ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1554 φορές

Αναφορά της UEFA σε ΒΕΡΟΙΑ και Μπεν!

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα με την κατάκτηση του 16ου τίτλου σε 18 σεζόν, αλλά και οι εξαιρετικές εμφανίσεις των Μοχάμεν Μπεν και Μάρκους Μπεργκ, αποτελούν τα… highlights του ελληνικού ποδοσφαίρου τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με την UEFA.

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έκανε την Πέμπτη (29/05) τον… απολογισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην Ελλάδα κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στον 25χρονο επιθετικό της "Βασίλισσας του βορρά"!

«Ο Ολυμπιακός μετρά το 41ο τίτλο στην Ελλάδα και οι… μισητοί αντίπαλοί τους έχουν μείνει πίσω και φαίνονται ως κουκίδα στον… καθρέπτη τους. Παράλληλα, τράβηξε τα βλέμματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την νίκη του 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στους «16» του Champions League, πριν την ήττα τους 3-0 στο Όλντ Τράφορντ στον επαναληπτικό», αναφέρεται αρχικά στο άρθρο και συνεχίζει:

«Παρά το γεγονός πως έχασε πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές του, ο Παναθηναϊκός σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας και ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League».

Στην συνέχεια ακολουθεί ο… απολογισμός του πρωταθλήματος, όπου τονίζεται πως οι Πειραιώτες συνέχισαν την κυριαρχία τους, εξασφαλίζοντας τον 16ο τίτλο σε 18 σεζόν, πέντε ματς πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ειδική αναφορά γίνεται στην εξαιρετική εκκίνηση των Μήτρογλου και Τζόελ Κάμπελ, στις δύο νίκες επί των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, αλλά και στην πρώτη ήττα έπειτα από 48 παιχνίδια.

Όσον αφορά στο Κύπελλο Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο έργο απέναντι στον ΠΑΟΚ, παρά τον χαρακτήρα του ντέρμπι που είχε το ματς πριν την έναρξη. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το χατ-τρικ του Μάρκους Μπεργκ και το τέρμα του Νίκου Καρέλη, στον πρώτο τίτλο των «πράσινων» μετά το νταμπλ του 2010.

Ευρωπαϊκά εισιτήρια
Ολυμπιακός: Όμιλοι Champions League
Παναθηναϊκός: Τρίτος προκριματικός Champions League
ΠΑΟΚ: Play offs Europa League
Ατρόμητος: Τρίτος προκριματικός Europa League
Αστέρας Τρίπολης: Δεύτερος προκριματικός Europa League

Παίκτης της χρονιάς: Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός)
Ο Σουηδός επιθετικός των «πράσινων» αναδείχθηκε, βάσει της UEFA, παίκτης της χρονιάς για το ελληνικό ποδόσφαιρο με την… υποσημείωση πως η θέση του ίσως να μην ήταν αυτή, σε περίπτωση που ο Κώστας Μήτρογλου δεν είχε αποχωρήσει για την Φούλαμ. Πάντως, ο έμπειρος φορ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, τελειώνοντας τη σεζόν, εκτός από το χατ-τρικ στο Κύπελλο, με 15 τέρματα, εννέα ασίστ και βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να προκριθεί στα προκριματικά του Champions League.

Αυτός που αξίζει: Ελ Φαρντού Μπεν Ναμπουχάν (Βέροια)
Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός της «Βασίλισσας της Βορρά» θεωρείται ως ο ποδοσφαιριστής που θα «κλέψει» την παράσταση στο μέλλον, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην παραμονή της Βέροιας με τα 15 τέρματα στην σεζόν και είναι στα ραντάρ των μεγάλων ελληνικών ομάδων.

Η έκπληξη: Καλλονή
Η ομάδα της Μυτιλήνης κατάφερε με ευκολία να ξεπεράσει τα εμπόδια που είχε μπροστά της, μια και αναγκάστηκε για περίπου 9 μήνες να παίξει μακριά από την φυσική της έδρα και τερματίζοντας στην 12η θέση του πρωταθλήματος, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μαντζουράκη

Πρώτος σκόρερ: Εστεμπάν Σολάρι (Skoda Ξάνθη) 16 τέρματα

Υποβιβασμός: Άρης, Απόλλων Σμύρνης και απομένει το μπαράζ της Ξάνθης με την τρίτη ομάδα των play offs της Football League.

Νούμερο: 17
Αυτή είναι η διαφορά των πόντων ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν, κάνοντας νέο ρεκόρ, μετά τους 16 που είχε ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό, την σεζόν 1994-’95.

Ατάκα
«Θα ήθελα να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο στους παίκτες μας, τους οπαδούς μας, στους προπονητές και στις υπόλοιπες ομάδες που δεν ήταν τόσο τυχεροί, όπως εγώ που δουλεύω σε έναν μεγάλο σύλλογο, όπως ο Ολυμπιακός», ήταν τα λόγια του Μίτσελ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.