ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής για το 2014-15 ο Νίκος Καλτσάς!

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο ACS Athens στο Χαλάνδρι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών, που γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, βράβευσε τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές και προπονητές για τη σεζόν 2014-2015 στη Σούπερ Λίγκα και στους δύο Ομίλους της Football League.

Η τελετή άνοιξε με ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου, Διονύση Δημόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να υπάρχει αλληλεγγύη και διαφάνεια και τόνισε ότι μοιράζεται στα σχολεία αθλητικό υλικό κατά της βίας για να προωθηθούν οι καμπάνιες του Συνδέσμου, καθώς και την κοινωνική δράση για τον αδικοχαμένο αδερφό του Βαγγέλη Μόρα.

Ακολούθησαν οι ειδικές βραβεύσεις σε Κώστα Κατσουράνη και Άγγελο Χαριστέα για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους Γιώργο Καραγκούνη και Ντέμη Νικολαΐδη να δίνουν τα βραβεία. Επίσης, ειδικές βραβεύσεις έγιναν και στην Πολιτεία, που εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αλλά και στον ισχυρό άνδρα της Σκόντα Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο.

Όσο για το βραβείο Fair Play, αυτό πήγε στον Χρήστο Τασουλή για την επιλογή του να πετάξει εκτός αγωνιστικού χώρου την μπάλα, ενώ ο Πανιώνιος έκανε επίθεση για να πετύχει το γκολ της νίκης κόντρα στην Κέρκυρα και δύο παίκτες των Φαιάκων ήταν στο έδαφος, με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται και με δέκα παίκτες. Τέλος, να σημειώσουμε ότι το παρών έδωσαν προσωπικότητες από τον χώρο του ποδοσφαίρου, από την Πολιτεία και όχι μόνο.

Αναλυτικά οι κορυφαίοι του ΠΣΑΠ:

Βόρειος Όμιλος Football League

Κορυφαίος προπονητής: Νίκος Παπαδόπουλος (Ηρακλής)

Κορυφαίος τερματοφύλακας: Μανώλης Αποστολίδης (ΑΕΛ)

Πρώτοι σκόρερ: Δημήτρης Διαμαντόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου, 10 γκολ), Γιάνης Λουκίνας (Ηρακλής, 10 γκολ)

Κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής: Κοσμάς Τσιλιανίδης (Ηρακλής)

Κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής: Ντιέγκο Ρομάνο (Ηρακλής)

Κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής: Νίκος Πουρτουλίδης (Ηρακλής).

Νότιος Όμιλος Football League

Κορυφαίος προπονητής: Τραϊανός Δέλλας (ΑΕΚ)

Πρώτος σκόρερ: Χρήστος Αραβίδης (ΑΕΚ, 13 γκολ)

Κορυφαίος τερματοφύλακας: Ευάγγελος Πίτκας (Απόλλων Σμύρνης)

Κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής: Άνταμ Τζανετόπουλος (ΑΕΚ)

Κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής: Γιάκομπ Γιόχανσον (ΑΕΚ)

Κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής: Χρήστος Αραβίδης (ΑΕΚ)

Σούπερ Λίγκα

Κορυφαίος διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

Κορυφαίος προπονητής: Γιάννης Πετράκης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Πρώτος σκόρερ: Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης, 17 γκολ)

Κορυφαίος τερματοφύλακας: Μάρκος Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής: Χάρης Χαρίσης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής: Τσόρι Ντομίνγκες (Ολυμπιακός)

Κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής: Νίκος Καλτσάς (ΒΕΡΟΙΑ)

Κορυφαία 11άδα: Μάρκος Βελλίδης (τερματοφύλακας), Ομάρ Ελαμπντελαουί (δεξί μπακ), Αρτούρ Μαζουακού (αριστερό μπακ), Στάθης Ταυλαρίδης (στόπερ), Δημήτρης Σιόβας (στόπερ), Κάρλος Ζέκα (μέσος), Τσόρι Ντομίνγκες (μέσος), Νίκο Μαρτίνες (μέσος), Κλέιτον Σίλβα (μέσος), Νίκος Καρέλης (επιθετικός), Χερόνιμο Μπαράλες (επιθετικός).

Οι ειδικές βραβεύσεις

O Κώστας Κατσουράνης και o Άγγελος Χαριστέας για την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση, μετά το πέρας μιας σπουδαίας ποδοσφαιρικής καριέρας, με κορυφαία στιγμή τους την ουσιαστική συμβολή τους στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 στην Πορτογαλία.

Ο Αλέξανδρος Βεργώνης για την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Μαθηματική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Χρήστος Τασουλής του Πανιωνίου, για τη συναδελφικότητα που επέδειξε με ενέργεια Fair Play κατά τη διάρκεια κρίσιμου αγώνα της ομάδας του με την Κέρκυρα.

Ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη Χρήστο Πανόπουλο για την προσφορά του στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τη συνέπεια και το ήθος της ομάδας του.

Ο Ιωάννης Αλεξίου, ως κοινωνικό πρότυπο, για την αφοσίωση στην οικογένειά του και το ποδόσφαιρο, καθώς αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία λόγω ελλείψεως ασφαλιστικής κάλυψης για τα μέλη της οικογένειάς του .

Ο Πρόεδρος της Ίρντιγκεν Aγησίλαος Κουρκουδιάλος για τη στήριξη του στον συνάδελφο μας Ιωάννη Αλεξίου και την οικογένεια του.

Η Πολιτεία για την άριστη συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στην εκστρατεία του σε ακαδημίες και σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την βράβευσή του ο Νίκος Καλτσάς δήλωσε: «Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους για την τιμή που μου κάνουν, αλλά και τη ΒΕΡΟΙΑ που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζει και τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες μου διότι χωρίς αυτούς δε θα ήμουν εδώ».