ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μπροστά τα βάζει... πίσω μπάζει!!

Η Εθνική ηττήθηκε με 3-2 από την Ισλανδία στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Μουντιάλ με τον  Μίχαελ Σκίμπε να δείχνει πως βρίσκει το «φάρμακο» κατά της αφλογιστίας όμως ακόμα υπάρχουν παρενέργειες αμυντικά.

Οι φιλοξενούμενοι που προετοιμάζονται για την τελική φάση του EURO 2016 ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του φιλικού απέναντι στη νέα Εθνική, σε ένα ματς με σχετικά καλό ρυθμό, τέσσερα δοκάρια και πέντε γκολ, όμως τις εντυπώσεις έκλεψε ο Κώστας Φορτούνης, με το μέσο του Ολυμπιακό να σημειώνει δυο γκολ και να έχει εξαιρετικές εμπνεύσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε τους διεθνείς σε διάταξη 3-5-2 με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και τους Οικονόμου (δεξιά), Μόρα, Σίοβα (αριστερά) στην άμυνα. Τα φουλ μπακ ήταν οι Τοροσίδης (δεξιά) και Χολέμπας (αριστερά), ενώ εξάρι ο Τζιόλης που είχε δίπλα του τον Σταφυλίδη και μπροστά του σε ρόλο οργανωτή τον Φορτούνη. Στην επίθεση ήταν οι Καρέλης και Παπάζογλου.

Ωστόσο μέχρι οι Έλληνες να βρουν τα πατήματά τους οι Ισλανδοί έχασαν δυο καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Στο 4ο λεπτό με τον Χάλφρεντσον να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 12΄ με τον Σκούλασον να γυρίζει και τον Χολέμπας να απομακρύνει τον κίνδυνο στο λανθασμένο διώξιμο του Σιόβα.

Στο 18΄ στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη της Εθνικής στα καρέ του Κριστινσόν ο Χάλφρεντσον ανέτρεψε τον Τοροσίδη μέσα στην περιοχή και ο Ισπανός ρέφερι Χαβιέ Εστράδα Φερνάντεθ έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κώστας Φορτούνης o οποίος άνοιξε λογαριασμό με την «γαλανόλευκη» στην 19η συμμετοχή του με το εθνόσημο στο στήθος.

Το πρώτο γκολ του μέσου του Ολυμπιακού με την Εθνική ομάδα του άνοιξε την όρεξη και στο 31΄ σημείωσε και δεύτερο, όταν σε επίθεση της Ελλάδας από δεξιά ο Τοροσίδης έβγαλε τη σέντρα και ο Ίνγκασόν θέλοντας να διώξει έβγαλε την ασίστ στον Φορτούνη, ο οποίος με διαγώνιο δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στην δεξιά γωνία του Κρίστινσον.

Οι Ισλανδοί στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασαν τεράστια ευκαιρία να μειώσουν με τον Τράουστασον να αστοχεί αμαρκάριστος προ κενής εστίας μετά το σκάψιμο του Σέβαρσον και στο 34΄ κατάφεραν να κάνουν το 2-1, όταν σε κόρνερ του Χάλφρεντσον ο Οικονόμου έδιωξε λανθασμένα με το κεφάλι πάνω στον Τράουστασον και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο.

Στο 43΄ ο Φορτούνης με εκπληκτική μπαλιά έβγαλε σε τετ α τετ τον Καρέλη, ο οποίος όμως από πλάγια μέσα αριστερά σημάδεψε την ρίζα του αριστερού δοκαριού  του Κρίστινσον. Λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια η Ισλανδία είχε ακόμα ένα οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Κιάρτανσον στο 45+1΄.

Η Εθνική ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 47΄ είχε ένα καλό σουτ του Χολέμπας που έδιωξε σε κόρνερ ο  Χάλντορσον, με τον Φορτούνη να το εκτελεί και τον Τζιόλη με το κεφάλι να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Ισλανδοί απείλησαν με κεφαλιά του Σίγκθορσον στο 61΄με τον Καπίνο όμως να μπλοκάρει.

Η Εθνική έδειξε σε ακόμα ένα ματς πως έχει θέμα με τα στημένα και το πλήρωσε στο 71΄όταν σε φάουλ του Σίγκουρτσον ο Σιόβας έχασε τον Ίνγκασον που με κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο για το 2-2.

Από στημένη φάση μπήκε και το τρίτο γκολ των Ισλανδών όταν μετά από κόρνερ ο Σίγκθορσον  νίκησε τους πάντες στον αέρα και τον Καπίνο για το 2-3 στο 82΄, ενώ ένα λεπτό αργότερα λίγο έλειψε να σημειώσουν και τέταρτο τέρμα  με τον Καπίνο να σώζει την εστία του και στο δυνατό σουτ του Γκούντμουντσον, αλλά και σε αυτό του  Φινμπόγκασον.

Στο 88 ο Σταφυλίδης από καλή θέση σπατάλησε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τους Ισλανδούς να συνεχίζουν με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Χέρμανσον, καθώς είχαν κλείσει τις αλλαγές τους.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Σιόβας (81΄Τζαβέλλας), Μόρας, Οικονόμου, Τζιόλης, Σταφυλίδης, Τοροσίδης (77΄Πέτσος), Χολέμπας, Φορτούνης (77΄Ταχτσίδης), Καρέλης (46΄Διαμαντάκος), Παπάζογλου (46΄Βέλλιος).

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λάρς Λάκερμπεκ, Χάιμιρ Χάλγκριμσον): Κρίστινσον (46΄ Χάλντορσον), Χέρμανσον, Ίνγκασον, Σέβαρσον, Σκούλασον, Γκούναρσον (46΄Μπιάρνασον), Χάλφρεντσον (46΄Μπιάρνασον), Γκούντμουντσον, Τράουστασον (46΄Σίγκουρτσον), Μπόντβαρσον (83΄Φινμπόγκασον), Κιάρτανσον (61΄ Σίγκθορσον).