ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δείγμα θετικό

Με το δεξί μπήκε στο Καραϊσκάκη ο Μίχαελ Σκίμπε που είδε την Εθνική ομάδα να επικρατεί με 2-1 του Μαυροβουνίου χάρις στα τέρματα των Τζαβέλλα και Καρέλη στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας της «γαλανόλευκής» στο πλαίσιο προετοιμασίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Ο Γερμανός τεχνικός στο ντεμπούτο του μπροστά στο Ελληνικό κοινό παρουσίασε μια ομάδα που έδειξε διάθεση για μια νέα αρχή η οποία όμως θέλει ακόμα δουλειά για να ελπίζει σε πρόκριση της στα τελικά της Ρωσίας.

Ο Σκίμπε ξεκίνησε κόντρα στο Μαυροβούνιο όπως σχεδίαζε στις προπονήσεις χωρίς εκπλήξεις στην 11αδα και στο σύστημα. Έτσι παράταξε το 3-6-1 όπως και στο ματς με την Τουρκία για να έχει σίγουρο το κεφάλι του στην άμυνα και να πάρει το κέντρο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης με τους Μανωλά (δεξί στόπερ), Παπασταθόπουλο, Τζαβέλλα (αριστερό στόπερ) στην άμυνα. Οι Τοροσίδης (δεξιά) και Σταφυλίδης (αριστερά) ήταν τα φουλ μπακ. Κλασικό 6αρι ήταν ο Σάμαρης και εσωτερικοί μέσοι από δεξιά ο Πέτσος και από αριστερά ο Μάνταλος, ενώ ο Φορτούνης είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μήτρογλου.

Οι διεθνείς μπήκαν με κέφι στο ματς και δοκίμασαν να βγάλουν επιθέσεις κυρίως από την αριστερή πτέρυγα με τον Σταφυλίδη να προωθείται, ενώ ο Σκίμπε ζητούσε να γίνεται το παιχνίδι από τον «φορτωμένο» άξονα για να ελευθερώνονται τα μπακ.

Η Ελλάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή, έχοντας κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Καρνέζη.

Η πρώτη φάση ήρθε στο 14 μετά από κλέψιμο του Μάνταλου που έδωσε στον Φορτούνη και αυτός άφησε για τον Πέτσο το σουτ του οποίου όμως εξουδετέρωσε ο Μιγιάτοβιτς. Η δεύτερη φάση ήταν το σουτ του Μήτρογλου στο 34΄που κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ και αυτές ήταν ότι αξιόλογό συνέβη στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ο Γερμανός τεχνικός βλέποντας πως ο Μάνταλος δεν είχε μπει στο πνεύμα του αγώνα τον αντικατέστησε με τον Καρέλη και άλλαξε την διάταξη σε 3-5-2 με τον Φορτούνη να πηγαίνει στα χαφ και τον επιθετικό της Γκενκ δίπλα στον Μήτρογλου.

Το γκολ για την «γαλανόλευκή» ήρθε στο 54΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, με τον αμυντικό του ΠΑΟΚ να σημειώνει το πρώτο του τέρμα στην Εθνική αλλά και το πρώτο της ομάδας του Σκίμπε.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και αφού έχασαν ευκαιρία στο 55΄ με τον Καρνέζη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Μπετσιράι, έφτασαν στην ισοφάριση στο αμέσως επόμενο λεπτό από στημένη φάση όταν στην εκτέλεση κόρνερ ο Τομάσεβιτς έπιασε στον ύπνο την Ελληνική άμυνα και με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-1.

Το παιχνίδι απέκτησε καλύτερο ρυθμό και αποτέλεσμα αυτού ήταν ακόμα ένα γκολ για την Ελλάδα στο 63΄με τον Φορτούνη να βγάζει κάθετη στον Καρέλη  και τον επιθετικό της Γκενκ να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό να στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μιγιάτοβιτς για το 2-1. Μάλιστα ο Καρέλης αφιέρωσε το γκολ στην εγκυμονούσα σύντροφο του Ισμήνη.

Το Μαυροβούνιο πίεσε για την ισοφάριση και έχασε μια ευκαιρία να την πετύχει στο 80΄ με τον Καρνέζη να αποκρούει την μπάλα στο καλό σουτ του Ζβέροτιτς με την Εθνική στη συνέχεια να ελέγχει το παιχνίδι και να παίρνει την πρώτη της νίκη επί εποχής Σκίμπε.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανωλάς (66΄Οικονόμου), Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης (85΄Σιόβας), Τοροσίδης (85΄Τζιόλης), Σάμαρης, Πέτσος, Μάνταλος (46΄Καρέλης), Φορτούνης, Μήτρογλου (93΄Ταχτσίδης)

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Μάρουσιτς, Σάβελιτς, Σίμιτς, Τομάσεβιτς (75΄Ζβέροτιτς), Βούκσεβιτς, Σέκσιτς (86΄Μπόλιεβιτς), Ρόντιτς (88΄Ζόριτς), Μπάκιτς (75΄Γκρίμπιτς), Μουγκόσα (69΄Ράισεβιτς), Μπετσιράι.