ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΡΕΤΡΟ: Αήττητη η ΒΕΡΟΙΑ τον Ιούνιο του 1968 μετά από μία εξαιρετική χρονιά στην Α' Εθνική
Το παιχνίδι με την ΑΕΚ έχει λήξει και οι Βεροιώτες παίκτες με επικεφαλής τους Μασάδη, Κουσουλάκη, Παπαφωτίου, Σβήρκο κάνουν τον γύρο του θριάμβου καταχειροκροτούμενοι από τους φιλάθλους, ενώ το ίδιο ευτυχισμένοι δείχνουν και ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Θόδωρος Καζαντζίδης (δεξιά) και ο διερμηνέας του Ιταλού προπονητή Γιάννης Ταϊπλιάδης.
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1157 φορές

ΡΕΤΡΟ: Αήττητη η ΒΕΡΟΙΑ τον Ιούνιο του 1968 μετά από μία εξαιρετική χρονιά στην Α' Εθνική

Συνεχίζουμε σήμερα την αναφορά των σημαντικότερων γεγονότων που συνέβησαν μήνα Ιούνιο, στην 60χρονη ιστορία της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Την περίοδο 1967-1968, το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, στο οποίο πήρε μέρος και η «Βασίλισσα», έληξε τον Ιούνιο, κατά τον οποίο οι "κυανέρυθροι" έδωσαν δύο αγώνες, στις 2/6 με αντίπαλο το Αιγάλεω το οποίο νίκησαν εκτός έδρας 1-2 και στις 9/6 κόντρα στον ΠΑΟΚ, μέσα στη Βέροια, με τον οποίο αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0.

Έτσι, έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο μία πετυχημένη χρονιά, τερματίζοντας στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισοβαθμώντας με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα την συγκεκριμένη περίοδο, η ΒΕΡΟΙΑ πέτυχε περιφανείς νίκες στο γήπεδό της, επί του Ολυμπιακού 2-1 και της πρωταθλήτριας ΑΕΚ 1-0 (φωτο), ενώ ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον Παναθηναϊκό.

Ας δούμε μέσα από τις σελίδες του 5τομου βιβλίου του Γιώργου Γαλανομάτη "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ" τα γεγονότα του Ιουνίου του 1968.

* Λεζάντα φωτο: Το παιχνίδι με την ΑΕΚ έχει λήξει και οι Βεροιώτες παίκτες με επικεφαλής τους Μασάδη, Κουσουλάκη, Παπαφωτίου, Σβήρκο κάνουν τον γύρο του θριάμβου καταχειροκροτούμενοι από τους φιλάθλους, ενώ το ίδιο ευτυχισμένοι δείχνουν και ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Θόδωρος Καζαντζίδης (δεξιά) και ο διερμηνέας του Ιταλού προπονητή Γιάννης Ταϊπλιάδης.