Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Προβιβασμός-υποβιβασμός από την Γ' Εθνική

Προβιβασμός-υποβιβασμός από την Γ' Εθνική

Μετά την τελική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων, οι Ομάδες που θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022, είναι αυτές που θα καταλαμβάνουν ανά Όμιλο τις κάτωθι θέσεις:

• Στους Ομίλους 1ο και 10ο (16 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 11η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά έξι (6) ομάδες].

• Στους Ομίλους 2ο και 3ο (15 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 10η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά έξι (6) ομάδες].

• Στους Ομίλους 4ο και 6ο (11 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά τρείς (3) ομάδες].

• Στον 5ο Όμιλο (14 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά έξι (6) ομάδες].

• Στους Ομίλους 7ο και 9ο (13 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά πέντε (5) ομάδες].

• Στον 8ο Όμιλο (12 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά τέσσερις (4) ομάδες].

 «Ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Football League

Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των Ομάδων στη Football League για την περίοδο 2021 - 2022 με τους εξής όρους:

I. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε Ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος δέκα (10) Ομάδες.

II. Θα σχηματιστούν δύο (2) Όμιλοι των πέντε (5) Ομάδων, με γεωγραφικά κριτήρια Βορράς και Νότος. Ο ένας όμιλος (Βορράς) θα απαρτίζεται από τα Σωματεία – 

Πρωταθλητές των 1ου ,2ου ,3ου,4ου και 5ου Ομιλων. 

Ο άλλος ‘Όμιλος (Νότος) θα απαρτίζεται από τα Σωματεία – Πρωταθλητές των 6ου ,7ου ,8ου,9ου και 10ου Ομιλών.

III. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο.

IV. Οι δύο (2) πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε Ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League για την περίοδο 2021 - 2022. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.

V. Οι υπόλοιπες Ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022.

VI. Σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί να καλυφθεί κενή θέση στην Football League για οποιονδήποτε λόγο, πέραν των τεσσάρων (04) Ομάδων που θα έχουν δικαίωμα προβιβασμού, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι υπόλοιπες έξι (06)

Ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί, με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π.

Πηγή: metrosport.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS