνέβη και στην ισόπαλη (1-1) φιλική αναμέτρηση με την περσινή πρωταθλήτρια της Football League ομάδα των Τρικάλων, κόντρα στην οποία η ΒΕΡΟΙΑ είχε ως κύρια χαρακτηριστικά την ταχύτητα και τον πλουραλισμό στην ανάπτυξή της.

Βάση της όποιας προσπάθειας έκαναν οι παίκτες της, ήταν η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Αν και απουσίαζε ο έμπειρος τραυματίας Μπουκουβάλας, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας, η αμυντική γραμμή ήταν απροσπέλαστη και στο πρώτο ημίχρονο δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην βεροιώτικη εστία.

Ακόμα και στο β΄ ημίχρονο που τα Τρίκαλα είχαν την υπεροχή μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ευκαιρίες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν και το γκολ της ισοφάρισης προήλθε από ένα στιγμιαίο λάθος, από αυτά που μπορούν να κάνουν και οι κορυφαίες ομάδες.

Το βάρος της ανάπτυξης του παιχνιδιού το είχαν και πάλι τα δύο αμυντικά χάφ, ο Βεργώνης και ο Μπλέτσας, οι οποίοι όσο τους το επιτρέπουν οι φυσικές τους δυνάμεις, ανταποκρίνονται απόλυτα στον ρόλο τους, όμως δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Κι αυτό είναι γνωστό στον Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος πολύ σωστά εισηγήθηκε και αποκτήθηκαν δύο ακόμη αμυντικά χαφ με καλά «χτυπήματα» της μπάλας.

Ο Οικονόμου έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στον τομέα αυτό, ενώ πολλά θα πρέπει να περιμένουν οι φίλαθλοι από τον νεοαποκτηθέντα Γάλλο Ντι Τζιοβάνι, ο οποίος το περασμένο Σάββατο έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής. Αν και πανύψηλος, διαθέτει ταχύτητα και δύναμη στις ατομικές διεκδικήσεις, ενώ είναι παίκτης που μπορεί να «μοιράσει» σωστά το παιχνίδι. Και αυτό είναι το ζητούμενο, ώστε να λέμε με βεβαιότητα πως πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή που θα βοηθήσει σημαντικά τη «βασίλισσα» πετύχει τον αγωνιστικό στόχο της.

Το αρνητικό που φαίνεται ότι αυτή την στιγμή παρουσιάζει η ΒΕΡΟΙΑ, είναι η έλλειψη ενός ακόμη παίκτη που θα αγωνίζεται πίσω από τον σέντερ φορ, ώστε όταν αναπτύσσεται, αφενός να δημιουργεί πιο εύκολες φάσεις για γκολ, αλλά και να διασπά συμπαγείς άμυνες από τον άξονα.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι η ΒΕΡΟΙΑ φτιάχνει ένα δυνατό σύνολο και αν μεγαλώσει τον χρόνο της διάρκειας σε κατοχή και πίεση, τότε θα είναι και το ακλόνητο φαβορί στην κατηγορία.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS