ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΟ: Μπάλα, υπό προϋποθέσεις!

Μόνο αν η Σούπερ Λίγκα προβεί στην ανακοίνωση της καταδίκης της επίθεσης στον Χριστόφορο Ζωγράφο και στη δέσμευση του μη σχολιασμού διαιτητικών αποφάσεων από τις ΠΑΕ θα δώσει το «πράσινο φως» η ΕΠΟ για να παιχτεί και πάλι ποδόσφαιρο!

Ανατροπή δεδομένων στο σκηνικό της διεξαγωγής ή όχι των εθνικών πρωταθλημάτων. Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (19/11) υπήρξε η πληροφορία ότι η ΕΠΟ έχει αναθεωρήσει τη στάση της και θα δώσει τη συγκατάθεσή της έτσι ώστε η ΚΕΔ να ορίσει διαιτητές και να διεξαχθούν κανονικά Σούπερ Λίγκα και Football League το προσεχές Σαββατοκύριακο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν θα γίνει αν δεν υπάρξει ανακοίνωση από πλευράς της Σούπερ Λίγκας με την οποία θα δεσμεύεται η διοργανώτρια αρχή για αυτά που θέλει η ομοσπονδία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Λίγκα έστειλε στις ΠΑΕ που την απαρτίζουν το προσχέδιο για την ανακοίνωση το οποίο περιλάμβανε τις δεσμεύσεις που θα έπρεπε να αναλάβουν. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «H Super League από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση κατά του Αντιπροέδρου της Κ.Ε.Δ. κ. Ζωγράφου. Τα μέλη της Super League κάνουν έκκληση προς την Ελληνική Δικαιοσύνη να επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης και να αποκαλύψει το συντομότερο δυνατό τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής ενέργειας. Τα μέλη της Super League στα πλαίσια της εκτόνωσης του κλίματος δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε πράξη ή δήλωση που θα επιβαρύνει το κλίμα σε σχέση με την Ελληνική Διαιτησία και καλούν τα Μ.Μ.Ε. να απέχουν από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που οδηγούν στη στοχοποίηση διαιτητών».

Συνεπώς, σύμφωνα με όσα αναφέρουν και κορυφαία στελέχη της ΕΠΟ, αν δεν υπάρξει η συγκεκριμένη ανακοίνωση από πλευράς της Σούπερ Λίγκας, δεν πρόκειται να παιχτεί ποδόσφαιρο ούτε αυτή την εβδομάδα. Αν κανείς συνυπολογίσει ότι υπάρχουν πολλές ΠΑΕ που αντιδρούν, και μάλιστα έντονα, σε μια τέτοια ανακοίνωση, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δύσκολα θα δοθεί λύση και το πράγμα θα μπλέξει ακόμα περισσότερο!

Πηγή: onsports.gr