ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015

Τους αντιπάλους της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2015 έμαθε την Τρίτη (9/6) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, με τη διοργάνωση να φιλοξενείται στη χώρα μας, στον 1ο όμιλο που βρίσκεται η Ελλάδα, βρέθηκαν επίσης και οι Ουκρανία, Αυστρία και Γαλλία.

Το πρώτο της ματς, η Εθνική μας θα το δώσει κόντρα στους Ουκρανούς στις 6 Ιουλίου στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας.

Στον 2ο όμιλο κληρώθηκαν οι Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία και Ρωσία.

Την πρόκριση στα ημιτελικά παίρνουν οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες σε κάθε όμιλο.

Η διοργάνωση ξεκινά στις 6 Ιουλίου και ολοκληρώνεται με τον τελικό της 19ης Ιουλίου στην Κατερίνη, με τη Βέροια και τη Λάρισα να φιλοξενούν επίσης αγώνες.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στην προκριματική φάση τερμάτισε στην κορυφή του 8ου ομίλου, με απολογισμό δύο νίκες (5-1 τη Βουλγαρία, 5-0 το Ισραήλ), μια ισοπαλία (2-2 με Σουηδία) και τέρματα 12-3.
Στην elite round ήταν νικήτρια του 5ου ομίλου με δύο νίκες (4-2 την Πολωνία, 2-0 το Μαυροβούνιο), μια ισοπαλία (1-1 με Βοσνία) και τέρματα 7-3.
Προπονητής της είναι ο Ολεξάντρ Γκολόβκο. Πρώτοι σκόρερ στις δύο προκριματικές φάσεις ήταν οι Βίκτορ Κοβαλένκο, Αντρέι Μπόριατσουκ, Ολεξάντρ Ζούμπκοφ (από 3 γκολ). Κατέκτησε το τρόπαιο το 2009.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Στην προκριματική φάση πέρασε ως πρώτη από τον 2ο όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες (1-0 τη Λετονία, 1-0 το Καζαχστάν, 5-1 τη Γερμανία) και τέρματα 7-1.
Ήταν νικήτρια και του 6ου ομίλου της elite round με απολογισμό δύο νίκες (2-0 την Κροατία, 2-1 την Ιταλία), μια ήττα (1-2 από Σκωτία) και τέρματα 5-3.
Προπονητής της είναι ο Χέρμαν Στάντλερ. Ο Μάρκο Κβάσινα με πέντε γκολ ήταν ο κορυφαίος της σκόρερ στις δύο προκριματικές φάσεις.

ΓΑΛΛΙΑ

Στην προκριματική φάση τερμάτισε στην κορυφή του 12ου ομίλου με δύο νίκες (2-1 την ΠΓΔΜ, 6-0 το Λιχτενστάιν), μια ισοπαλία (0-0 με Βοσνία) και τέρματα 8-1.
Στην elite round πέτυχε το «τρία στα τρία» κόντρα σε Αζερμπαϊτζάν (2-0), Δανία (2-0) και Αγγλία (2-1).
Προπονητής της είναι ο Πατρίκ Γκολφαλόν. Πρώτοι της σκόρερ στα προκριματικά ήταν ο Σεϊρού Ζιρασί με τρία γκολ. Έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο (2005, 2010).