ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1031 φορές

Ήττα με ελπίδες πρόκρισης για τη ΒΕΡΟΙΑ στα Γιάννινα

Ήττα που αφήνει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος, γνώρισε το απόγευμα της Τετάρτης η ΒΕΡΟΙΑ.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη έχασε με σκορ 1-0 στα Γιάννινα από τον τοπικό ΠΑΣ, στο πρώτο ματς της 5ης φάσης της διοργάνωσης (ο επαναληπτικός θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου στη Βέροια).

Η «Βασίλισσα» θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι, μιας και έχασε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, ενώ δέχθηκε ένα «κρύο» τέρμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Να σημειωθεί ότι για αρκετή ώρα οι Βεροιώτες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Πασά με 2η κίτρινη κάρτα στο 61’.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Μπλατσιώτη.

Στο 2’ ο Παμλίδης μπήκε στην περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή τον έκοψε ο Α. Ζούρκος πριν γίνει επικίνδυνος.

Μετά το 10λεπτο η «Βασίλισσα» ισορρόπησε και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει κάποιο τέρμα.

Στο 12’ η κεφαλιά του Κανούλα αποκρούστηκε λίγο πριν περάσει τη γραμμή από τον Χουτεσιώτη, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να πέφτει πάνω στον φορ της ΒΕΡΟΙΑΣ και να τον γκρεμίζει, χωρίς ο διαιτητής να δώσει το πέναλτι!

Στο 16’ ο  Μπλέτσας εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους, στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε ο Μουρατίδης, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στον Κανούλα που σκόραρε, αλλά υποδείχτηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.

Στη συνέχεια η ομάδα των Ιωαννίνων ανέβασε την απόδοσή της και για ένα δεκάλεπτο ήταν αυτή που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 29’ έχασε την καλύτερη ευκαιρία της μέχρι τότε, όταν ο Παμλίδης δέχτηκε την κάθετη μπαλιά στην περιοχή και πλάσαρε τον Μπλατσιώτη, ο οποίος έσωσε την εστία του με το πόδι.

Οι Βεροιώτες ισορρόπησαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και στο 45’ είχαν μια καλή στιγμή, όταν ο Ν. Ζούρκος εκτέλεσε από μακρινή θέση το φάουλ, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Χουτεσιώτη που με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα προ του Κανούλα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Σάκης Θεοδοσιάδης έβγαλε τον Πεταυράκη και έβαλε στην θέση του τον Πασά, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την αλλαγή αυτή και να ανοίγουν γρήγορα το σκορ.

Ήταν το 47’ όταν ο Πίτου βρήκε δεξιά έξω από την περιοχή τον Νάουμετς, αυτός έβγαλε υποδειγματική σέντρα και ο Παμλίδης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Μπλατσιώτη γράφοντας το 1-0!

Στο 53’ ο Μπουκουβάλας με εξαιρετική ενέργεια μπήκε από αριστερά στην περιοχή και έπιασε τρομερό φαλτσαριστό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τη συμβολή των δοκών του Μπλατσιώτη!

Στο 61’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τη «Βασίλισσα», με τον Πασά να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αχρείαστο σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ξύδα!

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι Βεροιώτες δεν το έβαλαν κάτω και στο 77’ έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση! Ο Μπλέτσας έβγαλε από δεξιά ωραία σέντρα, ο Μεληκιώτης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εκπληκτικά, με τον επερχόμενο Κανούλα να πλασάρει από κοντά και τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να σώζει και πάλι την εστία του από βέβαιη παραβίαση!

Λίγα λεπτά πριν την διπλή ευκαιρία της ΒΕΡΟΙΑΣ, ο ΠΑΣ είχε ένα καλό σουτ – φάουλ του Πίτου Γκαρσία από μακριά που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 86’ νέο σουτ αυτή τη φορά από τον Λιάσο, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπλατσιώτη!

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Μελέτιος Γιουματζίδης από την Πέλλας με βοηθούς τους  Αθανάσιο Δέλλιο από την Πέλλα και Αχιλλέα Αναστασιάδη από τις Σέρρες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης,  Μπουκουβάλας, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Ζιούλης, Κάστρο (82’ λ.τ. Λιάσος), Πίτου Γκαρσία, Καρτάλης, Ξύδας (67’ Λεό), Νάουμετς (75’ Νικολιάς), Παμλίδης.

ΒΕΡΟΙΑ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Μπαλατισώτης, Ζούρκος Α., Πεταυράκης (46’ Πασάς), Μανιώτης, Μουρατίδης, Πολύζος (79’ Πέντα), Μπλέτσας, Ζούρκος Ν. (67’ Ταϊρης), Μεληκιώτης, Κανούλας, Σκαθαρούδης.