ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Με γκολάρες στους "8" η Κολομβία!!

Επική πρόκριση με επικό γκολ από τον Ροντρίγκεζ! Η Κολομβία επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης για τη φάση των "16" και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους "8" του Μουντιάλ, όπου θα συναντήσει την οικοδέσποινα, Βραζιλία (την ερχόμενη Παρασκευή στις 23:00). Ο Χάμες Ροντρίγκες πέτυχε σημείωσε και τα δύο τέρματα για την ομάδα του, με το ένα μάλιστα να κλέβει τις εντυπώσεις, και ανέβηκε στην πρώτη θέση στο πίνακα των σκόρερ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κολομβία κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον επιθετικό της Μονακό, Ροντρίγκες, ο οποίος έφτασε τα 5 τέρματα στη διοργάνωση και έγινε ο πρώτος που σκοράρει στα 4 πρώτα παιχνίδια του Μουντιάλ μετά τους Ριβάλντο και Ρονάλντο το 2002.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν σημειώθηκαν πολλές φάσεις. Ωστόσο ο Ροντρίγκες κατάφερε στο 28' να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με ένα απίστευτο σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή. Η Βραζιλία που προσπάθησε να αντιδράσει είχε ένα καλό φάουλ με τον Καβάνι στο 33', όμως στην επανάληψη του αγώνα... υποκλίθηκε και πάλι στον Ροντρίγκες, ο οποίος έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ έπειτα από σέντρα του Αρμέρο και κεφαλιά-πάσα του Κουαρδάδο.

ΚΟΛΟΜΒΙA: Οσπίνα, Σούνιγα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο, Κάρλος Σάντσες, Αγκιλάρ, Κουαδράδο (81' Γκουαρίν), Χάμες Ροντρίγκες, Τεόφιλο Γκουτιέρες (68' Μεχία), Τζάκσον Μαρτίνες.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μαρτίν Κάσερες, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκοντίν, Μάξι Περέιρα, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες (67' Αμπέλ Ερνάντες), Άλβαρο Περέιρα (53' Γκαστόν Ραμίρες), Κριστιάν Ροντρίγκες, Φορλάν (53' Στουάνι), Καβάνι.