Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μπεν: «Τιμή μου που βρίσκομαι στην κορυφή των σκόρερ»
  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 718 φορές

Μπεν: «Τιμή μου που βρίσκομαι στην κορυφή των σκόρερ»

Ο πρώτος σκόρερ της Super League, Μπεν Ναμπουχάνε μιλάει στο Sport24.gr για το όνειρο του να αγωνιστεί στην Aγγλία, τον Μπεργκ, τα 15 γκολ που έχει πετύχει αλλά και την πρώτη ελληνική λέξη που έμαθε. Τι λέει ο ατζέντης του, Γιάννης Νικολιδάκης.

Στις 4 Ιουλίου 2013 η ΒΕΡΟΙΑ ανακοίνωσε την μεταγραφή του Μπεν Ναμπουχάνε Ελ Φαρντού από την γαλλική Βαν (Β’ κατηγορία) με συμβόλαιο δύο ετών.

Ο 24χρονος φορ, γεννήθηκε στο Μαγιότ, νησί του Ινδικού Ωκεανού, ανάμεσα στη Μαδαγασκάρη και στη βόρεια Μοζαμβίκη.

Γεωγραφικά αποτελεί έδαφος του αρχιπελάγους των Κομόρων, ωστόσο πολιτικά δεν ανήκει σε αυτές από τη δεκαετία του 1970, όντας υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας.

Ο Μπεν αθόρυβα αλλά με σκληρή δουλειά να εξελιχθεί όχι μόνο σε "κανονιέρη" της ΒΕΡΟΙΑΣ αλλά σε πρώτο βιολί της Super League σημειώνοντας 15 γκολ. Όσα και ο Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού.

"Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου στην Ελλάδα και την ΒΕΡΟΙΑ. Είμαι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να σωθεί η ΒΕΡΟΙΑ. Θα είναι καλό να γίνει αυτό" τονίζει.

Ο "Big Ben" της ΒΕΡΟΙΑΣ είχε θέσει ως στόχο του να φτάσει τα 10 τέρματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

"Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να είμαι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο στόχος που είχα θέσει στη σεζόν είναι να πετύχω 10 γκολ".

Έχοντας δείξει τα διαπιστευτήρια του στη Super League, επισημαίνει πως η πρόκληση ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μόνο απαθή δεν τον αφήνει.

"Όπως σου είπα τώρα σκέφτομαι μόνο την ΒΕΡΟΙΑ. Ασφαλώς και θα ήθελα να αγωνιστώ κάποια στιγμή σε ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό. Να πάρω μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει είναι να παίζω και όχι να κάθομαι στον πάγκο. Δεν αρκεί να πας κάπου αν δεν αγωνίζεσαι".

Ο Μπεν δηλώνει φανατικός υποστηρικτής της Λίβερπουλ αλλά και της Premier League. Στόχος του μία μέρα να αγωνιστεί στην Αγγλία.

"Είμαι υποστηρικτής της Λίβερπουλ και θαυμάζω τον Στίβεν Τζέραρντ. Η Premier League αποτελεί όνειρο για μένα. Μακάρι να καταφέρω να παίξω κάποια στιγμή στην Αγγλία".

Όσο για τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, εκτός από τον Στίβεν Τζέραρντ δίχως χρονοτριβή απαντά:

"Όπως όλος ο κόσμος έτσι και εγώ θεωρώ τους Μέσι και Ρονάλντο τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι εκπληκτικοί και οι δύο".

Το γεγονός πως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ μαζί με τον Μπεργκ τον χαροποιεί ιδιαίτερα.

"Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στην κορυφή των σκόρερ με τον Μπεργκ του Παναθηναϊκού. Τον γνωρίζω είναι ένας πολύ καλός παίκτης και εξαιρετικός γκολτζής".

Προερχόμενος από την Βαν και την Ligue 2, είχε μόνο καλά λόγια να πει για την γαλλική ομάδα.

"Η παρουσία μου στη Β' κατηγορία της Γαλλίας (Ligue 2) με την Βαν με βοήθησε να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής και να αποκτήσω σημαντικές εμπειρίες προτού έρθω στη ΒΕΡΟΙΑ. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά καλό και δυνατό αλλά ασφαλώς δεν είναι σαν το γαλλικό".

Η πρώτη ελληνική λέξη που έμαθε ο Μπεν δεν προκαλεί καμία έπληξη!

"Η πρώτη ελληνική λέξη που έμαθα ήταν το μ...ς κάτι που ακούς συχνά στις προπονήσεις. Φυσικά ξέρω και το 'καλημέρα'.

Ο παίκτης-αποκάλυψη της Super League δηλώνει φαν της τοπικής κουζίνας της χώρας του.

"Έχει ωραία φαγητά στην Ελλάδα αλλά για να είμαι ειλικρινής προτιμώ την δική μας παραδοσιακή κουζίνα, άλλωστε η σύζυγος μου είναι καλή μαγείρισσα και δεν έχω κανένα παράπονο".

Την δική του άποψη για τον Μπεν Ναμπουχάνε Ελ Φαρντού κατέθεσε ο ατζέντης του 24χρονου φορ Γιάννης Νικολιδάκης.

"Πιστεύω πως είναι παίκτης επιπέδου για μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Μπορεί να σταθεί επάξια. Μιλώντας προσωπικά σαν Γιάννης θεωρώ πως έχει όλα τα προσόντα. Είναι ένα σοβαρό παιδί, που μπορεί να συνεισφέρει εξαιρετικά στην ομαδική τακτική. Είναι ένα παιδί διαμάντι. Καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης, χαμηλών τόνων που δουλεύει σκληρά. Πρόκειται για έναν καθαρό επαγγελματία".

Όπως τόνισε ο Γιάννης Νικολιδάκης ο Μπεν είχε υποσχεθεί πως θα πετύχει τουλάχιστον 10 γκολ από την 1η κιόλας αγωνιστική. 

"Moυ είχε εκμυστηρευτεί πως είναι σε θέση να σκοράρει περισσότερα από 10 γκολ στο πρωτάθλημα. Μου το είπε σε μία ανύποπτη στιγμή στο παιχνίδι του Πλατανιά με την ΒΕΡΟΙΑ στην 1η αγωνιστική".

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Μπεν έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλόγων από την Ελλάδα, την Γερμανία και την Τουρκία ωστόσο ο μάνατζερ του, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάτι επίσημο.

"Ενδιαφέρον μπορώ να πω υπάρχει. Έχει εκφραστεί και από ομάδες της Ελλάδας. Επίσημη πρόταση δεν έχουμε και μένει να δούμε αν σωθεί η ΒΕΡΟΙΑ και τι θα γίνει στη συνέχεια".

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS