Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Κρουλ την έστειλε στον ημιτελικό!

Ο Κρουλ την έστειλε στον ημιτελικό!

Με τον Φαν Χάαλ να κάνει την... αλλαγή του αιώνα, η Ολλανδία κατάφερε στα πέναλτι να κερδίσει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο προπονητής των "οράνιε" άλλαξε γκολκίπερ πριν την "ρώσικη ρουλέτα" και αυτός τον δικαίωσε, αφού πιάνοντας δύο εκτελέσεις της Κόστα Ρίκα, "χάρισε" στην ομάδα του το τελικό 4-3 και την πρόκριση στους "4", εκεί που θα βρει πλέον την Αργεντινή.

Αναμενόμενη η εικόνα στο πρώτο μέρος. Η Ολλανδία ήταν η ομάδα που ήταν σχεδόν συνέχεια στην επίθεση, είχε την κατοχή μπάλας και έψαχνε τρόπους να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ η Κόστα Ρίκα αμύνονταν μαζικά και έψαχνε τις γρήγορες αντεπιθέσεις, χωρίς ρίσκο. Οι "οράνιε" προσπαθούσαν, ο Ρόμπεν το πάλευε, τα άκρα βοηθούσαν, αλλά η αμυντική λειτουργία της Κόστα Ρίκα ήταν αποτελεσματική.

Όταν χρειάστηκε, ο Κέιλορ Νάβας έδειξε και πάλι την κλάση του: Στη διπλή φάση του 21' με Φαν Πέρσι και Σνέιντερ, στον Ντεπάι (28'), στο φάουλ του Σνέιντερ (39') και πέφτοντας στα πόδια του Φαν Πέρσι στο 42'. Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν ένα-δύο μικρά διαστήματα που η Κόστα Ρίκα επιχείρησε να ισορροπήσει και να αυξήσει τα ποσοστά κατοχής μπάλας, ωστόσο εκεί εμφανίστηκαν τα λάθη και έφεραν γρήγορες ολλανδικές αντεπιθέσεις. Ετσι, περιορίστηκε στην προσπάθεια να απειλήσει από εκτελέσεις φάουλ, σε μία εκ των οποίων ο Μπόρχες έκανε το "ψαλίδι" αλλά ο Φαν Πέρσι έδιωξε στη μικρή περιοχή (34').

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα κύλησαν όπως ήθελε η Κόστα Ρίκα, τουλάχιστον μέχρι το 80'. "Αφόπλισε" την Ολλανδία, η οποία δεν μπορούσε να δημιουργήσει αξιόλογη φάση, σε αντίθεση με τις τέσσερις ευκαιρίες του πρώτου 45λεπτου. Βέβαια, ούτε η ίδια απειλούσε, αλλά ήταν πασιφανές ότι η πρώτη της μέριμνα ήταν η καλή άμυνα.

Η Ολλανδία είχε ένα σουτ του Σνέιντερ (53') και μια κεφαλιά του Φλαρ (74'), την ώρα που η Κόστα Ρίκα ούτε που ανησύχησε τον Σίλεσεν, παρά τις προσπάθειες των Μπολάνιος (62') και Γκονζάλες (65'). Μετά το 80' οι "οράνιε" πίεσαν, είχαν δοκάρι με τον Σνέιντερ (82'), δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Φαν Πέρσι (84', 88') και ένα δοκάρι και πάλι με τον Φαν Πέρσι σε απίστευτη φάση στο 90'+3' (πάνω στη γραμμή ο Τεχέδα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι) και έτσι η παράταση ήταν αναπόφευκτη.

Στην παράταση, η κούραση ήταν εμφανής, αλλά η Ολλανδία συνέχισε τις προσπάθειες να φτάσει στο γκολ και η Κόστα Ρίκα τη μαζική άμυνα. Όμως, στο πρώτο ημίχρονο μόνο σε μία φάση απείλησε, αλλά και πάλι ο Νάβας "αρνήθηκε" το γκολ στην κεφαλιά του Φλάαρ. Αμυντικά, οι "οράνιε" δεν είχαν θέματα. Με την έναρξη του δεύτερου 15λεπτου, ο Φαν Χάαλ έβαλε και τον Χούντελααρ, γεμίζοντας ακόμα περισσότερο την επίθεσή του.

Ωστόσο η Ολλανδία δεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα, η Κόστα Ρίκα πήγε να «κλέψει» το ματς, πρώτα στο 115' με τον Μπολάνιος και κυρίως στο 117' με τη μεγάλη ευκαιρία του Ουρένια (σουτ που απέκρουσε ο Σίλεσεν). Ωστόσο η τελευταία στιγμή ήταν για την Ολλανδία. Νέο δοκάρι, τρίτο στο ματς, σε σουτ του Σνέιντερ στο 119'! Η παράταση έληξε, αλλά δευτερόλεπτα πριν, ο Φαν Χάαλ άλλαξε τερματοφύλακα, με τον Κρουλ στη θέση του Σίλεσεν που δεν είχε κάποιο πρόβλημα... Αλλαγή για τη διαδικασία των πέναλτι!

Τα πέναλτι:
1-0, Μπόργκες
1-1, Φαν Πέρσι
Ο Κρουλ απέκρουσε την εκτέλεση του Μπράιν Ρούις
1-2, Ρόμπεν
2-2, Γκονζάλες
2-3, Σνάιντερ
3-3, Μπολάνιος
3-4, Κάουτ
Ο Κρουλ απέκρουσε την εκτέλεση του Ουμάνια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν (120'+1' Κρουλ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Ιντι (106' Χούντελααρ), Κάουτ, Μπλιντ, Βάιναλντουμ, Σνέιντερ, Ρόμπεν, Ντεπάι (76' Λενς), Φαν Πέρσι.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Ουμάνια, Γκαμπόα (79' Μίριε), Ντίας, Μπόρχες, Τεχέδα (97' Κουμπέρο), Ρουίς, Μπολάνιος, Κάμπελ (66' Ουρένια).

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS