ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 898 φορές

Άλμα παραμονής για τη ΒΕΡΟΙΑ, 2-1 τον Πανιώνιο!

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής στην Σούπερ Λιγκ έκανε η «Βασίλισσα του βορρά», η οποία επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου στο Δημοτικό στάδιο, στο πλαίσιο της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς, παίζοντας με δύναμη και πάθος, έφτασε στην πολύτιμη νίκη χάρη σε τέρματα των Μπεν και Γκονσάλβες, στο φινάλε και στην αρχή των δύο ημιχρόνων, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στο 73’ με πέναλτι του Αραβίδη.

Το ματς ξεκίνησε με τους Βεροιώτες να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνουν το γρήγορο γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια.

Ωστόσο στο πρώτο 20λεπτο παρότι ήταν συνεχώς στην επίθεση δεν κατάφεραν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου και να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Ανέστη.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κυανέρυθρους» ήταν στο 25’ ένα διαγώνιο σουτ του Γκονσάλβες από αριστερά, το οποίο κόντραρε την τελευταία στιγμή σε πόδια αμυντικών του Πανιωνίου και κατέληξε κόρνερ.

Μετά το 30’ οι Βεροιώτες αύξησαν την πίεσή τους και στο 34’ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Μπεν από πλεονεκτική θέση έστειλε υπό πίεση με πλασέ τη μπάλα άουτ!

Δύο λεπτά αργότερα οι «κυανέρυθροι» έχασαν μια ακόμη καλή ευκαιρία, όταν ο Ανέστης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Παυλίδης λίγο έξω από την περιοχή.

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε τελικά στο 37’ όταν μετά από σέντρα από αριστερά, ο Μπεν με πρώτη κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη, αλλά πήρε το ριμπάουντ και με πλάσαρε εύστοχα τον Ανέστη γράφοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 1-0!

Οι Νεοσμυρνιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν πριν το ημίχρονο και λίγο έλλειψε να τα καταφέρουν, αλλά του σουτ του Αραβίδη από πλάγια θέση αποκρούστηκε δύσκολα από τον Καντιμοίρη.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αλλά οι Βεροιώτες στην πρώτη τους καλή στιγμή ευτύχησαν να σκοράρουν και να πάρουν ένα ισχυρό προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ήταν το 54ο λεπτό όταν ο Γκονσάλβες πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα εκπληκτικό δεξί φαλτσαριστό σουτ την έστειλε να… αναπαυθεί στο αριστερό «παραθυράκι» του Ανέστη γράφοντας το 2-0!

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να πετύχουν ένα γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Κάτι που κατάφεραν στο 73’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αραβίδη, το οποίο κέρδισε ο νεοεισελθών Καμπάνταης από τον Βέρτζο!

Από εκεί και μετά το ματς έγινε… ακατάλληλο για καρδιακούς, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και τους παίκτες των δύο ομάδων να μάχονται με όσες δυνάμεις που τους είχαν απομείνει αλλά να μην μπορούν να κάνουν κάποια καλή φάση, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Μπαργκάν στο 76’ που πέρασε λίγο άουτ.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ιωαννίδη βρήκε τους «κυανέρυθρους» να πανηγυρίζουν το υπερπολύτιμο τρίποντο μαζί με τους 2500 και πλέον φιλάθλους τους.

ΒΕΡΟΙΑ (Ρ. Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (90’ Μπάρμπας), Όστοϊτς, Παυλίδης (74’ λ.τ. Σισοκό), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (77’ Καλτσάς), Γκονζάλβες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ν. Αναστόπουλος): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Γιάννου (83’ Σταυροθανασόπουλος), Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός (90’ Παναγιωτούδης), Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Παντίδος, Ζαχαράκης (65’ Καμπάνταης).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 07/04…