ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Την έστειλε... σπίτι της!

Ονειρική πρόκριση πήρε η Γερμανία. Σε ένα σούπερ παιχνίδι με αντίπαλο την Γαλλία, τη νίκησε 1-0 και την έστειλε σπίτι της, πρόωρα. Ταυτόχρονα, η ομάδα του Λεβ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και περιμένει το βράδυ να μάθει αν θα παίξει με την Βραζιλία ή την Κολομβία. Ο Χούμελς στο 13' το μοναδικό γκολ του πρώτου προημιτελικού.

Η Γερμανία ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία. Ο Κρόος εκτέλεσε το κόρνερ στο 13’, ο Χούμελς νίκησε στον αέρα τον Βαράν και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Η Γαλλία προσπάθησε, σπατάλησε καλές στιγμές με τον Βαλμπουενά στο 34’ και με τον Μπενζεμάστο 44’ και στο 94’, αλλά ο Νόιερ δεν ήταν δυνατόν να νικηθεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανία ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσε να σκοράρει σε κάποια από αυτές, αλλά ο Μίλερ στο 69’ (σουτ μόλις άουτ) και ο Σίρλε στο 81’ και στο 88’ (το πρώτο αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Γιορίς, το δεύτερο από τον Βαράν) δεν βρήκαν στόχο.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Ντεμπουσί, Βαράν, Σακό (72’ Κοσιελνί), Εβρά, Καμπάιγ (73’ Ρεμί), Ματουιντί, Πογκμπά, Βαλμπουενά (85’ Ζιρού), Γκριεζμάν, Μπενζεμά.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος (92’ Κράμερ), Μίλερ, Οζίλ (83’ Γκέτσε), Κλόζε (69’ Σίρλε).