Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Δώδεκα ομάδες ανακοινώνουν ευρωπαϊκή Super League κόντρα στην UEFA

«Βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Δώδεκα ομάδες ανακοινώνουν ευρωπαϊκή Super League κόντρα στην UEFA

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τα μεγαθήρια του Top-5 να έχουν ήδη στα «σκαριά» τη European Super League.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, και οι έξι δυνάμεις του Big-6 της Premier League (Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ), μαζί με τις τρεις ισπανικές (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης) και τρεις ιταλικές (Μίλαν, Γιουβέντους, Ίντερ), έχουν υπογράψει για τη σύσταση της νέας, κλειστής λίγκας, η οποία και θα ανακοινωθεί επίσημα τις προσεχείς ώρες, προκαλώντας μετωπική σύγκρουση με την UEFA .

Η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία προσπαθούσε το τελευταίο διάστημα να προλάβει αυτή την εξέλιξη, με την αναδιοργάνωση του Champions League από 32 σε 36 ομάδες, το τελικό πλάνο του οποίου επρόκειτο να ανακοινωθεί τη Δευτέρα (19/4) μετά το συμβούλιο της εκτελεστικής επιτροπής.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, τα στελέχη της UEFA και ο Αλεξάντερ Τσέφεριν έχουν ήδη συγκαλέσει έκτακτο meeting για τη διαχείριση της κρίσης που προέκυψε και που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις και αντιδράσεις στο οικοδόμημα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η «Gazzetta Dello Sport», η UEFA σκοπεύει να «αντεπιτεθεί», απειλώντας τους 12 συλλόγους με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σημειώνεται ότι από τη 12άδα απουσιάζουν προς το παρόν ομάδες από τη Γερμανία και τη Γαλλία, με την Παρί Σεν Ζερμέν να φέρεται πως έχει αρνηθεί την πρόταση και στηρίζει την UEFA, απόρροια και των στενών σχέσεων της διοίκησής της με τον Τσέφεριν και την κεφαλή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής Αρχής.

filathlos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS