Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΡΕΤΡΟ: Ο «καυτός» μήνας Ιούνιος στην 60χρονη ιστορία της «Βασίλισσας»
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 814 φορές

ΡΕΤΡΟ: Ο «καυτός» μήνας Ιούνιος στην 60χρονη ιστορία της «Βασίλισσας»

Ο μήνας Ιούνιος, με εξαίρεση φέτος λόγω κορονοϊού, δεν είναι εδώ και πολλά χρόνια ποδοσφαιρικός μήνας, αφού οι Ελληνικές Λίγκες και η ΕΠΟ, φροντίζουν να τελειώνουν τα πρωταθλήματά τους, αρκετά νωρίτερα.

Με αφορμή την πρώτη άνοδο της «Βασίλισσας του Βορρά» στην Α' Εθνική, που «σφραγίστηκε» τον Ιούνιο του 1966 με τους αγώνες μπαράζ που έδωσε, θα «φρεσκάρουμε» στις μνήμες των παλιών και θα κάνουμε γνωστά στους νέους, κάποια γεγονότα που σημάδεψαν την 60χρονη ιστορία της ΒΕΡΟΙΑΣ και συνέβησαν Ιούνιο μήνα, με την βοήθεια του πεντάτομου βιβλίου του αείμνηστου Βεροιώτη δημοσιογράφου - συγγραφέα Γιώργου Γαλανομάτη "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ".

Πιο αναλυτικά, η «Βασίλισσα» τον συγκεκριμένο μήνα:

- πανηγύρισε έξι ανόδους (5 στην Α' Εθνική, 1 στην Γ' Εθνική)

- γνώρισε δύο υποβιβασμούς (από ένα σε Β' και Δ' Εθνική)

- απέτυχε μία χρονιά να ανέλθει στην Α' Εθνική ύστερα από αγώνες μπαράζ

- παρέμεινε στην Β' Εθνική δύο περιόδους, την μία έπειτα από αγώνα μπαράζ, την άλλη στο «παρά πέντε» (την τελευταία αγωνιστική)

- έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, νίκες επί των μεγάλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου, μία περίοδο

- κατέκτησε έναν άτυπο τίτλο, αυτόν του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ.

Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποια από τα παραπάνω γεγονότα, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Γιώργου Γαλανομάτη.

Η ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ

Τον Ιούνιο του 1961 η ΒΕΡΟΙΑ κατέκτησε το κύπελλο παρηγοριάς, ένα θεσμό που  θέσπισε η ΕΠΟ προκειμένου να κρατήσει σε έξαρση μέχρι το καλοκαίρι του 1961 τις ομάδες που κατέλαβαν τις τρίτες θέσεις στα τοπικά πρωταθλήματα και έμειναν έξω από τους προκριματικούς.

Η "Βασίλισσα" τερμάτισε πρώτη και αήττητη, αφού πέτυχε νίκες επί του Άρη Καστοριάς (1-0 και 2-1), του Αχιλλέα Τρικάλων (0-3) και του Ηρακλή Λάρισας (5-3 και 3-0).

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS