Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ήττα και αντίο… Κατάρ!

Ήττα και αντίο… Κατάρ!

Η Ισπανία έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ (0-1) με το γκολ-πέναλτι του Σαράμπια (26') και άφησε και μαθηματικά εκτός... Κατάρ την Εθνική Ελλάδας.

Ήττα (0-1) και μαθηματικός αποκλεισμός για την Εθνική μας ομάδα που έχασε από την Ισπανία και αποχαιρέτησε το όνειρο της συμμετοχής της στο Μουντιάλ του Κατάρ. Αντιθέτως η νίκη της Ισπανίας, έφερε την ομάδα του Λουίς Ενρίκε στην πρώτη θέση του ομίλου (σ.σ. παίζει τελικό πρώτης θέσης την Κυριακή με τη Σουηδία), με τη «φούρια ρόχας» να εκμεταλλεύεται την ήττα των Σουηδών στη Γεωργία και να σκαρφαλώνουν στην πρώτη θέση.

Το «καθάρισε» ο Σαράμπια…
Το έργο της Εθνικής Ελλάδας εξ’ αρχής ήταν δύσκολο. Και δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο με το γρήγορο – σχετικά – γκολ που πέτυχαν οι Ισπανοί με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαράμπια στο 26′. Η υπέρβαση που έψαχναν οι διεθνείς μας έγινε ακόμα πιο δύσκολη μετά το 0-1 με τους ποδοσφαιριστές του Λουίς Ενρίκε, να διαχειρίζονται – μετά και το προβάδισμα που πήραν – το σκορ πολύ εύκολο το υπέρ τους σκορ.

 

Μηδέν εις το πηλίκον…
Οι πολλές απουσίες που είχε να διαχειριστεί ο Τζον Φαν’ τ Σχιπ τον οδήγησαν σε αλχημείες στην βασική ενδεκάδα με τον Γούτα να παίρνει θέση βασικού στην ενδεκάδα στην παρθενική του κλήση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τον Τσιμίκα να παίζει εκ νέου ως στόπερ. Το 3-5-2 του Ολλανδού εκλέκτορα, έμοιαζε περισσότερο με 5-4-1 με την Εθνική μας ομάδα να είναι εντελώς ακίνδυνη στα πρώτα 45′ του αγώνα έχοντας μία καλή στιγμή, το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα (σ.σ. ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης). Οι «φούρια ρόχας» έχοντας συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας έβγαλαν τα… συκώτια των διεθνών μας που ήταν συνεχώς πίσω από την μπάλα με τον Μοράτα στο 36′ να μην μπορεί να νικήσει τον Βλαχοδήμο που είχε απάντηση στο πλάγιο τετ α τετ του Ισπανού φορ.

Ρίσκαρε ο Φαν’τ Σχιπ, αλλά…
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Φαν’τ Σχιπ ρίσκαρε μη έχοντας άλλη επιλογή ρίχνοντας στο παιχνίδι του Τζόλη και Δουβίκα σε μία προσπάθεια να βάλει πίεση στους Ισπανούς. Η αλήθεια είναι πως η Εθνική μας βρήκε κάπως ρυθμό, προσπάθησε να κρατήσει σαφώς περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ουνάι Σιμόν. Τα ρίσκα που πήρε στην επίθεση ο Ολλανδός τεχνικός, άφησαν χώρους στους Ισπανούς που δεν τους εκμεταλλεύτηκαν. Στην προσπάθειά του ο Φαν’τ Σχιπ να πάρει πράγματα από το παιχνίδι, άλλαξε εκ νέου τον σχηματισμό σε 4-2-3-1 κάτι που έγινε στο 68′ μετά και την είσοδο του Λημνιού στο παιχνίδι. Το 0-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με την Εθνική Ελλάδας να έχει σαφώς καλύτερη εικόνα από το άνευρο πρώτο μέρος, σε ένα δεύτερο ημίχρονο που δεν είχε καμία αξιόλογη φάση. Πλέον, την Κυριακή η Εθνική μας ομάδα, την Κυριακή θα αντιμετωπίσει το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ σε ένα αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’ τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Γούτας, Μπουχαλάκης (77′ Πέλκας), Γιαννούλης (67′ Λημνιός), Μασούρας (46′ Τζόλης), Ανδρούτσος, Παυλίδης (46′ Δουβίκας), Μάνταλος, Τσιμίκας, Σιώπης.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μαρτίνεθ (89′ Αθπιλικουέτα), Ντε Τομάς (57′ Ροντρίγκο), Μοράτα (65′ Φορνάλς), Κόκε, Γκάβι (65′ Μπουσκέτς), Γκαγιά, Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Σαράμπια (57′ Όλμο).

Η 10η και τελευταία αγωνιστική (14/11)
Ελλάδα – ΚόσοβοΙσπανία – Σουηδία

πηγή: onsports.gr 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS