ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ζητάει αναβολή αναδιάρθρωσης ο Εργοτέλης!

Το γεγονός πως ΟΦΗ και Νίκη Βόλου αποχώρησαν από το πρωτάθλημα και έτσι κάποιες ομάδες θα πάρουν μέχρι και 9 βαθμούς στα χαρτιά, έκανε τον Εργοτέλη να πάρει την πρωτοβουλία και να θέσει προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκα την πιθανότητα να αναβληθεί η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Στον Εργοτέλη, θεωρούν πως μπορεί να αποσταλεί στην ΕΠΟ αίτημα για να υποβιβαστούν δύο ομάδες αντί για τέσσερις, με δεδομένο ότι από την Football League θα ανέβουν έτσι και αλλιώς δύο. Αυτό όμως, έρχεται σε αντίθεση με την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, καθώς σε αυτή προβλέπεται ο υποβιβασμός τεσσάρων από την Σούπερ Λίγκα και η άνοδος δύο από την Football League ώστε να γίνουν και πάλι 16 οι ομάδες. Έτσι, ο Εργοτέλης ζητά ουσιαστικά την αναβολή της αναδιάρθρωσης.

Μάλιστα, οι Κρητικοί έχουν έρθει σε επαφή με τις άλλες ομάδες που επίσης κινδυνεύουν (Πλατανιά, Λεβαδειακό, Πανθρακικό, Πανιώνιο, Κέρκυρα) και σχεδόν όλες ήταν θετικές σε αυτό το ενδεχόμενο. Η διοίκηση του Εργοτέλη έχει επικοινωνήσει και με τον Μποροβήλο ο οποίος έχει ενημερώσει πως όποια ομάδα το επιθυμεί μπορεί να στείλει σχετικό γράμμα στη Λίγκα ώστε να συζητηθεί αυτό το θέμα στο επόμενο Δ.Σ.

Στον Εργοτέλη πλέον ζυγίζουν τις πρώτες αντιδράσεις και ανάλογα θα πορευτούν από την επόμενη εβδομάδα. Αυτό που κοιτάζουν τώρα οι Κρητικοί, είναι να βρουν περισσότερους συμμάχους και εν συνεχεία να προχωρήσουν το θέμα.

Πάντως, είναι ένα εγχείρημα το οποίο συγκεντρώνει πολλές δυσκολίες. Διότι αν τεθεί θέμα ουσιαστικά αλλοίωσης πρωταθλήματος, θα ανοίξει ένας φαύλος κύκλος, καθώς δεν γίνεται να αφορά μόνο την «ουρά» αλλά το σύνολο του Πρωταθλήματος...

Πηγή: gazzetta.gr