ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μπέρτος, γκολάρες και νταμπλ!

Η Ξάνθη αδίκησε τον εαυτό της. Υπήρξε ανταγωνιστικότατη για ένα ημίχρονο αλλά το γκολ του Χάρα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους άλλαξε τα πάντα.

Μετά η διαφορά κλάσης και η απειρία στα μεγάλα παιχνίδια έπαιξαν μπάλα για τον καλύτερο Ολυμπιακό.

Η Ξάνθη ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο. Και όμως «κατάφερε» να βρεθεί πίσω στο σκορ. Η ομάδα του Λουτσέσκου παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένη και δεν επέτρεψε τον Ολυμπιακό να δημιουργήσει έστω μία ευκαιρία.

Αντίθετα η Ξάνθη θα μπορούσε με τον Σολτάνι σε δύο περιπτώσεις στο 42’ και το 43’ να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Και ενώ έμεναν ελάχιστα δευτερόλεπτα για τη λήξη, ο Γούτας σε μία φάση που δεν είχε πίεση, έκανε ένα τεράστιο λάθος δίνοντας την μπάλα στον Χάρα που βρέθηκε απέναντι στον Κυριακίδη και σκόραρε.

Το 1-0, πέραν από άδικο, άλλαξε τις ισορροπίες και ανάγκασε την Ξάνθη να ρισκάρει περισσότερο. Έτσι οι Θρακιώτες έγιναν θύμα του εκπληκτικού Τσόρι Ντομίνγκεζ

Ο Αργεντίνος σε μια στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας πέτυχε στο 63’ ένα εκπληκτικό γκολ «τελειώνοντας» τον τελικό. Συνέχεια δεν υπήρχε. Η Ξάνθη δεν είχε τον τρόπο αλλά ούτε και τις ψυχικές δυνάμεις να γίνει και πάλι ανταγωνιστική με αποτέλεσμα άπαντες να ετοιμάζονται για τη στέψη του Ολυμπιακού.

Στο 80’ ο Φουρτούνης με όμορφο φάουλ έκανε το 3-0, ενώ το μόνο που κατάφερε η Ξάνθη ήταν να μειώσει σε 3-1 με κοντινό σουτ του Παντελή Καπετάνου στο 87’.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (83' Κασάμι), Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ (65' Φορτούνης), Ντοσεβί, Ντομίνγκες (78' Μήτρογλου), Χάρα.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78' Μπαξεβανίδης), Γούτας, Γουάλας, Καρυπίδης, Ομπόντο (79' Φερνάντες), Παπαστεριανός (66' Καπετάνος), Λουσέρο, Σολτάνι, Βασιλακάκης, Κλέιτον.