• ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 680 φορές

ΒΕΡΟΙΑ-ΡΕΤΡΟ: Τον Ιούνιο του 2001 η μελανότερη -έως τότε- σελίδα της ιστορίας της

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα του KERKIDASPORT.GR στον μήνα Ιούνιο, ο οποίος στιγμάτισε την 60χρονη πορεία της ΒΕΡΟΙΑΣ, θα αναφερθούμε στη μελανότερη (μέχρι την εποχή Καρυπίδη που έφτασε στην διάλυση) σελίδα της ιστορίας της, που γράφτηκε τον Ιούνιο του 2001.

Πιο συγκεκριμένα στις 10/6/2001, στο φινάλε της Γ' Εθνικής κατηγορίας, γνώρισε την ήττα από την Κρύα Βρύση εντός έδρας με 0-2. Η ΒΕΡΟΙΑ που ήδη είχε υποβιβαστεί στην Δ' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της (έχασε και στο προτελευταίο ματς από τον Εθνικό στον Πειραιά με 5-2), χαρίστηκε στην ομάδα της Πέλλας που με τη νίκη τους αυτή, παρέμειναν στην κατηγορία.

Έχασε την άνοδο τον Ιούνιο του '89 στα μπαράζ

Ήταν Ιούνιος του 1989 που η ΒΕΡΟΙΑ, ολόκληρο αυτό τον μήνα, έδινε αγώνες μπαράζ, διεκδικώντας την επάνοδό της στην Α' Εθνική.

Μπαράζ που έγιναν μεταξύ των τριών τελευταίων ομάδων της Α' Εθνικής και των ομάδων που κατέλαβαν από την 4η έως την 6η θέση της Β' Εθνική (στην 5η θέση τερμάτισε η ΒΕΡΟΙΑ).

Τελικά δεν τα κατάφερε η «Βασίλισσα» στα ουδέτερα γήπεδα της Λαμίας, του Μενιδίου και της Κατερίνης, έχοντας τα παρακάτω αποτελέσματα: