ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νέα ανατροπή και τρόπαιο για τη Γαλλία!

Το σούπερ δίδυμο των «τρικολόρ» «μίλησε» και τους χάρισε νέα κούπα! Με τους Μπενζεμά και Εμπαπέ σκόρερ, αλλά και ήρωα τον Γιορίς, η Γαλλία ανέτρεψε το σκορ κόντρα στην Ισπανία (1-2) και πρόσθεσε το τρόπαιο του Nations League στο παλμαρέ της!

Το εντυπωσιακό είναι πως παρότι οι δύο ημιτελικοί ήταν χορταστικοί σε γκολ (8 και στα δύο ματς), ο τελικός ήταν πολύ φτωχός ως προς το θέαμα στο πρώτο 45λεπτο, με τις φάσεις άξιας αναφοράς να είναι ελάχιστες έως... μηδενικές.

Η Ισπανία είχε να επιδείξει το σουτ του Ογιαρθάμπαλ στο 11' εντός περιοχής όπου η μπάλα κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Γιορίς (μοναδική τελική εντός εστίας και για τις δύο ομάδες σε αυτό το διάστημα) και τη μακρινή εκτέλεση φάουλ του Αλόνσο που έλεγξε ο γκολκίπερ των «μπλε». Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια φάση για να απειλήσουν τον Σιμόν, με την μία τελική στο πρώτο ημίχρονο να αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τους «μπλε» από τον Ιούνιο του 2006.

Η δολοφονική τριπλέτα Εμπαπέ, Μπενζεμά, Γκριεζμάν δεν μπόρεσε να συγχρονιστεί, ώστε να προκαλέσει ρήγματα στους Ίβηρες και η ομάδα του Ντεσάμπ φάνηκε να έχει περισσότερο το μυαλό της στο να μην αφήσει τους Ισπανούς να μπουν στην περιοχή της παρά να παίξει ποδόσφαιρο, με τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε αντίθετα να αποσπούν τα εύσημα για την επιβολή του δικού τους τέμπο και ρυθμού στον τελικό.

Η μπάλα σηκώθηκε ελάχιστα από το χορτάρι και υπήρχε πάντα καθαρό μυαλό για σωστή επιλογή στην πάσα, με το 66% στην κατοχή να αποδεικνύει πως κυριάρχησαν με το passing game τους, παρά την πίεση που προσπάθησαν να ασκήσουν οι Γάλλοι, και πως τους έλειπαν μόνο τα πιο συχνά πατήματα και το killer instict αντίπαλη περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλλία μπήκε με περισσότερο όρεξη και επιθετική διάθεση και μέχρι το 55' έδειχνε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι, στα επόμενα λεπτά βρήκε η Ισπανία ξανά την ισορροπία της και ξαναπήρε τα ηνία, για να πάρει τελικά... φωτιά το ματς από το 64ο μέχρι το 66ο λεπτό, διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν δύο γκολ και  και ένα δοκάρι.

Ουσιαστικά, το σουτ του Τεό Ερναντέζ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σιμόν έκανε άνω-κάτω το παιχνίδι, με την Ισπανία να τιμωρεί τους «μπλε» με γκολ στην εξέλιξη της φάσης. Ο Μπουσκέτς έβγαλε κάθετη πάσα στον Ογιαρθάμπαλ που δεν ήταν εκτεθειμένος, με τον άσο της Σοσιεδάδ να ξεχύνεται στην αντίπαλη περιοχή και να μένει όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Ουπαμεκανό, για να «γράψει» το 1-0 με άψογο διαγώνιο πλασέ με το αριστερό.

Δεν το χάρηκαν πάντως όσο θα ήθελαν, αφού δύο λεπτά αργότερα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έδωσαν εκκωφαντική απάντηση, με τον Καρίμ Μπενζεμά να δείχνει την τεράστια κλάση του, παίρνοντας την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής και σε θέση αριστερά και στέλνοντάς την με ονειρεμένο φαλτσαριστό πλασέ στην αριστερή γωνία της εστίας του Σιμόν (1-1).

Αυτά τα δύο γκολ έβαλαν... μπουρλότο στο ματς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό δεκάλεπτο όπου η κάθε ομάδα είχε τελικές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ, που τελικά ήρθε στο 80' και είχε την υπογραφή του Εμπαπέ.

Ο Τεό Ερναντέζ έβγαλε κάθετη πάσα στον στράικερ της Παρί Σεν Ζερμέν και εκείνος με ψύχραιμο αριστερό πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από το σώμα του γκολκίπερ της Ισπανίας, για να κάνει την ανατροπή (2-1), με το γκολ να κατακυρώνεται μετά από έλεγχο της φάσης μέσω VAR που κράτησε σχεδόν δύο λεπτά, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στο... κόκκινο.

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι (80' Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (84' Φορνάλς), Τόρες (84' Μερίνο), Ογιαρθάμπαλ, Σαράμπια (61' Γιέρεμι)

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (43' Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (79' Ντιμπουά), Τσουαμενί, Πογκμπά, Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά, Εμπαπέ

filathlos.gr