ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Έφυγε ο μεγάλος Γιόχαν Κρόιφ! (video)

«Με θλίψη ανακοινώνουμε πως ο Γιόχαν Κρόιφ (68) έφυγε από τη ζωή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο, στη Βαρκελώνη στις 24 Μαρτίου. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, η οικογένεια του Γιόχαν Κρόιφ έκανε γνωστή την άσχημη είδηση του θανάτου του μεγάλου Ολλανδού. 

Μόλις στις 22 Οκτωβρίου είχε γίνει γνωστό πως ο Κρόιφ έδινε μάχη με τον καρκίνο στους πνεύμονες. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και τη γενναία μάχη που έδωσε ο ίδιος, ο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών δεν τα κατάφερε. 

Η καριέρα του Γιόχαν Κρόιφ

Με τον Άγιαξ ως ποδοσφαιριστής πήρε 8 πρωταθλήματα Ολλανδίας, πέντε Κύπελλα της χώρας, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα ευρωπαϊκό Σούπερκαπ κι ένα Διηπειρωτικό. Με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο, ενώ με τη Φέγενοορντ ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο.

Με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας έφθασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974, δίχως να κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ κατέλαβε με τους "οράνιε" την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1976.