ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οι αποφάσεις της Σούπερ Λιγκ

Την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα ζητήσει η Σούπερ Λίγκα όπως κάνει γνωστό σε σχετική ανακοίνωση στην οποία κάνει γνωστά και τα μέτρα κατά της βίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: 

1/ Ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί η επανέναρξη του Πρωταθλήματος Super League το τριήμερο 7,8 και 9 Μαρτίου 2015 με τη διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής ημέρας, καθώς και να ζητηθεί από την ΕΠΟ και τη NOVA σε περίπτωση συνέχισης του Πρωταθλήματος η διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής ημέρας να πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαρτίου 2015.

2/ Ομόφωνα το Δ.Σ. υιοθέτησε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για την αντιμετώπιση της βίας: 

Α/ Η Super League είναι σύμφωνη με την πλήρη εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και καμερών το συντομότερο δυνατόν στα γήπεδα που δεν υφίσταται, λαμβάνοντας υπόψη τα υφιστάμενα συστήματα που ήδη υπάρχουν σε γήπεδα (και τα οποία σε πολλές περιπτώσεις πληρούν αυστηρότερες προδιαγραφές σε σχέση με όσα απαιτούνται από τη Νομοθεσία). 

Β/ Η Super League αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΠΟ όπως ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ εναρμονιστεί με το πειθαρχικό δίκαιο της UEFA. 

Γ/ Η Super League αποφάσισε όπως απαγορευθούν οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων μέχρι και το τέλος του Πρωταθλήματος. 

Δ/ Υπηρεσίες Security: Η Super League ζητεί να απονεμηθούν περισσότερα δικαιώματα στο προσωπικό ασφαλείας των γηπέδων (security) με νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να έχουν εξουσιοδότηση ελέγχου κατά τον έλεγχο φιλάθλων στις θύρες των γηπέδων. 

Ε/ Σύνδεσμοι φιλάθλων: Η Super League ζητεί να αναγνωριστούν ως σωματεία του Αστικού Κώδικα καθώς και να αναγνωρίζονται από την οικεία ΠΑΕ. Η ΠΑΕ θα δίνει μόνο ονομαστικά εισιτήρια στα μέλη των Συνδέσμων που είναι αναγνωρισμένος κατά τα ως άνω. Αν συγκεκριμένος Σύνδεσμος ή μέλη αυτού προβούν σε πράξεις βίας, τότε θα απαγορεύεται η είσοδος στα μέλη του συγκεκριμένου Συνδέσμου.

ΣΤ/ Θα ζητηθεί η επαναφορά του Ιδιώνυμου, με άμεση νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να τιμωρούνται και οι φυσικοί αυτουργοί των επεισοδίων, σύμφωνα με το Νόμο. 

3/ Θα ζητηθεί από την ΕΠΟ να δοθεί άμεση αυστηρή οδηγία σε ΚΕΔ/Διαιτητές να διακόπτουν οριστικά αγώνα όταν στον αγωνιστικό χώρο εκσφενδονίζονται φωτοβολίδες ευθείας βολής, ή ρίπτονται αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη, ή σημειωθεί εισβολή οπαδών.

4/ Το Δ.Σ. δεν έκανε αποδεκτό (κατά πλειοψηφία) το αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ περί ορισμού του αγώνα ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΕ ΟΦΗ και επιστροφής των τεσσάρων (4) βαθμών (εκ των υποθέσεων Jorge Lopez και Jordi Lopez), παράλληλα όμως αναγνωρίστηκε το δικαίωμα της ΠΑΕ ΟΦΗ να κριθεί το υπόψη θέμα ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ».