ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Έτοιμη για... restart η Εθνική!

Με τον Σέρχιο Μαρκαριάν να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής η Ελλάδα θέλει απόψε (21:45 ΝΕΡΙΤ, ΟΤΕsport 1) μόνο τη νίκη απέναντι στην Ουγγαρία ώστε να μπει ξανά στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Η Ελλάδα έχει κάνει κάκιστο ξεκίνημα στον όμιλο έχοντας μόλις ένα βαθμό μετά από τέσσερις αγώνες γνωρίζοντας ντροπιαστικές ήττες από Βόρεια Ιρλανδία και Νησιά Φερόε. Για τον λόγο αυτό ο Κλαούντιο Ρανιέρι αποτελεί παρελθόν με τον Σέρχιο Μαρκαριάν στην θέση του να ετοιμάζεται να επιστρέψει στα παλιά καλά.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός απομόνωσε για μια εβδομάδα περίπου τους διεθνείς στην Αυστρία για να δουλέψει μαζί τους αλλά κυρίως να τους γνωρίσει με στόχο να περάσει την φιλοσοφία του.

Το κλίμα φαίνεται να αλλάζει και δεν θυμίζει σε τίποτα εποχές Ρανιέρι και το ματς στην Βουδαπέστη αποτελεί το καλύτερο τεστ. Στο αγωνισιτκό κομμάτι κανείς δεν είναι σίγουρος για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Σέρχιο Μαρκαριάν.

Όλα δείχνουν ότι θα πάει σε σχήμα 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Καρνέζη, και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Τοροσίδης, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, και Σταφυλλίδη. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Σάμαρης με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ η τριάδα πίσω από τον Αθανασιάδη θα αποτελέσουν οι Χριστοδουλόπουλος, Κονέ και Φετφατζίδης. 

Από την πλευρά της η Ουγγαρία γνωρίζει καλά ότι πρωταρχικός στόχος είναι η αποφυγή της ήττας ώστε να κρατήσει την διαφορά από την Ελλάδα και ο αναμορφωτής της Πολ Νταρντάι αναμένεται να παρατάξει τους Μαγυάρους με 4-2-3-1. Ο Ντιμπους θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Φιόλα, Κάνταρ, Γιούχαζ, Λεάντρο να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Έλεκ και Γκέρα τα δύο αμυντικά χαφ και τους Τζούτζακ (αριστερά), Βάργκα (δεξιά), Στίμπερ (ελεύθερο) να είναι η τριάδα πίσω από τον Σαλάι.