ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τελικός… στο ρελαντί για τη Μπάρτσα!

Έχοντας "όπλο" το 3-0 της Βαρκελώνης, η Μπαρτσελόνα παρά την ήττα της στο Μόναχο από την Μπάγερν (3-2) προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου στο "Ολίμπιασταντιον" του Βερολίνο, με αντίπαλο την Γιουβέντους ή την Ρεάλ Μαδρίτης.

Με δύο γκολ του Νεϊμάρ από ασίστς του Λουίς Σουάρες η Μπαρτσελόνα έκανε ανατροπή πριν το ημίχρονο, τελειώνοντας τα πάντα μετά το γρήγορο γκολ του Μπενατιά.

Εξαιρετικός ο Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν στο 1ο ημίχρονο, ο Σουάρες έκατσε στον πάγκο και η Μπαρτσελόνα στο 2ο ημίχρονο έριξε ρυθμό και επέστρεψε στην Μπάγερν να κάνει με την σειρά της ανατροπή και απλά να αποφύγει 5η σερί ήττα.

Οι Καταλανοί επιστρέφουν στον τελικό της διοργάνωσης μετά από 4 χρόνια, ενώ έχουν κατακτήσει το τρόπαιο και στις τρεις τελευταίες φορές που έφτασαν εκεί, το 2006, το 2009 και το 2011. Μετρούν 4 τρόπαια (το πρώτο το 1992) και θα διεκδικήσουν το 5ο στην 8η συμμετοχή τους σε τελικό (χαμένοι το 1961, το 1986 και το 1994).

Η Μπάγερν πέτυχε τον πρώτη της στόχο, ο οποίος ήταν ένα γρήγορο γκολ, καθώς στο 7ο λεπτό ο Μεχντί Μπενατιά άνοιξε το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ Τσάμπι Αλόνσο.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς δράση ανέλαβε η "Αγία Τριάδα" και η Μπαρτσελόνα είχε κάνει ανατροπή πριν το ημίχρονο.

Στο 19ο λεπτό και στο 29ο ο Νεϊμάρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, έπειτα από ασίστς του Λουίς Σουάρες, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει ο Μέσι. Την πρώτη φορά με τρομερή κάθετη πάσα και την δεύτερη κερδίζοντας κεφαλιά στο κέντρο από τον Σβάινσταϊγκερ!

Εκτός των τριών της επίθεσης, φοβερός για τους "μπλαουγκράνα" στο πρώτο 45άλεπτο ήταν και ο Γερμανός τερματοφύλακάς της, Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν, ο οποίος έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Τόμας Μίλερ, Λεβαντόνσκι και Σβάινσταϊγκερ.

Στο 46' ο Πέδρο πέρασε αντί του Λουίς Σουάρες, με την Μπαρτσελόνα να επιλέγει γενικά να ρίξει τον ρυθμό. Η Μπάγερν άρχισε να πιέζει για να αποφύγει τουλάχιστον την ήττα και κατάφερε στο 60' να ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Η ανατροπή... στην ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 74', με τον Τόμας Μίλερ αυτήν την φορά να νικά τον Τερ Στέγκεν με πλασέ από το ύψος της περιοχής, κάνοντας το 3-2.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπενατιά, Μπερνάτ, Λαμ (68' Ρόντε), Τσάμπι Αλόνσο, Σβάινσταϊγκερ (87' Χάβι Μαρτίνεθ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Τόμας Μίλερ (87' Γκέτσε), Λεβαντόβσκι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (72' Ματιέ), Ινιέστα (75' Τσάβι), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες (46' Πέδρο).