ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΡΤ για SL2: «Ούτε ευρώ παραπάνω»

Η Δημόσια Τηλεόραση απάντησε την Πέμπτη (21/10) στη Super League 2 και η διοργανώτρια αιτήθηκε άμεσα ραντεβού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Η απαξιωτική στάση της ΕΡΤ προς τη Super League 2 καλά κρατεί. Η Δημόσια Τηλεόραση είχε προτείνει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα 3,1 εκατ. ευρώ μικτά και μπόνους 1,2 εκατ. ευρώ, προσφορά που δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτή. Το πρώτο ποσό, εξάλλου, είχε δοθεί πέρυσι για 12 ομάδες και πλέον αυτές έχουν... τριπλασιαστεί με την αναδιάρθρωση Αυγενάκη.

Η διοργανώτρια αρχή χειρίστηκε πολύ σωστά το θέμα των διαπραγματεύσεων και την Τετάρτη (20/10) απέστειλε την αντιπρότασή της (3,2 εκατ. ευρώ καθαρά, 1,5 εκατ. ευρώ μπόνους και 300 χιλιάδες επιπλέον για τις ομάδες των μπαράζ), αλλά όπως αναμενόταν η απάντηση της ΕΡΤ ήταν αρνητική. «Δεν δίνουμε ούτε ευρώ παραπάνω», ανέφερε εν ολίγοις το κρατικό κανάλι, δίνοντας συνέχεια στην απαξιωτική στάση που έχει εκπλήξει ακόμα και εκπροσώπους των Β ΠΑΕ. Άφησε δε, ανοικτό παράθυρο κάλυψης αγώνων (10) από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ή μέσω live streaming με την προϋπόθεση ότι θα έχει έγκαιρα στη διάθεσή της τα στιγμιότυπα.

Η απάντηση αυτή ήρθε να προστεθεί σε σχόλιο στελέχους της ΕΡΤ το οποίο φέρεται να έχει εκφράσει τη θέση: «Σιγά μη δώσουμε παραπάνω λεφτά για τα χωριά»! Φυσικά, για τα παραπάνω έχει λάβει γνώση ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης και έχει τονίσει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Super League 2.

Ποια ήταν η επόμενη κίνηση της λίγκας; Να στείλει αίτημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ώστε να συναντηθεί άμεσα μαζί του και να τον ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις, αλλά και να του μεταφέρει όσα έχουν ειπωθεί κατά τη διάρκεια των επαφών και της αλληλογραφίας των δύο πλευρών.

flnews.gr