Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Θεός δεν ήθελε εμφράγματα και το χάρισε στη Βραζιλία (video)

Ο Θεός δεν ήθελε εμφράγματα και το χάρισε στη Βραζιλία (video)

Πατριώτες τη χάσαμε τη Χεντελίν Νούνιες, αυτή τη Χιλιανή θέα που τρέλανε τον κόσμο, τον έκανε να κουτουλάει! Ποια είναι η Χεντελίν; Μια αδιανόητη νεράιδα, που μόλις έβαλε το γκολ της ισοφάρισης ο Αλέξις Σάντσες σήκωσε τη μπλούζα της και σκόρπισε εγκεφαλικά!

Το κορίτσι είχε πιστέψει πολύ στην πρόκριση της υπέροχης ομάδας της, που ως το τέλος μοίραζε υπογλώσσια στους Βραζιλιάνους και τους έκανε να κρύβουν το πρόσωπό τους στις παλάμες τους. Τελικά έφυγε κλαμένη η κοπέλα γιατί έτσι ήθελε ο θεός της μπάλας, που αποφάσισε να περάσει η Βραζιλία κι όχι η Χιλή, παρότι το άξιζε πολύ. Και μπορεί να χάθηκε η Χεντελίν αλλά γλιτώσαμε χιλιάδες Βραζιλιάνους που θα αυτοκτονούσαν! 

Γιατί αυτό θα συνέβαινε χτες, σήμερα, τις επόμενες μέρες, με τη Βραζιλία αποκλεισμένη από τους 16 κιόλας!

Είπαμε όμως. Ο Θεός της μπάλας, που μίλησε σε δύο περιπτώσεις, και τις δύο κόντρα στη Χιλή. Η πρώτη ήταν στο 120 (!) όταν η τρελή βολίδα του Πινίγια σταμάτησε στο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ! Αν έμπαινε; Ναι, θα είχαμε νεκρούς από καρδιακά και αυτοκτονίες.

Κι η δεύτερη; Στο δοκάρι του Χάρα στο τελευταίο πέναλτι, εκεί που και πάλι όλα θα μπορούσαν να αλλάξουν!

Οι Χιλιανοί κατέθεσαν ψυχή και καρδιά στο ματς και την παράταση και αιφνιδίασαν απόλυτα τους Βραζιλιάνους, που δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση, αντίσταση, ποδοσφαιρικό θράσος, πληρότητα!

Αλλά στη διαδικασία των πέναλτι έφτασαν χωρίς φλόγα και πίστη κι αυτό φάνηκε καθαρά, αφού έβλεπαν το τέρμα σαν σπιρτόκουτο!

Έτσι, μόνο με τύχη, πέρασε η Βραζιλία, η οποία όμως –για μια ακόμα φορά σ’ αυτό το μουντιάλ- απογοήτευσε πολύ κόσμο!

Σίγουρα είναι Βραζιλιάνοι αυτός ο Φρεντ, ο Ζο και κάτι άλλοι παράξενοι; Γιατί η επαφή τους με τη μπάλα είναι σχεδόν… εχθρική!

Καμιά σχέση δηλαδή, παίχτες δεύτερης διαλογής μέσα από ένα έθνος 180 εκατομμυρίων! Πού τους ξέθαψε ο Σολάρι; Και πώς επιμένει σ’ αυτούς; Δεν μπορούν τα παλικάρια, που έλεγε ο Άγγελος!

Η Βραζιλία εμφανίστηκε πάλι μετριότατη, ξεζουμισμένη, δίχως φρεσκάδα, τρεξίματα, εμπνεύσεις, πίεση, δημιουργικότητα, ένα σύνολο που αν φορούσε άλλη φανέλα θα είχε ήδη αποκλειστεί!

Γιατί τι να περισώσει μόνος του ο Νεϊμάρ, σε ένα εντελώς άναρχο σχήμα, δίχως να μπορεί καν να κάνει τα βασικά; 

Α, και με παίχτες –όπως ο Φρεντ- που δεν μπορούν καν να πλασάρουν μπροστά στην εστία!

Έτσι η Χιλή, με παίχτες που ξεχείλιζαν από πάθος διεκδίκησαν στα ίσα το παιχνίδι, τη νίκη, την πρόκριση, ξεγυμνώνοντας το μύθο της Βραζιλίας μέσα στο ίδιο της το σπίτι!

Ήταν τυχερό της να πάει το ματς στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, το μόνο σημείο που οι Χιλιανοί δεν έδειξαν πίστη.

Και κρίμα που ένας παίχτης ο οποίος έκανε παπάδες στο χορτάρι, ο Αλέξις Σάντσες, να είναι ένας από τους μοιραίους στη διαδικασία των πέναλτι.

Αλλά θα ξέρουν πια και οι ίδιοι οι Βραζιλιάνοι ότι δεν μπορούν να πάνε πουθενά αν συνεχίσουν με παρόμοιες εμφανίσεις. Πόση τύχη να έχουν συνέχεια; 

Ένα τέτοιο συνονθύλευμα δεν έχει πολλά να περιμένει ΑΝ δεν αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο κι αν δεν συμμαζέψει την ποδοσφαιρική αναρχία της, αυτή που την κάνει μια πολύ συνηθισμένη ομάδα.

Ξέραμε όλοι ότι παίζει μέτρια. Το είδαμε στη φάση των ομίλων. Ξέραμε ότι είναι το φαβορί με τη Χιλή για πολλούς λόγους. Όχι όμως ότι θα φτάσει και στα πέναλτι. Έλεος!

Το ίδιο ξεζουμισμένη εμφανίστηκε και η Ουρουγουάη. Και δεν έγινε κανένα ντέρμπι, αφού η Κολομβία –τέσσερα στα τέσσερα έτσι;- την… ξεπουπούλιασε εύκολα.

Και με βάση την εικόνα, οι Ουρουγουανοί δεν πίστευαν ότι μπορούν να χτυπήσουν το ματς δίχως τον χάνιμπαλ Σουάρες που έλειψε πάρα πολύ κι όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. 

Κι έτσι, όλα έγιναν περίπατος για την Κολομβία, που με τον Τζέιμς Ροντρίγκεζ πέτυχε το καλύτερο ως τώρα γκολ του μουντιάλ!

Κι έτσι ο τυπάκος αυτός με τις εξαιρετικές εμπνεύσεις πέρασε και πρώτος σκόρερ. Να μια μεγάλη έκπληξη συνολικά: η Κολομβία και χωρίς Φαλκάο! Ποιος να το περιμένει;

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS